Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, kdo už máte po dovolené? A jen vzpomínáte na krásné chvilky.. Jak se Vám dovolená povedla a byla podle vašich představ? Kde jste byly a kolik vás to všechno stálo?
Ty co teprve dovolená čeká, jen tiše závidím ![]()
My byly letos Chorvatsko Hvar a Pag na deset dní, stálo nás to všechno jako benzín, poplatky na cestách, trajekt, pojištění, ubytování a jídlo 40 tisíc Kč pro 2 dospělé a 2 děti. Splnilo vše podle očekávání a další možná až za rok.
Letos klasická dovolená nebude…pojedeme jen k rodičům do Beskyd, táta je po operaci srdce, tak budeme relaxovat prací a dopomoci rodičům. Ale vzhledem k tomu, že je to taky typická dovolenkova destinace, tak se můžeme cítit jako luftaci ![]()
Ale nějaký výlet, kolo, brusle, koupák, grilování snad bude…
@pocker já se teprve rozkoukávám a pomalu začínám plánovat
mám dovolenou až v 2.pulce srpna a momentálně se dohadujeme jestli auto nebo letadlo a jestli Itálie nebo Chorvatsko;)
Dovolená na 10 dní 40 tisíc je dost dobrá cena ![]()
My byli na par dnu na Morave a musi to stacit. S detma si k mori netroufam ![]()
Máme za sebou dvě už. Mallorca a Maďarsko. Ceny psát nebudu, to si najde každý sám.
My se dnes v noci vrátili z Turecka. Klasická resortová dovolená, poprvé jsem jela sama se třemi dětmi ( 5 - 10 let) a bylo to super. Dokonce mám pocit, že jsem si i odpočinula a nepotřebuju další dovolenou na zotavenou. A to dost lidí z mého okolí zvedalo obočí, že jedu sama s dětmi. Začátkem prázdnin jsme byli ještě kempovat na šest dní, taky super… Na dovolenou autem si ještě sama netroufám, chtěla bych do Polska, tak třeba příští rok…
Já se z jedné vrátil, abych pajdal na další. Pak se budu těšit na zimu, mám teplot nad 20°C plné zoubky.
My taky letos klasickou dovolenou mít nebudeme. Ne u moře. Maximálně u rodiny přespíme. Zatím jen odpočíváme na zahradě ve vodě. Je to kaluž obyčejná. Ale bohatě stačí na osvěžení. K večeru procházky se psem, kolo. Návštěvy průběžně. Není to pod stanem, ale spáváme teď i venku někdy na zahradě. To je taky adrenalin. Chceme na výlety. Ale to odkládáme, až nebude takové horko. Zatím to na pokazení počasí nevypadá. Spíš v srpnu. Odmítám se někde plahočit v tolika stupních. Máme to mimino, které mám v profilovce a my ho zatím nechceme dávat nikde na hlídání. Proto není letos moře. Ještě je v pubertě. V horku na výlet ho tahat nebudeme. Plus je nějaká práce plánovaná kolem domu. Tak musíme být k dispozici zedníkovi. Takže my máme dovolenou odpočinkovou, relaxační. Ale příští rok chceme Itálii nebo Chorvatsko. Jen zas budou dohady. Já chci po vlastní ose a klidně něco vařit. Nedělá mi to absolutně problém a nevidím časovou ztrátu. Muž zas bude potřebovat all…
My byli na Kofru, bylo to bozi. Domu jsem se tesila, ale ted bych letela zas nekam. Dcery leti v srpnu na Kos zavidim jim
.
Zatim jsme byli neplanovane tyden ve Spanelsku, sama s klukem poletim urcite nekam k mori na klasickou valecku, uvidim co najdu v LM a pokud manzel jeste najde trochu volna chceme jet zase k Baltu.
Já byla týden v červnu na Mallorce, cena byla příznivá, bylo to fajn, ale asi 3 dny byly v moři chaluhy nebo řasy, bylo jich neskutečné množství a sprcha na pláži nebyla,
příští rok pojedu zase mou milovanou Itálii busem
Taky máme už po, 14 dní ve Španělsku. Teď už máme rozplánované celé prázdniny, resp. děti, takže už jen logistika praní a balení a vypravování zase někam jinam, já si šetřím dovolenou na Vánoce, takže už max. někam na víkend. Když bude hezky, tak zajedeme v září na prodloužený víkend k Baltu, jen se tak projít a nadýchat čerstvého vzduchu.
Ale pro mě jsou prázdniny už to, když si utrhnu čerstvé rajče a rovnou do pusy (bez umytí
), a maliny a borůvky ze zahrady, a když mi nad kytkama lítají motýli a včely. Takže si teď užívám, jen ta tráva je už úplně spálená a kropit asi nemá moc smysl.
U nás letos dovolená neklapne, na stěhování a vybavení pokojíku a dalších nezbytností do bytu padli úspory kterých jsme moc neměli tak teď se musíme finančně vzpamatovat ![]()
Máme tu v okolí dost vyžití, nádherná příroda a koupání ![]()
K moři máme v plánu letět tak cca za dva roky…
My byli 10 dní v Alpách jak v Rakousku tak ve Slovinsku. Ferraty, vícedenní trek v horách, koupačka v jezerech. Dva dospělí a dvě větší děti cca 32 tis. Byla to paráda, na válení u moře nikdo z nás není.