Kdo peče chleba v domácí pekárně?

666
7.1.15 23:50

Kdo peče chleba v domácí pekárně?

Ahojky, je tu někdo, kdo peče v domácí pekárně? Má to ozkoušené? Nemohl by mi někdo napsat nějaký podrobný recept na pečení chleba v pekárně? Chtěla bych to zkusit, jen moc nerozumím postupu.
Myslela jsem, že smíchám igredience, nechám vykynout a pak jen vložím do pekárny a dám upéct, ale některý recepty píšou i že se to vkládá do pekárny na hnětení a pracuje se tam s hákama - ty ani nevím jestli máme :-(..
Byl by hodný někdo a napsal mi podrobný postup a i zkušenosti?
Buchty peču zcela normálně, ale tohle bych nerada vyhodila do koše.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56300
7.1.15 23:57

@angelsface V domácí pekárně musíš mít háky zcela určitě, funguje je to tak, že do nádoby nandáš ingredience, dolů tekuté navrch tuhé, zapneš a dál se o to nestaráš a zapípá na tebe hotový chleba :D Nebo se to také často dělá tak, že si v pekárně jen zaděláš, ale upečeš v troubě, pak je lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.1.15 00:00

No nasypeš to všechno do pekárny a necháš upéct :mrgreen:

Vybereš sirecept, jedno jaký, postup je ten, že nejdřív leješ všechno tekuté, do toho pakmouku a všechny ostatní přísady. Droždí se dává doprostřed mouky, sůl do rohů, nemá to přijít přímo k sobě. A pustíš program na chleba. Ono se to samo zamíchá, nějakou tu minutku, asi 20 u mne, a pak to začne péct a prostě to ten chleba upeče. Nic se nikde jinde nedělá, nikam se nic jinam nedává.
Háky: na dně té nádoby jsou takové ty malé hnětací pacičky, no a ty míchají to těsto a pak tam samozřejmě zůstanou a když je chleba upečený a vyklopí se, jsou v tom chlebu dírky po těch metličkách. Takže k tomu souží háky, jsou to takové híčky, které až je těsto uhnětené a pekárna peče prostě zaboříš do tětsa a vytáhneš ty hnětací metličky, takže pak nemáš dírky zezspodu v chlebu. No absolutně je to jedno a je to k ničemu, takže tím se nestresuj a směle do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.1.15 00:09

Domaci pekarna je masina obsahujici nadobu, na dne ma hnbetace, ktere se toci, promichaji ingredience. Pak se pekarnavzahreje a teszo kyne. Pak se sepne peceni. Tenhle pristroj vlastnis?

Jinak chleba se da upect v normalni troube, pokud kynute testo umis.

Ja vzdycky cerpala z domacipekarny.dama.cz, tam je vse vysvetleno a hafgo receptu se zpetnou vazbou v poidobe hodnoceni a diskuze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
8.1.15 00:51
@terinka4444 píše:
No nasypeš to všechno do pekárny a necháš upéct :mrgreen:Vybereš sirecept, jedno jaký, postup je ten, že nejdřív leješ všechno tekuté, do toho pakmouku a všechny ostatní přísady. Droždí se dává doprostřed mouky, sůl do rohů, nemá to přijít přímo k sobě. A pustíš program na chleba. Ono se to samo zamíchá, nějakou tu minutku, asi 20 u mne, a pak to začne péct a prostě to ten chleba upeče. Nic se nikde jinde nedělá, nikam se nic jinam nedává.
Háky: na dně té nádoby jsou takové ty malé hnětací pacičky, no a ty míchají to těsto a pak tam samozřejmě zůstanou a když je chleba upečený a vyklopí se, jsou v tom chlebu dírky po těch metličkách. Takže k tomu souží háky, jsou to takové híčky, které až je těsto uhnětené a pekárna peče prostě zaboříš do tětsa a vytáhneš ty hnětací metličky, takže pak nemáš dírky zezspodu v chlebu. No absolutně je to jedno a je to k ničemu, takže tím se nestresuj a směle do toho.

Jsi zlatá :srdce: :srdce:.. Koukám, že to není nic složitýho.. Akorát sem zítra hodím fotku, protože já jsem tam ty hnětací pacičky neviděla..
Máma v tom právě dřív dělala takový, ten chleba, jak ho koupíš a jen dodáš droždí, tam asi není potřeba hnětacích paciček nebo je? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
8.1.15 00:58
@Bibi239 píše:
Domaci pekarna je masina obsahujici nadobu, na dne ma hnbetace, ktere se toci, promichaji ingredience. Pak se pekarnavzahreje a teszo kyne. Pak se sepne peceni. Tenhle pristroj vlastnis?

Jinak chleba se da upect v normalni troube, pokud kynute testo umis.

Ja vzdycky cerpala z domacipekarny.dama.cz, tam je vse vysvetleno a hafgo receptu se zpetnou vazbou v poidobe hodnoceni a diskuze ;)

Jojo, mám moulinex home bread. Babička právě dělá výborný chleba se sýrem a já se po tom můžu utlouct a já ji nikdy nepoprosila ať mi ukáže, jak se to dělá. :zed: Jsem trubka. Chci nejdřív zkusit jednoduchý a pak postupovat.
Mám celý PDFko receptů - asi 200 receptů na chleba, ale jen jsem neveděla, jak to funguje.
Celkem ráda kuchtím, fakt jsem kuchtík, peču buchty, ale do „pekařství“ jsem ještě nefušovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 01:02
@angelsface píše:
Jsi zlatá :srdce: :srdce:.. Koukám, že to není nic složitýho.. Akorát sem zítra hodím fotku, protože já jsem tam ty hnětací pacičky neviděla..
Máma v tom právě dřív dělala takový, ten chleba, jak ho koupíš a jen dodáš droždí, tam asi není potřeba hnětacích paciček nebo je? :nevim:

Musíš mít hnětací háky jinak by se těsto nepromíchalo. Takto vypadá.
Jsou pekárny s jedním nebo se dvěma háky.

http://eshop.eta.cz/…ta-014900170

Příspěvek upraven 08.01.15 v 01:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
8.1.15 01:04

To je tohle? Ty háky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
8.1.15 01:05
@pampeliska2014 píše:
Musíš mít hnětací háky jinak by se těsto nepromíchalo. Takto vypadá.http://eshop.eta.cz/…ta-014900170

To jsem nenašla :think:.. Tak ja jdu obrátit kuchyň vzhůru nohama.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 01:05

Ano to jsou oni. :) Prosím tě nic neobracej po 1 h v noci. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
8.1.15 01:12
@pampeliska2014 píše:
Ano to jsou oni. :) Prosím tě nic neobracej po 1 h v noci. :dance:

:,( Nic takovýho jsem nenašla. A ten krabicovej chleba, co se koupí v obchodě v pytliku a vysype se tam jen a přidá se voda či co a droží, k tomu ty háky nejsou potřeba? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
8.1.15 01:15

Já tam mám totiž jenom tohle v tý pekárně, a pokud ty hnětače nejsou na ten kupovanej chleba potřeba, tak to asi nikde mít nebudu a ani máma :-(
Ale zas dobrý je, že se to dá za necelý 200,– dokoupit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 01:21

Musíš mít ty háky i na koupenou směs. Jak by se ti to promíchalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 01:23

A ty jsi tu pekárnu dostala nebo jste si ji koupili? Muselo to být u toho je to součást. Při nejhorším si je koupit, když je nenajdeš. Hledej podle typu pekárny já jsem dala odkaz na ETU jenom, aby jsi viděla jak ty háky vypadají.
Já jsem si myslela u té první fotky, že jsi ji vyfotila, proto jsem psala ať už nic nehledáš. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
8.1.15 01:27
@pampeliska2014 píše:
Musíš mít ty háky i na koupenou směs. Jak by se ti to promíchalo?

Aha, tak to 100% někde bude. Zkusím se zeptat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport