Kdo vam hlida dite o prazdninach?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nedávno tu na tohle téma byla diskuze.
Máme štěstí-v Itálii mají běžně v létě 3 měsíce prázdnin a další dlouhé prázdniny během roku.
JAk to že dáš jen 14 dní?
Jinak vše už asi bylo napsáno-příměstské-při DDM jsou často levnější, tábor se spaním, vzdálenější příbuzní nejsou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusi mi nikdo hlidat. Ale moje decka aktivne prazdninuji u nasich (100km jinde) nebo jedou na svuj tabor. Behem roku se k prarodicum casto nedostanou a bez nas za zadkem, tak v lete to dohani. Ja mam temer cele prazdniny dovolenou. Nevydrzela bych cele prazdniny nepracovat, takze v cervenci dva tydny jezdim na tabor pracovne, pak jsem doma nebo u nasich na navsteve, kde jsou decka. Kolem pulky leta si je stahuji domu, ze jsou u nas hody, tak chci, at se na slavnosti vrati. Pak zase odjedou.
Az bude druzina otevrena i v lete, tak budeme mit kratsi dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď sem na RD, tak to nemusím řešit. Ale když jsem nebyla, tak jsme s mužem kombinovali dovolenou s příměstským táborem, pár dní babička. Finančně je to záhul, už se těším, až to budu řešit dvakrát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bjitka123 no právě, jeden tábor 6000, pro dvě děti 12000, příměstský kolem trojky, to je pro dvě děti 6000 na týden. Teď jsem odmítla platit příměstký, kam chtěla jet s kamarádkou, 4200 na týden, od pondělí do pátku, od rána od osmi do večera do pěti. Jako prostě ne, nedám, i když bych měla. Neumím si představit, jak tohle pytlíkuje matka samoživitelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Musím říct, že tato doba je vážně smutná. Rodič nemůže byt se svým dítětem, babičky pracují na plné úvazky a děti se soupnou na x táborů kvuli tomuto. Nic proti taborum, ma to neco do sebe…, ale na cely zbytek prazdnin? Ted chapu, proc mi maminka vzdycky rikala at vydrzim v tom skolstvi, ze se mi ty prazdniny budou jednou hodit.Jasne, nemam volno cele prazdniny, ale 4 tydny ano a dalsi pokryjou zminovane babicky, o jarni kdy provoz jede v nasem pripade, se to da nejak řešit. Preci jen je to jen tyden. Stat by s timto mel neco delat. Aspoň s tema duchodama, aby prarodice mohli fungovat jako prarodice
Nejak tedy nechapu jaka ma byt vyhoda skolstvi, pokud pises, ze mas o prazdninach volno 4 tydny? Ano pokud bys napsala 8, tak jo. A jinak me fakt nebavi to nadavani na dobu, driv to nebylo jine, pamatuju si, jak jsem jako dite jezdila na 2 tabory s tou dobou byl tabor na 3 tydny. A neprislo mi na tom nic smutneho, naopak jsem se těšila uz nekolik mesicu predem.
Příspěvek upraven 24.02.19 v 07:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jenny.fields píše:
@Kelsey VAše družina bude otevřená nebo obecně družiny?
Nebude. Zatim neni zajem u nas, ale nektere skoly maji letni provoz druziny (jak skolky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Nebude. Zatim neni zajem u nas, ale nektere skoly maji letni provoz druziny (jak skolky).
Koukala jsem, že někde to nabízí. Ale taky si myslím, že nebude zájem.
Já to vidím ve školce, za 6 let, co tam chodíme, se to školek přes prázdniny přihlásily z 28 dětí vždy max. 3 a max. na 2 týdny prázdnin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme s ex prázdniny na půl , měsíc zajišťuju já a měsíc on, máme to dané rozsudkem. Už od předškolního věku to tak máme. Když bylo dítko mladší, jezdila s ním moje mamka týden na dovču, teď už nezvládá zdravotně. Teď ve školním věku tam máme pobytový tábor, příměstský tábor, sportovní soustředění a pak společné dovolená. Výdaje to jsou, ale zvládala jsem i sama. Příznivější ceny bývají u skautských táborů. Ex pokryje svůj měsíc dovolenou, odkládáním po kamarádech neo bere dítko s sebou do práce. Loni se šprajclo, že se tam nudí a nikam nechce, takže letos nás čeká velká diskuze na téma prázdniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Třeba omezit důchodcům práci na HPP. Dělám ve státním a někteří pravdu neznají sebereflexi. Dělají už chyb jak máku, ale drží se zuby nehty…proč taky ne, pobírají důchod i plat, to je pěkný. Nehledě na to, ze drží místo mladým
Já s tím taky souhlasím,ale hlavně z toho důvodu,ze potom není práce pro ty,co by ji potrebovali a nemůžou sehnat. V diskusích tady jsem za to pravidelně setrena
To samé invalidní duchodci,kolikrat pobírají duchod,prispevek na péči a plat a slušný zdravy clovek s detmi,který na směny proste pracovat nemůže,aby zebral hmotnou nouzi.
