Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
chci se zeptat, kdo máte zkušenosti se značkou Peg Pérego A3? Zakoupila jsem teď nové a tedy bohužel jsem narazila na několik „vad“. Například jsem se těšila na obří koš . Když ho naložím - né moc!, šoupe se o zadní kolečko.
V obchůdku mi řekli, že prý je určený pouze pro pár dětských věciček do max. hmotnosti 3kg..
Dále zadní kolečka ! Po týdnu vržou jak u 10-ti leté staré káry. No a to jsem se dozvěděla, že je nutné je každý týden sundat, umýt v kýblu s teplou vodou, nechat osušit a že prý budou zase jezdit jako nové. NIkdy v životě jsem to neslyšela! Je tohle normální? Řekněte…jem hodně zklamaná.
. Díky!
Tak ja jsem A3 koupila pred mesicem z druhe ruky (minimalne jezdene) a tyhle problemy tedy nemam. Kosik bezne preplnuju nakupem (a moc si ho pochvaluju, protoze je fakt obrovsky), kolecka nevrzou, jezdi se s nim perfektne a hlavne je pro ditko pohodlne. Rekla bych, ze to co popisujes, moc normalni neni (i kdyz je pravda, ze nosnost kosiku 3 kg se bezne u kocarku uvadi). Vrzajici kolecka bych asi namazala olejem, tytez problemy jsem mela zas u jineho kocarku a taky me v prodejne odbyli.
JANDULKA
Ahoj, já mám Peg Pérego Centro, začali mi taky vrzat kolečka+špatně se skládalo, nešla pořádně brzda, tak jsem naštvaně jela do krámu, kde jsme ho koupili a tam mi řekli, že kočárek musím promazávat, nejlépe WD40 nebo Concordem. Dokonce je to napsané i v manuálu. Od té chvíle je po vrzání, všechno funguje jak má, jenom my jsme s manželem vypadali jako blbci, že neumíme promazat kolečka ![]()
Co se týče košíku, tak ten je fakt veliký a plním ho tedy pořádně a problémy s ním nemám, takže s tím neporadím ![]()
Ahojky, já jsem taky koupila PP z druhé ruky a žádné popisované trable nemáme
Kolečka jsme po nákupu namazali, takže nevržou a koš plním prakticky maximálně a taky v poho.
Kolečka mázni a na koš koukni, jestli ho máš dobře uchycený. Jinak nevím ![]()
Ahoj,
PP A3 jsem měla a kolečka nevrzaly (byl z druhé ruky). Když byl košík naplněný, tak občas o zadní kolečko šoupnul, to je pravda - takže jsem musela nákup trochu přeskládat víc dopředu a bylo to OK.
Ahoj,
díky za odpovědi. Moc jste mě s tím košem nepotěšily…Asi je fakt trochu divný. Možná ho popošuju. Hlavně vám chci sdělit informaci o údržbě koleček PP. Prý se vůbec nemají ničím mazat!!!!!! Prach se tam pak ještě více nabaluje a vytvoří se jakoby brusní vrstva, která může kolečka i s osou pořádně odrovnat. Takže pouze pravidelně omývat vodou. Lze také použít Teflonový sprej na kola GT3. . ![]()
Luiso, můžu se zeptat, kde jsi to četla?? My jsme byli v Dětském Ráji na Žižkově právě proto, že nám to blblo a oni to promazali včetně koleček a je to ok..A v návodu je taky napsáno občas promazat, tak nevím… ![]()
No jo, já to taky četla. Ale protože jsem najednou řešila víc věcí, volala jsem do toho obchůdku a tam mi to paní řekla. Je to známý Malli.
Sídlí v Praze - v Dlouhé a tady jsou www.malli.cz. Docela jim věřím. Prodávají snad pouze značku Peg Pérego a byli moc vstřícní. Prý Italové to tam někde mají, akorát ten náš překlad není dokonalý. nevím…
Tak to jsem z toho jelen, protože mě je promazali..Tak a teď babo raď, možná taky zavolám do Malli a nebo napíšu, jsem zvědavá, co mi odpoví. Děkuju !!!
Ahoj luiso, řeším úplně stejný problém - novou A3 jsem koupila koncem března v prodejně Malli. Po týdnu používání začala příšerně vrzat zadní kolečka a navíc se nám brzdila ta přední - při sebemenší zatáčce vlevo nebo vpravo kolečka drhla o ty tyčky, na kterých jsou přidělána. Jela jsem do Malli, kde mi na počkání ta přední kola vyměnili. K vrzání zadních kol jsem dostala stejné doporučení jako Ty - nemazat, umývat… Poctivě jsem to dělala asi měsíc, nicméně kolečka vrzala pořád. Vyvrcholilo to tuto neděli, kdy jsme byli na rodinné procházce - manžel byl z toho vrzání úplně na nervy a nadával mi, co jsem to koupila za krám. A navíc si všiml, že máme téměř prodřený nákupní košík, neboť se nám dře o zadní kolečka (o levé kolo víc, o pravé míň).
Dneska jsem tedy jela znovu do Malli s tímto výsledkem:
nákupní košík je prý vytahaný, protože v něm vozím příliš těžké věci. Mohu si prý koupit nový za 800,– Kč (nejsem blázen!!!!) nebo si ten starý nějak upravit (navrhli mi přišít dodatečné suché zipy a připevnit ke konstrukci).
