Kdo vám hlídá děti?

Anonymní
20.5.25 09:34

Kdo vám hlídá děti

Ahoj, v mém okolí nemám nikoho kdo by mi sem tam pohlídal třeba na hodinu dítě. Tak by mě zajímalo kdo vám hlídá děti? Platíte si chůvy nebo to prostě berete tak že vám ho nemá kdo hlídat a tak jste s nim 24/7.
Jde mi o to ze bych chtela začít dělat s partnerem sport ale nemáme hlídání.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.5.25 09:37

Moji rodiče jsou k dispozici, kdykoliv si vzpomenu a do logistiky se hodně zapojují, i na leteckou dovču mi berou starší dceru od necelých 4let a pak ji bereme i my s mladší sestřičkou…ale sportovat se snažíme všichni, starší dcera je od malinká velký sportovec…tak jako malou jsme ji dávali do vozejku a běhala jsem s ní, jezdila na kole, chodili jsme po horách, chodili bruslit, plavat…s mladší dcerou chodíme plavat, do Sokola, běhat/bruslit a starší už jede na kole nebo taky na bruslích…

Příspěvek upraven 20.05.25 v 09:39

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.25 09:38

Nemáme funkční babičky, tetičky, sousedky, atd… Tak sport dělám sama a dítě hlídá manžel. Dítě věk 5 let.
Tak si najmi chůvu, když nemáte možnost hlídání a chcete ho dělat společně.

Příspěvek upraven 20.05.25 v 09:39

• Citovat
  • Upravit
3038
20.5.25 09:38

Dlouho nikdo, střídali jsme se prostě s mužem, časem jsem si našla tak dvě kamarádky se stejně starými dětmi, se kterými jsme se občas prostridaly - někdy jsme vzali my jejich dítě, někdy ony moje. Placené hlídání jsem ale taky jednu dobu využívala poměrně pravidelně, když byl manžel pracovně hodně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
20.5.25 09:41

Mam stesti; první deti hlídaly babičky. Třetí dítě hlídají dospělé děti.
Jinak občas chůva, dětská skupina od roku, hlídací koutek (ve fitku, nakupaku). Taky u druhého dítěte dost hlídala kamarádka - mame stejne staré děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
20.5.25 09:43

Moje rodina je 100 km daleko. Některá i dál. Takže to na hlídání není. Maximálně na plánované prázdniny nebo společné víkendy. Tchánům bych si o pomoc nikdy neřekla, kdybych měla kolabovat únavou. Jsou vyděrači a nehodlám jim skládat účty. My jsme si plánovali aktivity, které můžeme dělat s děckama nebo se případně vystřídat. Když nešlo se vystřídat a potřebovala jsem do školy. Dojížděla jsem dálkově. Tak jsem pak o hlídání požádala kolegyni nebo neteř. Ona je o hodně starší, než jsou naše děti. Chůva nás tehdy nenapadla vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
20.5.25 09:43

Nevím jak staré dítě máš, ale pokud by mohlo na kroužek bez tebe tak v tom čase můžete dělat ten svůj sport a pak si dítě vyzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
20.5.25 09:51

Jedni prarodiče, druzí prarodiče, klidně sourozenec, kdyby nikdo jiný nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 09:53

Nikdo. Prostě tahám dítě sebou nebo muž. Mamka bydlí 100 km segra 150. Mamka mého muže je senilní.

• Citovat
  • Upravit
1056
20.5.25 09:53

Hlidaji babicky, ale kvuli praci, takze je mi blbe jim davat deti jeste na muj odpocinek nebo cas s manzelem. Ale skrz to, ze si muzu neco privydelat i u rodicaku, je to obrovska vyhoda a moc si toho vazim. Ale volny cas samozrejme nemam zadny, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
20.5.25 09:54

Nikdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
20.5.25 09:55

Platíme chůvu, ale ta pokrývá spíš čas, kdy pracujeme - vyzvedávání ze školky a vodění na odpolední kroužky.
Občas jsme se s ní domluvili i na hlídání navíc - porod, svatba v rodině atd.
Tchýně si dceru bere cca jednou do měsíce na 1 den a 1 noc k sobě. Víc nemůže, má náročnou práci.

Tak nějak jsme si s tím zatím vystačili, uvidíme jak to bude teď se dvěma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
20.5.25 10:03

Můj táta hlídá, ale taky mu nehodím dítě na krk denně, i jednou za týden je mi tp trapný a příjde mi to moc. Táta ale malýho miluje a rozkrájel by se. Nicméně nechci toho zneužívat. Kdybychom hlídání neměli, asi bych se zkusila domluvit s nějakou kamarádkou nebo podobně, kterou dítě zná, že jí hlídání zaplatím. Případně pak třeba hlídačky apod. A nebo sportovat odděleně.

• Citovat
  • Upravit
16285
20.5.25 10:11

Syn má dva a tři čtvrtě roku. Hlídání nemáme, společně bez dítěte nic dělat nemůžeme. Pouze v době, kdy je v jeslich, ale to je obvykle doma jen jeden z nás, takže máme svoje individuálně, nebo se střídáme, když je třeba víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.5.25 10:21

Na hodinu mi dítě kdykoliv pohlídaly moje dětný kamarádky. Já zas hlídám děti jim na revanš. Delší dobu hlídají rodiče. To fakt nemáš kámošku, kde bys to dítě na hoďku upíchla? Pak jedině najít nějakou studentku nebo důchodkyni….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí