Kdo vam hlida dite o prazdninach?

Anonymní
24.2.19 00:36

kdo vam hlida dite o prazdninach?

Otazka zni jasne, kdo vam hlida, popr kam davate dite o velkych prazdninach? Ja zatim, nerozvedena(cekame na stani u rozvodu)s manzelem nebydlime 4 mesice.Syn letos 1.trida-z me strany akorat moje mamka, ktera bude mit volno tak tyden, z druhe strany tchyne, ktera mi nemuze prijit na jmeno a vnuka videla za posledni 4 mesice tak 3×-nutno dodat, je v duchodu, ale nepocitam s ni. Byvaly manzel ma sezoni zamestnani, na dovolenou se netvari-bavi se se mnou jen nezbytne nutne a ja pokryju tak 14 dni a co zbytek? jak to resite vy? Dekuji za kazdou radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
165
24.2.19 00:54

Vlastní zkušenost nemám. Co vím z okolí, většina maminek, co jsou na děti samy, šetří už od Vánoc na letní příměstské tábory. Jejich děti si užijí několik turnusů. Za dobrý peníz je pořádají třeba rodinná centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4963
24.2.19 01:16

Nemáš kamarádku s podobně starým detma, že by jste si pohlidaly navzájem? Jinak ti asi nepomůže moje řešení - jsem učitelka. Takže kromě týdne mám prázdniny taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
24.2.19 01:33

co nějaký tábor,když už ne pobytový, tak alespoň příměstský? pak kamarádky s podobně starými dětmi a prostřídat se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
24.2.19 02:35

Sama nejsem, ale babicky o prazdninach nehlidali nikdy. Beru si 3 - 4 tydny dovolenou, od 6ti let meli kluci primestske tabory, vetsinou 3 a jeden tyden byli vzdy u nektereho kamarada, ktery byl taky tyden u nas, takove vymenne pobyty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.19 03:19

Zažádej si o předběžné opatření na úpravu styku, aby měl tatínek dítě taky na část prázdnin.
Jinak bych to řešila klasickým táborem a pak nějakým příměstským.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
24.2.19 05:59

Je spousta studentek, ktere pres prazdniny hlidaji. Popr. Ty primestske tabory.
My to budem resit temi hlidackami. A na cast si vezmeme dovolenou my.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.19 06:52

Musím říct, že tato doba je vážně smutná. Rodič nemůže byt se svým dítětem, babičky pracují na plné úvazky a děti se soupnou na x táborů kvuli tomuto. Nic proti taborum, ma to neco do sebe…, ale na cely zbytek prazdnin? Ted chapu, proc mi maminka vzdycky rikala at vydrzim v tom skolstvi, ze se mi ty prazdniny budou jednou hodit. :think: Jasne, nemam volno cele prazdniny, ale 4 tydny ano a dalsi pokryjou zminovane babicky, o jarni kdy provoz jede v nasem pripade, se to da nejak řešit. Preci jen je to jen tyden. Stat by s timto mel neco delat. Aspoň s tema duchodama, aby prarodice mohli fungovat jako prarodice :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.19 06:59
@Anonymní píše:
Musím říct, že tato doba je vážně smutná. Rodič nemůže byt se svým dítětem, babičky pracují na plné úvazky a děti se soupnou na x táborů kvuli tomuto. Nic proti taborum, ma to neco do sebe…, ale na cely zbytek prazdnin? Ted chapu, proc mi maminka vzdycky rikala at vydrzim v tom skolstvi, ze se mi ty prazdniny budou jednou hodit. :think: Jasne, nemam volno cele prazdniny, ale 4 tydny ano a dalsi pokryjou zminovane babicky, o jarni kdy provoz jede v nasem pripade, se to da nejak řešit. Preci jen je to jen tyden. Stat by s timto mel neco delat. Aspoň s tema duchodama, aby prarodice mohli fungovat jako prarodice :roll:

Třeba omezit důchodcům práci na HPP. Dělám ve státním a někteří pravdu neznají sebereflexi. Dělají už chyb jak máku, ale drží se zuby nehty…proč taky ne, pobírají důchod i plat, to je pěkný. Nehledě na to, ze drží místo mladým

• Citovat
  • Upravit
lucenka
24.2.19 07:02
@Anonymní píše:
Musím říct, že tato doba je vážně smutná. Rodič nemůže byt se svým dítětem, babičky pracují na plné úvazky a děti se soupnou na x táborů kvuli tomuto. Nic proti taborum, ma to neco do sebe…, ale na cely zbytek prazdnin? Ted chapu, proc mi maminka vzdycky rikala at vydrzim v tom skolstvi, ze se mi ty prazdniny budou jednou hodit. :think: Jasne, nemam volno cele prazdniny, ale 4 tydny ano a dalsi pokryjou zminovane babicky, o jarni kdy provoz jede v nasem pripade, se to da nejak řešit. Preci jen je to jen tyden. Stat by s timto mel neco delat. Aspoň s tema duchodama, aby prarodice mohli fungovat jako prarodice :roll:

Tak ale stát nemůže suplovat to, že si ženská udělá dítě s deb.ilem, co na své dítě nemá o prázdninách čas a ani neřekne své matce o hlídání, když je v důchodu.

• Citovat
  • Upravit
11173
24.2.19 07:03
@Anonymní píše:

Tak rodič nemůže být se svým dítětem celý rok, ne jen o prázdninách. Tak to bylo je a bude. Babičky neovlivní stát, některé fungují, některé ne. Tábory jsou super, sama jsem jezdila jako holka každý rok. Jo, je to smutné, ale každý se snaží, jak umí a ne každý může být učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.2.19 07:11

Proto podníkám, protože mám dvě děti, toho volna mají přes rok hodně v podstatě jen jarní, zimní a letní prázdniny dají 12týdnů, což jsou prostě 3 měsíce. Nepočítám ta volna tu dva dny, tu tři dny, tu nějaká viróza. Hlídání nemám žádné, manžel potřebuje pracovat. Takže jsem to vyřešila takto. Není to úplně nejjednodušší, kdybych byla zaměstnaná, měla bych větší pohodu a psychický klídek, ale prostě musím být časově flexibilní. Pro tebe radu moc nemám. Mojí kamarádce třeba její chlap už dva roky po sobě udělal to, že se dopředu domluvili, respektive ona mu dala vybrat a plně se podřídila tomu, jak on si nadiktoval, kdy si vezme děti, dovolenou a volno a hlídání si naplánovala podle termínů, co jí zbyly. A on si ty děti nevzal a jen napsal, že nemůže. Mohla se z toho zbláznit. Moc bych s jistotou otce nepočítala. Jinak rady nejsou, jen ty tábory. U nás třeba darda, 5 dnů 3 až 4000 podle tábora, to je za měsíc skoro celý plat, to nevím, jak by si samoživitelka mohla dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15257
24.2.19 07:15
@Anonymní píše:

A kdy ta doba byla jiná? Jsem ročník 76, moje babičky pracovaly do 70 let ( nemusely, chtěly) a o prázdninách nás hlídaly minimálně. U nás byla výhoda, že moje maminka byla dlouho žena v domácnosti, ale z okolí si pamatuj, že většina dětí měla mladé pracující babičky, zbytek prázdnin co nepokryla dovolená s rodiči a tábor, děti školního věku běžně litaly cele dny venku s klíčem na krku a prostě je nikdo nehlidal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.2.19 07:19

@Alušáček to je pravda, prostě byly samotné doma. Dneska je to celkem nepředstavitelná věc. Ale, ono dneska už ty děti nelítají v partě venku, když se podíváš kolem sebe. Dneska už velká většina dětí nechodí takto sama ven, a když, tak už až ti starší. Málokde vidíš šestileťáky po městě běhat v partě po venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68987
24.2.19 07:26

My jsme dva, ale zas nejsme zastánci toho, aby půl prázdnin čerpal dovolenou jeden rodič, druhou druhý a společný čas trávili doma u snídaně a večeře. Takže to pytlíkujem, letos jsem na MD, takže už to bude lepší, ale stejně pro školačku dva měsíce prázdnin s matkou a miminem taky nejsou terno, takže nějaký ten tábor a příměšťák bude, dítě to baví, má svou partu. Jinak jedni prarodiče ještě pracující, druzí naopak hodně staří, takže ti pohlídají tak nárazově na den, ale šoupnout tam dítě na týden fakt nejde. Oboje mají navíc svůj program, takže to holt není o tom, být na měsíc v létě u babičky, jako jsme bývali jako děti my.

Doba-nedoba, ve chvíli, kdy mají děti za rok prázdnin víc dovolené než oba rodiče dohromady, a to o několik týdnů, tak to prostě nemá šanci vyjít. Navíc příměšťáky jsou tu hned obsazené a většina nechutně drahých, 2-3000 za týden, a to mám to dítě jen jedno.
Minulé prázdniny byly - dva týdny dovolená s rodiči, týden jen se mnou a kamarády, tři příměšťáky, týden u babičky, a co bylo ty zbylé dva týdny, už si ani nevybavuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí