Kdo umí uklízet systematicky a logicky? Já ne! :-D

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.9.15 08:36

Kdo umí uklízet systematicky a logicky? Já ne! :-D

Zdravím :mavam:
Holky SOS :roll: Jsme po rekonstrukci dětského pokoje a všude máme prach, nářadí, kýble, dráty, plný obývák oblečení a hraček.
Musím všude utřít prach, roztřídit oblečení (malé vyhodit, velké poskládat do skříní), to stejné s hračkama a ty taky umýt(vše bylo na půdě a strašně se to zaprášilo), vyprat záclony a závěsy, umýt okna, vydrhnout schodiště (máme staré dřevěné a mamka to vždy drhla rejžákem a savem), omést pavučiny, všude opravdu všude je tuna prachu + běžný úklid domácnosti a ještě natřít futra :zed: :zed: :zed:
Já jsem v uklízení zmatkař tak bych ráda abyste mi poradily co dřív a co později když už jsem tu zaregistrovaná :lol: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
1.9.15 08:42

No objednala bych si brigadnici na jednorazovy uklid a dala to do poradku s ni. Jinak bych dala nejdriv do poradku ten pokojik. Vynosit vse co tam nema byt a vse umyt/ utrit. A postupne nosila umyte veci, hracky, obleceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.15 08:46

@Šarlota4 Dík za tip na tu brigádnici :palec: To mě nenapadlo! Fajn by bylo kdyby přišla pomoct rodina, ale to u mě jaksi nejde :roll: Jsem na to sama, děti sice pomůžou, ale není to moc dobré, protože se jim všechny hračky „hodí“ a přitom je spousta na vyhození :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
1.9.15 08:49

Postupuj od stropu k podlaze a od nejvzdálenějšího místa ke dveřím. Takže vynosit věci. Vymést/vysát pavučiny a prach. Vše co je potřeba omýt. Umýt okno (mezitím vyper záclony a po doprání je rovnou pověs) a nakonec podlahu. Pak umýt hračky a poskládat oblečení. A takhle bych postupovala místnost po místnosti. Jinak budeš lítat jak hadr na holi a nic nebudeš mít hotového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
1.9.15 08:54
@Manka Rumcajzovic píše:
Zdravím :mavam:
Holky SOS :roll: Jsme po rekonstrukci dětského pokoje a všude máme prach, nářadí, kýble, dráty, plný obývák oblečení a hraček.
Musím všude utřít prach, roztřídit oblečení (malé vyhodit, velké poskládat do skříní), to stejné s hračkama a ty taky umýt(vše bylo na půdě a strašně se to zaprášilo), vyprat záclony a závěsy, umýt okna, vydrhnout schodiště (máme staré dřevěné a mamka to vždy drhla rejžákem a savem), omést pavučiny, všude opravdu všude je tuna prachu + běžný úklid domácnosti a ještě natřít futra :zed: :zed: :zed:
Já jsem v uklízení zmatkař tak bych ráda abyste mi poradily co dřív a co později když už jsem tu zaregistrovaná :lol: :kytka: :kytka: :kytka:

to je v klidu, hlavně natírání nechej, až tam nebudeš mít ten prach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
1.9.15 08:55

@Manka Rumcajzovic Nevím, jestli uklízím logicky a systematicky, ale zatím mi to docela funguje. V první řadě uklízím vždycky jednu místnost po druhé. Nejdříve sundám a hodím do pračky záclony, protože se v nich hodně drží prach, následuje i povlečení z postelí. V případě potřeby umyji okna, ale to flákám. Rámy maximálně 2 x za rok, skla podle potřeby - jen omyju hadrem a setřu stěrkou (při mém štěstí stejně vždycky po umytí oken začne pršet :lol: ). Utřu prach, pavučiny beru vysavačem - to beru vždycky všechny rohy i stěny takovým „štětcem“ co byl k vysavači. Potom narychlo přejedu i koberec, abych si nepřetahovala špínu sem a tam. V případě potřeby setřu prach i po vysávání (to bylo potřeba, když sousedi stavěli, bylo u nás šíleně prachu, a stačilo jen projít po pokoji a všude bylo bílo :zed: ). Při velkém úklidu vytírám prach i ze všech poliček ze skříní, šuplíků… Občas vyperu plyšáky, z hraček stírám prach podle potřeby, z knih prachovnkou, potom naskládám postupně zpět na své místo. Co se oblečení týče - na to jsem magor. Pokud mám oblečení vyndané v prašném prostředí, tak nekompromisně všechno letí do pračky a potom rovnou přebírám - vhodnou velikost vyžehlím a uklidím do skříně, malé oblečení jen poskládám a uskladním (později rozdávám nebo dávám do charitativního kontejneru). Jednou za čas peru i peřiny a polštáře. Na sluníčku během chvíle krásně vyschnou, a voní svěžestí :-). Po uklizení všeho do skříní a poliček povleču postele a nakonec pověsím ještě mokré záclony. V případě potřeby znova vysaju koberec (máme centrální vysavač, tak je to práce na chviličku).
No, a takhle postupuji místnost po místnosti.

Dříve jsem dělala všechny místnosti najednou a po celodenní dřině jsem nakonec zjistila, že nemám hotové nikde nic. Takhle je to jednodušší, přehlednější a výsledky jsou vidět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
1.9.15 09:09

Ja jsem organizatorka-kazdy tyden si vypisu ukoly na papir a postupne odskrtavam. Mimochodem, pri stehovani jsem se prvni dva ny jen placala a kdenic tu nic.Pak jsem si napsala seznam dle mistnosti a jela.Do konce tydne hotovo. Napis si na ten detsky pokoj seznam a jed od tech prvnich nutnych veci-vynosit bordel, vytrit, smontovat nabytek, otrit nabytek, vyrovnat obleceni a hracky, umyt okba, dorovnat drobnosti…tim si vyklidis dalsi mistnosti, kde to masroztahane a vrhnes se na dalsi.Jsem na poradek maniak, relaxuju, kdyz si muzuhezky uklidit.Boze,me by to u tebe bavilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.9.15 09:40

@lupto Prosím tě, odkud jsi? Čeká nás stěhování a nejen, že nevím, jak začít balit, ale hrozím se toho, jak si nechat vše v novém naskládat, abych to byla vůbec schopná rozumně vybalit… Kdybys třeba byla svoje zkušenosti ochotná napsat do zprávy, ať to tu neplevelíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
1.9.15 09:41

@zuzkasim Jeezis,to ja mevim, jestli umim kvalifikovane poradit, ale mne to tak vyhovuje :-) Klidne sz napis, neni problem.Jen odpovid az na obed, jak usnou obe hadata :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.15 10:03

@zuzkasim Klidne plevelte :palec:
Uz mam jeden roh v obyvaku skoro uklizeny :lol:

Diky za rady holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
1.9.15 10:30

@lupto i me zajímá odkud jsi, nyni nam probíhá kompletni rekonstrukce baráku a ja jsem po ivf, takze budu později rada za kazdou pomocnou radu a i ruku a kdyz to jeste nekoho bavi, tak tim lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
1.9.15 11:04

No, tak zase ale pozor, ja nejsem zadna uklizecka 8o Urcite se najdou maminky/studentky, ktere rady za nejakou korunu pomohou, uklidi, ale tohle ja nedelam.Jen jsem napsala, ze si u toho odpocinu a bavi me to, bavi me to proto, ze si uklizim sve atd.,odpocinu si od sve prace i deti zase jinak, nez jen ve fitku apod.,navic mam pocit, ze mi nikdo tak dovre neuklidi.Ale fakt to neznamena, ze bych jezdila po Praze a uklizela nekomu jinemu :mrgreen: Jako, omlouvam se, jestli jsem vas zklamala, ale bohuzel… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
1.9.15 11:08

@lupto Navic uplne s jinou radosti clovek buduje a uklizi pro sebe nez jako praci pro nekoho jineho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
1.9.15 11:13

@Cuddy Asi tak nejak :-D Mamw vse ani ne pul roku stare, vse jsem peclive a slouho vybirala, ze me ted bavi i zahradka (a ze na to ja nejsem).Ale jo, ja jsem na uklid fakt hodne, jenze fakt ne peo ostatni… :-) Ale chapu holky, proc se nezeptat, reagovala bych stejne :-D (jen manzel se mi smeje, ze kolik budu vybirat, tak jsem mu akorat ukazala monitor s novym kabatem na podzim :-D a oznamil mi, ze mam zustat ve svem oboru :-D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
1.9.15 11:26

@Manka Rumcajzovic nazdar Manko. :mavam: :mavam: :mavam: Já teďka třídím a reorganizuju celý dům podle systému KonMari. V ČR to ještě nevyšlo, ale jde o to, že si necháte jen věci, ke kterým máte vztah, tj. máte je rádi. A skládá věci na stojato, mrkni na youtube: https://www.youtube.com/watch?… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný