Kdo vám hlídá děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2790
20.5.25 10:23

Přes týden nikdy nikdo. Chodívali jsme s mužem běhat a prostě se střídali. Společná aktivita byla dlouho tabu, pokud nepočítám sportovní aktivity s dětmi (kolo, občas brusle), ale vzhledem k věku dětí to nebyl nikdy ze strany dospělých sportovní výkon, spíše dohled na bruslích/kolech :mrgreen:. Teď už děti necháme samy doma a jdeme třeba na bembajz, nebo do posilky spolu /děti 6 a 8 let/. Placené hlídání nás nikdy teda nenapadlo, prostě jsme to brali jako období, které přežijeme a nějak jsme to tedy přežili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
20.5.25 10:29

Nikdo, jsme s manželem sami dva. Nemáme žijící rodiče. A máme pubertální dceru s PAS.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
20.5.25 10:44

@Janli no já nemám kamarádku, která by mi pravidelně hlídala dítě, abych mohla sportovat s manželem. Zase ale nejmladší v 5 letech dělá sport, čili když má trénink tak by se teoreticky dalo.
Zase za chvíli přijde doba, kdy už klidně bude moc být i hodinu samo doma.

• Citovat
  • Upravit
9751
20.5.25 10:55

Než šly děti do školky, tak jsme se buď střídali nebo chůva, když jsem byla v práci. Pak už pravidelně nikdo. Občas babička, třeba na doléčení, víkend nebo kousek prázdnin, ale bydlí 100 km daleko, takže rozhodně ne pravidelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.5.25 11:07

Všechny málokdo a málokdy :mrgreen: občas si bere babička starší syny, dcera byla na hlídání jednou :lol: ja sportuju s dětmi, zapojíme se celá rodina, akorat nejmladší dítě, co to ještě nezvládá jede v kočárku treba, kdyz jde treba o brusle, ale jinak zapojíme všechny do všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.5.25 11:26

Prvních skoro 6 let nám nehlídal nikdo, ani jedno dítě ani na chvíli. Když jsme zrovna byli u na návštěvě u tchyně (manžel odjel něco zařizovat) a 4,5letá dcera si rozsekla hlavu, musela jsem na pohotovost vzít i 2,5letou a 15měsíční.

Když jsem o rok a půl dříve musela s 13měsíční do Motola na akutní zákrok pod narkózou, tak jsem měla problém sehnat někoho, kdo nám vyzvedne 3letou ze školky. Manžel se zrovna to ráno vrátil po týdnu ze zahraničí, zavolala jsem mu, že s malou jedeme do Motola a ať zajede pro starší do školky. Byl na cestě do školky, když jsme mu volala, že musí do Motola, protože malé potřebují udělat RTG a já jako těhotná v 31. tt ji u toho držet nesmím. No a já volala kamarádkám, ale žádná nám dceru vyzvednout nemohla. Nakonec se jedna našla, ta si ji nechala hoďku doma, než pro ni dorazil manžel. Tchyně byla 100 km daleko, další příbuzní 250 km.

Nějaké hlídání kvůli večeři, kinu apod., to vůbec nehrozilo. I další krizovky jsme pytlíkovali s manželem. A jednou nám děti pohlídala plně cizí paní, kterou jsem viděla prvně v životě, poprosil ji o to policista.

No a pak se stal nějaký zázrak a tchyně najednou byla ochotná hlídat. A to všechny děti najednou. Zpočátku na 2 hodiny na zahrádce, pak i doma, později i s přespáním. Také jsme se přestěhovali z Prahy do města, kde bydlí tchyně. Hlídá nám docela často - tak jednou za 14 dní si holky vezme k sobě, občas na den, občas na přespání. Není to úplně, kdy si řekneme, to jen zcela výjimečně, třeba když se u nás nedalo být kvůli šílenému prachu z rekonstrukce, a ne déle než na 2 dny. Spíš kdy ona navrhne. Ale i to je fajn. A taky tady máme pár super ochotných kamarádek, na které se můžeme obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
20.5.25 11:27

Pravidelně nikdo. Nárazově prarodiče, kamarádka. Když pravidelně chodím za zábavou, děti jsou s manželem. Stejně tak naopak. Ale to není hlídání, to je běžná péče rodiče o svoje dítě. Holt se musíme střídat, spolu jdeme narazove, to děti dělíme babickam. Nebo všichni společně, nebo si ty deti rozdělíme my dva, to děláme často. Děláme, co nás baví, a k tomu si vezmeme jedno nebo dvě děti, které to baví taky. Až budou starší, budou kontaktovat být doma sami, můžeme si klidně s manželem vyjet na kolo, do kina, cokoliv…ale teď jsou ještě malí na takové akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 11:27
@TaLucie píše: Více

Můžu se zeptat jak funguje ten dětský koutek ve fitku a kde je?

• Citovat
  • Upravit
9292
20.5.25 11:31

Naši a tchyně, když je krize a prarodiče jsou třeba na dovolené tak i švagrová ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 12:14

Nikdo. Z rodiny a přátel ještě nikdy nikdo, celé 3 roky. Někdy kolem 20 měsíců už mi z toho hrabalo, ne že bych chtěla volný čas, to vím že má rodicaku úplně nejde, ale třeba se mi vlekly zdravotní problémy už od těhotenství a porodu, a nemohla jsem si je pořádně vyřešit, protože každá návštěva lékaře znamenala pul dne dovolené manžela a ne vždycky si ji mohl vzít tak jak bych potřebovala. Tak jsme našli chuvu. Zkoušela jsem různé hlídání v hernach a tak, ale dítě nebylo ochotno takhle s nekym zůstat. S chuvou jsme zezacatku toho hlídání měli trošku víc než bych potřebovala, aby si na sebe zvykli, byli spolu 2×3h za týden. Ted už jde se podle časových možností domluvit kdykoliv a je s ní v pohodě. Dodržujeme relativně pravidelně 1-2 dopoledne aby i ona s tím mohla počítat, a já si do toho času smeruju všechno co si potrebuju vyřídit, i nákupy které s dítětem jsou problém třeba, a trošku pracuju, abych úplně nesedela s nohama nahoře když zrovna nemám co vyřizovat

• Citovat
  • Upravit
15501
20.5.25 12:23

My si na nedostatek hlídání rozhodně stěžovat nemůžeme.
Hlídací babičky máme, hlídají i sourozenci ( jak moji, tak od chlapa ) … Stejně tak já hlídám sestrám a beru jejich děti i na dovolené.
Mám i skvělé kamarádky, se kterými se střídáme. Výhoda je podobný věk dětí.
Jediný kdo se do hlídání moc nehrne, je tchýně. Ale když jí chlap zavolá, že je to prostě potřeba, tak neodmítne. Ale to děláme jen ve stádiu nejvyšší nouze :mrgreen:

Dítě dávám na hlídání pravidelně. A to od nějaký 4-5měs. ;). Nám život s narozením dítěte neskončil a máme rádi s chlapem čas pro sebe. Byli jsme třeba i na dovolené sami. Člověk nemůže žít jen dítětem. Nebo teda aspoň já ne. By mi hráblo. :roll:

A hlavně nejsem taková ta matka, co by děcko nedala z ruky. :mrgreen: Právě naopak. 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
20.5.25 12:50
@Janča6 píše: Více

Můžu se zeptat, jak jste tohle zvládli z hlediska partnerství? Takový zápřah x let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.25 12:50

Nikdo, jsme v zahraničí bez rodiny. Přátelé tu samozřejmě máme, ale těm bych malého nesvěřila. Celkově si teď prochází separačkou jak blázen, takže ani žádné hlídání nepřichází v úvahu. Ale tipuji, že časem to bude jiné.

Jestli spolu s partnerem chcete třeba 2× týdně si zasportovat, asi bych zkusila nějakou chůvu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28843
20.5.25 13:01

Když něco fakt hoří, tak se občas uvolí kamarádka nebo jedna babička, jinak hlídá manžel (když jsou v práci, tak smůla). Ale musí to být fakt neodkladné věci nejvyšší priority na nezbytnou dobu, na kino a podobně nehlídají. Dvě děti s PAS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24267
20.5.25 13:09

Nikdo takto pro zábavu pravidelně. Výjimečně nám pohlídá moje mamka, když musíme někam společně s manželem. Ale je to párkrát do roka. Pro starší děti mám školku a nejmladší je všude se mnou. Zvládneme spolu i doktory :palec: na cvičení by jsme se museli prostřídat s manželem. Jít někam jen sama s manželem je prostě problém. Mám tu poukázku na jídlo už od listopadu a fakt nevím kdy se to hlídání poštěstí. :lol: když něco hoří, tak si manžel bere dovolenou, OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí