Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se zeptat, kdo z vás v začátcích vztahu platí útratu? Mám přítele pár týdnů, a zatím pokaždé platil všechno on za nás oba (večeře, kavárna apod.), říkal, že je to pro něj samozřejmost - já tedy ještě studuji a on už vydělává, ale stejně je mi to trapné nechat za sebe pokaždé platit, jenže on o něčem jiném nechce slyšet. Tak nevím, mám trvat na tom, že někdy něco zaplatím já, i když tedy tyhle „hádky“ o penězích jsou mi bytostně nepříjemné? Ale nechci zase vypadat jako že to beru jako samozřejmost, protože si toho opravdu moc vážím a ráda bych mu to oplatila. Díky za názory ![]()
Tak ho nech, ať platí, a třeba zase někdy nakup jídlo ty, něco dobrého uvař a pozvi ho na večeři na oplátku;-)
Příspěvek upraven 04.08.16 v 12:42
Podle me je to v poradku prave pokud vzdy nabidnes, ze za sebe zaplatis a neberes to jako samozrejmost.Kort pokud studujes a on pracuje, tak bych si z toho hlavu nedelala ![]()
Buď ráda
. Za mne platil ze začátku taky partner, pak už jsme se většinou střídali, s tím, že on většinou platil větší částky, já menší (vydělával asi třikrát víc než já).
Jestli je ti to trapné, tak občas zaplať kafe nebo zmrzku, on ať platí večeře…
Užívej si to
a na oplátku uvař a upeč něco dobrého. Je fajn, že je tu taky téma, že chlap se chová jako chlap ![]()
Tak v restauracich apod. platil vzdy partner a ani jsem se s nim nehadala, prijde mne to „samozrejme“. Ale neni treba chodit jen do restauraci, pokud bydlis sama, tak ho zvi k tobe na vecere, priprav piknik nekde v parku apod. Proste at jsou nejake akce ve tve rezii a ty hrad sama bez toho trapneho hadani, kdo to zaplati.
Muž. Vždycky by měl platit, alespoň po dobu co tě dobývá. Stačí, když to nebudeš brát jako samozřejmost a občas mu to oplatíš. Já to tak mám, např. zaplatím večeři, ona zaplatí letenky, já zaplatím sklenku svařáku, ona hotelový pokoj, atd…
Vesmír musí být v rovnováze.
Nebo kup na oplátku lístky na nějakou akci - kino, divadlo, festival, sportovní zápas. Odpadne dohadování, kdo to zaplatí, když už budeš mít lístky koupený.
Nebo vymysli a zorganizuj výlet jak psaly holky třeba s piknikem.
@Bora-Bora já bych zase neplatila rovnou proti jeho vůli (jako že bych se ho snažila před čísnicí nějak „předběhnout“, pokud bych věděla, že to chce zaplatit on) - to mi spíš přijde buranské. Řešila bych to jinak, třeba formou té večeře apod..
@zoidberg píše:
Muž. Vždycky by měl platit, alespoň po dobu co tě dobývá. Stačí, když to nebudeš brát jako samozřejmost a občas mu to oplatíš. Já to tak mám, např. zaplatím večeři, ona zaplatí letenky, já zaplatím sklenku svařáku, ona hotelový pokoj, atd…
Vesmír musí být v rovnováze.
A co kdyz dobyva ona jeho, preci nejsme ve stredoveku, ze?
![]()
Za mě taky ve všech restauracích apod. plati partner. Oboum nám to přijde přirozené
takze byt tebou bych to neřešila a užívala si to.
@jaelisa píše:
A co kdyz dobyva ona jeho, preci nejsme ve stredoveku, ze?![]()
![]()
I to se může stát, ale zkušená žena to umí zařídit tak, aby muž dobýval ji ![]()
@Laura215 tak třeba jednou nejděte do restaurace, naplánuj piknik venku a dones košík s občerstvením
Změna je život ![]()