Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Možná divný dotaz, ale… už dlouho uvažuji o laserové korekci zraku. Po roce jsem se odhodlala zajit si na konzultaci na oční kliniku a překvapilo mě kolik zaměstnanců tam nosí brýle včetně doktorky. Není to zvláštní? Nevíte někdo proč na to zaměstnanci očních klinik sami nechodí?
Třeba taková trošku reklama. Je to oční jak jinak to ukázat, že je normální nosit brýle. Pro děti plus aby se toho nebáli
.
@Atisia jenže když tam jdete konzultovat operaci oči aby jste se brýlí zbavili tak to má úplně opačný efekt…
Příspěvek upraven 18.10.24 v 14:10
@What88 píše: Více
protože nejsou blbí, a vědí, jaké problémy může laserová operace přinést, moje matka je po 7! operacích očí a má obrovské problémy
@stinga toho se právě bojim. Měla vaše máma původně pouze zájem o snížení dioprií nebo co se stalo?
Tak nejdůležitější je asi to že ne každé oko a každá vada je operovatelná
plus určitě část z nich prostě operaci nechce a brýle nosí v pohodě (já brýle mám a nijak mi nevadí, naopak bez nich vypadám spíš hůř a operaci nezvažuju a to mám poměrně vysoké dioptrie). Navíc jsou to asi většinou zdravotníci, takže ví o tom malém procentu průserů co se můžou stát a nechtějí to riskovat no. Nic není bez rizika a tohle taky ne.
Asi nejspíš dobře ví, jak to je, když se něco nepovede.
Chápu že někomu se brýle líbí, ale už méně chápu pokud se sám doktor na tu operaci bojí jít. Jak může doporučovat a posílat pacienty/klienty na zákrok kteremu sám vlastně nevěří. Je to pro mě red flag
Me to ani nikdy nenapadlo. Naopak, zase takový problém ani monstrózní dioptrie nemám abych musela na operaci.
@Aletheia je to ale taková antireklama.
Jako přijít k obezitologovi, který je obézní. ![]()
@Atisia já mám “jen” -2,5 ale i astigmatismus a proste bez brýlí je celý svět jen rozmazaná šmouha. Vadí mi to v létě ve vodě, ve sportu, s dětma co mi brýle ničí a zapatlávají. Čočky mi přestali sedět. Tohle mi přišlo jako fajn řešení, ale zas bych nerada o zrak přišla.. a možná ti doktoři doopravdy ví něco co my ne ![]()
Zaručeně jsou věci, co se lidem neříkají
@Atisia pokud očařka v těch brýlích zrovna neříká “půjdete do přízemí a tam vám po rozkapání oči během pár vteřin ty dioprie sníží na 0 a brýle už nebudete potřebovat”
![]()