V mnoha městech fungují prazdninove druziny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Já s tím taky souhlasím,ale hlavně z toho důvodu,ze potom není práce pro ty,co by ji potrebovali a nemůžou sehnat. V diskusích tady jsem za to pravidelně setrenaTo samé invalidní duchodci,kolikrat pobírají duchod,prispevek na péči a plat a slušný zdravy clovek s detmi,který na směny proste pracovat nemůže,aby zebral hmotnou nouzi.V mnoha městech fungují prazdninove druziny.
jako že invalidní důchodci jsou neslušní? Víš, kolik je invalidní důchod? Z toho těžko vyžijí. A PNP? To jako úplně směšné, protože už důchdci ve druhém stupni těžko zvdládnou pracovat, ti co zvládnou dosáhnu tak na první stupeň, cože je 800. Jako fajn, obout se do důchodců, ale do invalidních lidí? A ještě to ukončit slovy že slušný zdravý člověk.....máš dost, nedivím se, že tě stírají, já bych tě za tenhle názor nejraději poslala tam, kam slunce nesvítí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuju ve skole, takze resit, dikybohu, nemusim. Jedna babicka zemrela, druha je v duchodu a brigadnici (=v lete vykryva dovolene), to je fakt super
Krome dovolenych a vyletu chci, aby mela dcera dalsi pestry program. Doma u bazenu to je sice fajn, ale taky se to omrzi… Tak je i prihlasena na overeny primestsky tabor, cena 1300,–-mi prijde super. Organizovano skauty. Pohledejte v okoli, je rozjetych hodne grantu od EU, nektere primestske v okoli jsou pry snad i zdarma. Logicky hned plne…
- Citovat
- Upravit
Příměstké tábory pořádají u nás i školní družiny (okouknout webovky všech ZŠ okolo), DDM, skauti a turisťáky. Jo a taky sportovní oddíl. Holky byly vloni za 1500 na týden a dalo se sehnat i levněji, pohledej, dokud je místo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem dumala, kam dám prvňáka. Já budu mít týden dovolené, moje mamka taky. naštěstí druhá babička končí v práci, rozjeli s manželem hospodářství a už je to uživí oba, takže bude na prázdniny tam. Což znamená, že ho celé léto neuvidím, ani se neuvidí s mladším bráchou, který bude chodit do školky. ![]()
Chtěla jsem ho dát na nějaké příměstské tábory, v práci mi vyjdou vstříc s posunutím pracovní doby (tábory 8-16), ale zápis se otevíral minulé pondělí v 16:00 a v 16:05 bylo téměř plně obsazeno.
Chytili jsme jen cyklotábor první týden prázdnin, pak se rozjede do světa. ![]()
Na klasický tábor s přespáváním ho poslat nemůžu kvůli zdravotním problémům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:Že slušný zdravý člověk nemůže kvůli důchodcům a nebo dokonce invalidům najít práci, to je trochu prestrelene v době, kdy nepracují jen ti, kterým se nechce.
Já s tím taky souhlasím,ale hlavně z toho důvodu,ze potom není práce pro ty,co by ji potrebovali a nemůžou sehnat. V diskusích tady jsem za to pravidelně setrenaTo samé invalidní duchodci,kolikrat pobírají duchod,prispevek na péči a plat a slušný zdravy clovek s detmi,který na směny proste pracovat nemůže,aby zebral hmotnou nouzi.V mnoha městech fungují prazdninove druziny.
BTW: U nás ve škole třeba pracují právě ti tebou opovrhovaní důchodci. Protože se dlouhodobě nedaří obsadit místa mladými.A to mají bonusy v podobě dovolených, o kterých tady všichni píšou. Dojezdová vzdálenost a dostupnost busem asi 15 min. Dlouhodobý zástup je taky problém. Tak bych tě chtěla vidět, jak místo důchodce vezmeš mladého. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit