Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lucad77 píše: Více
tak píše že má zápal plic, tak tam asi důvod je.
@Me Mimmix píše: Více
tak zaregistrovat k dospělému praktikovi se klidně můžeš později. Ale do 24 let za tebe doktorka určitě nebrala kapitační platbu.
@Lucka1111 píše: Více
Aha, to jsem netusila. Pravda je, ze jsem chodila max na preventivni prohlidky do tech 19 let, potom na studiich mimo svoje mesto jsem k ni vubec nechodila. Pokud z toho nic nemela, nevim, proc si me nechavala ![]()
co to je nechávala. Pokud jsi neměla jiného lékaře, tak neměla kam poslat kartu nebo její výpis.
no a jak víš že jsi u ní byla dál registrovaná když jsi tam nebyla? Možná kdybys byla nemocná a něco potřebovala, tak by ti řekla, že už tě neošetří, že musíš k dospělému praktikovi. To není tak, že ti v 19 někdo oznámí že už tam nejsi registrovaná, prostě se předpokládá, že od 19 let se přeregistruje k praktikovi pro dospělé.
Ne, to ne, sama mi rekla, ze si me necha po dobu studii. Ja se chtela pregistrovat po maturite, ale nabidla mi to sama. Kdyz jsem nastupovala do zamestnani, dala mi kartu a rozloucily jsme se ![]()
Ale ona to konstatovala všeobecně, proč by NĚJAKÝ doktor nechtěl napsat neschopenku, tudíž já také odpovídám všeobecně. To s tímto případem nesouvisí.
Když je kamarádce už 18, měla by si najít praktického lékaře pro dospělé. Lékař by měl posoudit její zdravotní stav a pokud je to nutné, vystavit neschopenku. Pokud má pochybnosti, může se obrátit na jiného lékaře pro druhý názor.
@Machovae píše: Více
No přesně tak…
Pokud se rozhodne už přestoupit od pediatra k praktikovi, tak ten ji vystaví PN.
O jiný názor samozřejmě může požádat i jiného lékaře, proč by ne? ![]()