Vrzání zadních koleček jsem v prodejně nedokázala nasimulovat. Snažila jsem se co to šlo, ale ty příšerný zvuky, které se ozývaly v neděli, jsem nedokázala vyloudit. Nakonec jsem pána donutila, aby mi aspoň přehodil u levého zadního kola vnitřní kolečko za vnější (to podle mě vydávalo ty nejhorší zvuky) a taky aby mi ukázal, jak se ta kolečka rozdělávají. Kolečka si samozřejmě můžeme koupit nová - dvojkolečko na zadní nápravu včetně toho teleskopického pouzdra stojí 550,– Kč, takže na celou zadní nápravu by to bylo za 1100,– Kč. Nemají to ale skladem, musí se objednat. Samozřejmě se mohu obrátit na autorizovaný servis, možná by na to měli jiný názor než v Malli.
Takže teď jsem zvědavá, jak moc budeme vrzat až vyjedeme ven…
Jsem ale taky moc zklamaná. A3 jsem vybírala dlouho a po zkušenostech se 4 dalšími kočárky. Měli jsme dokonce i golfky Pliko P3 od Peg Pérega. Vozila jsem v nich stejně těžké dítě, stejnou spoustu krámů a po stejných chodnících, ale nákupní košík se mi nevytahal a kolečka mi nevrzala. Takže fakt nevím, jsem z toho všeho dost rozladěná.
V Malli se chovají vstřícně, to je fakt, ale já bych radši dala přednost bezproblémovému kočárku…
A teď ještě k mazání/nemazání koleček:
Můj manžel (opravdu hodně šikovný technicky zaměřený člověk) je toho názoru, že je potřeba kolečka mazat a to nejlépe teflonovým sprejem, který není mastný. Ale mazat vevnitř, nestačí nastříkat zvenku - a k tomu je potřeba ta kolečka rozdělat a proto jsem si to taky nechala předvést.
Skoro to samé (MAZAT silikonovým nebo teflonovým sprejem) mi řekl pán, který dělá servis v prodejně Duha v Pardubicích. Taky se specializují na Peg Pérego a je podle mě dost šikovný.
V Dětském ráji v Praze kolečka taky MAŽOU, ale nevím čím.
V českém a anglickém návodu se píše v případě potřeby MAZAT (nepíše se čím).
V italském návodu se píše „…lubrificarle con olio leggero“ a ačkoliv italsky neumím, tak si odvozuju, že MAZAT.
Ahoj, v Dětském Ráji mi namazali kolečka sprejem WD 40 a říkali, že můžeme i Concordem…
Ahoj holky, taky jsem si novy A3 vybrala jako idealni (v unoru v Malli), chtela jsem Peg Perego a spojenou rukojet: no, kosik mi ted drhnul o leve kolecko taky, sem tam se ozve to zaskripani, ale celkem jsem spokojena. Chvili jsem mela i Pliko Switch, ale A3 je proti nemu mercedes, prodala jsem ho, protoze mi v mnha ohledech vyhovoval min, nez A3. Ozelela jsem i tem protismer.
Mam pocit, ze v Peg Peregu vyvijeji cim dal horsi kocarky.. A ta bezporuchvost PP je zrejme jen legenda. Ted cekam, kdy mi praskne ta spojovaci tyc..
U A3 me zezacatku nejvic vadilo, ze kocarek v podstate vzdy samovolne zataci k chodniku. Chtela jsem ho i reklamovat, ale na dohodnuty cas pan z Malli na posledni chvili nemohl, a pak jsem si nejak zvykla.. Proste kdybych na chodniku kocarek poslala pred sebe, tak zatoci na tom minimalnim sklonu pro destovou vodu k chodniku. Celkem to pak musim vyrovnavat, aby jel rovne.. Mate to taky nekdo tak?? Janaze
Maminky nemate nekdo tento kocarek http://delfinek.mimishop.cz/detail.php?…
Tak mi taky máme A3 kupovanou novou, zaclo to tím že se mi začal koš šoupat o levé kolo, pak sem zjistila ze je to tedy tím že ten proužek na kterém koš drží na konstrukci uz je téměr odpáraný, tak jsme to popošili a od té doby koš o kola nešoupe, vejde se do něho opravdu hodne a určite dávám víc nez 3kg, ale tím také asi vzniklo to odpárání držícího proužku, takze ty 3 kg asi odpovídají aby koš byl nepretezovaný a sloužil jak má, ale pak moc nechápu proc je tak velký, vrzání zadních kol máme také začlo celkem brzo, ale není to nic hrozného-také nám bylo doporučeno mazat silikon. sprejem, vzdy to na nejaký cas pomůže, co se týče zatáčení tak také to dělá a to doleva takze sem usoudila že jet o tím popošitým košem, protoze to predtím nedelal, dále nám praskla ta spojovací tyčka na konstrukci která spojuje zadní kolečka, coz me teda dost zklamalo, myslela sem ze ty Perega vydrzí víc, a to je kočár velmi málo ježděný, takze jsme zakoupili novou jako náhradní díl-nastestí tedy v malli meli, nevím co bych s tím jinak delala, tak kromě těchto nedostatků jsem s kočárem spokojená a to pro jeho pohodlnost pro malýho, ta ležná plocha je opravdu veliká a koš také velký K.
Ahojky,
já mám také Peg Perego A3 - kupované z druhé ruky a je z roku 2006. Košík mi o kolečka nezavazuje, vozím v něm dost těžké nákupy a rozhodně se zatím neprověsil…a ani ostatních vad jsem si nevšimla.. a to sním jezdím už půl roku a přede mnou již 1,5 roku jezdil..
Jedině ta kolečka občas vržou, tak kočár dám manželovi, ať ho namaže…ale čím? tak to netuším ![]()
Tak mne to překvapuje, že s ním máte takové problémy…že by nějaká špatná série??..
P.