Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já teda Lucinku svěřila jsen mojí mámě. ****Jinak s každým, kdo chce vozit, chodím já a tvrdím, že musím, protože se budí nepravdielně na jídlo… ![]()
Nebála bych se malou svěřit tchýni, ta si fakt dává bacha na všechno.
Bud v klidu, já jsem našeho mladýho taky nepůjčovala..a je to jen na mě, komu a kdy ho půjčím. Sice se tím okrádám o volný čas, který bych mohla trávit relaxem nebo třeba úklidem, ale ono se to dá zvládnout i bez půjčování.. A teprve až budeš ty sama cítít, že je ten správný čas, udělej to..to že ti 100:2 napíše, že jsi přecitlivělá a že je problém v tobě nic neznamená..Ty jsi máma, ty máš za svý dítě zodpovědnost..Já už ted taky jsem schopná ho mámě půjčit, ale trvalo to víc než 6 měsíců.. ![]()
Dávala jsem vozit o dost později, prostě dokud jsem měla pocit, že to nechci, tak jsem nedala, děti mi spali na zahradě ve stínu.
Každopádně dej na instinkt, pokud tomu člověku nevěříš, že udělá vše, jak chceš ty (nechá mimčo tahat od sousedek
místo aby ho uspala) a voz sama nebo tatínek. Zvlášť pokud to nepotřebuješ, tak proč se nutit? Vždyť v kontaktu s malým jim nebráníš, pochovat jim ho necháš, pokud je vzhůru a nemá spát, tak co. Jednou jsem si nechala vzít dítě z náruče, i když mi to bylo protivné, a štvalo mě to ještě měsíc. ![]()
pokud máš pocit, že jejich pomoc nepotřebuješ, tak jim ho půjčuj až později…on si i tak na ně zvykne a budete už mít zajetější režim. já teda mamce i tchýni můžu věřit, tak jim malou půjčuju, ale ona jim stejně řve jak tur, protože už chce vidět…, takže ji za 20 min přivezou domů. už to není jak dřív, to spinkávala. takže to si stejně nevybereš… ![]()
Kdo mi vozí? Nikdy mi nikdo nevozil, bohužel, i když bych ráda. Nemysli si, že jen ty zvládneš miminko, však i babičky měly miminka. Nebo když si to nepřeješ, tak ho prostě nepůjčuj.
nám jsou tří týdny a mám stejný problém jako ty. Tchýně si vzala malou, že pojedou JEN kolem baráku a vrátily se za hodinu a půl, malá uřvaná, hladová, ale hlavně, že je viděly všechny sousedky!!
to bych vraždila.. jinak nic proti tomu nemám, jsem ráda, že si na chvilku oddechnu, ale musí to mít své pravidla ![]()
Ahojky , já nechávám vozit synka 4týdny akorát mojí maminku se segrou a tchyni , s ostatnima bych asi taky šla abych prave videla reakce jak se zachovaj kdyz tohle , tohle a tohle a pak bych je mozna nechala jezdit samotne . Deda a prababicka jsou uz skoro hluchy a jim bych ho teda rozhodne nesverila . . . Je tva vec komu ho sveris , a kdyz se nato zatim necitis tak nepujcuj
je to tvé mimi ![]()
ocenila bych,že si mimi půjčují, do kočárku pohodka ! určo pojedou když by začalo plakat
neboj a užívej za pár měsíců budeš ráda, když se ti o mimi někdo postará ! ![]()
Tak u nás chtěla vozit jen moje babička a manželovo maminka. Když vozila babička, tak jsem šla s ní, protože se nenaučila ovládat kočárek a několikrát se snažila lámat střechu boudy nebo ho houpala (máme nehoupací)
nebo chtěla malou pořád vyndavat a to byl únor. Navíc špatně vidí a zmatkuje, takže kolikrát vlezla na přechod a pak jelo auto a místo toho aby to rychle přešla, tak se vracela zpět
. Prostě bych šílela celou dobu, co by vozila
. Pak jí začala bolet noha a ona chtěla s kočárkem jen sedět, jenže malá bez vození nespala a jen řvala, tudíž jsem jí pořád uklidňovala a měla na ruce, takže se to vození jaksi míjelo účinkem. No a v březnu odjela na svojí zahradu a je vyřešeno.
A tchýně nejdřív vozila a dodržovala čas na kterém jsme se domluvily, ale pak to začala pořád protahovat a často jsem musela odstříkat MM, protože prostě nepřišly včas a malou jsem pak slyšela řvát z dálky
. Navíc se k nám začala automaticky zvát a zůstala u nás po vození až do odpoledne. Pak si začala určovat čas na který jsem měla mít malou připravenou a to už mě začalo štvát. Navíc jsem vždycky našla malou jinak a pořád se vymlouvala, že jednou blinkala a podobně, až se ke mně doneslo, že jí prostě v zimě vyndavá ven a ukazuje před krámem nebo známýma
. Pak začalo poučování kam mám jezdit a co mám dělat, aby malá v kočárku spala a podobně
. Taky mi udělala to, že jsem malou oblékla, nakojila a zbývalo 10 minut do příchodu tchýně,jenže se udělalo ošklivo a ona mi zavolala, že ven nepůjde když je ošklivo, ale já ať s malou jdu, že se má chodit v každém počasí
. Prostě mě to vytočilo a od té doby jsem řekla dost a vozím sama nebo se k nám přidají když jsme venku
.
A moje rada? Pokud jim důvěřuješ a respektují tě, tak jim ho půjčit můžeš. A to, že vychovaly taky děti ti nezaručí, že nebudou mít hloupý nápady. Babička chtěla malý uvařit černej čaj s citrónem nebo šoupnout rohlík.
Já Matíka půjčuju všem - mámě, babičce, kamarádkám.Dostanou instrukce a jedou.Vždycky ho půjčuju nazenýho, takže většinou spí.Já si aspoň odpočinu nebo něco udělám.
Když mu byly tři měsíce začala jsem chodit 4krát za měsíc do školy, tak ho hlídala máma nebo kámoška a v pohodě.
Záleží jen na tobě, komu mimino svěříš. Tak ho půjč jenom třeba na hodinu kvůli jídlu a pokud nebudou respektovat tvoje pokyny (např. to vyndavání) tak nepůjčuj vůbec, nebo jdi na procházku i s babkou. Mně nevozí nikdo, maximálně přítel a ten předpokládám je zodpovědný. Ale třeba na vsi je zvykem, že tu zazvoní sousedovic dvanáctiletá holka, že by chtěla vozit - tak to ani náhodou, to bych se fakt bála, tak jsem tu za netykavku, ale co už, nebudu riskovat zdraví dítěte jen proto, aby mě nepomluvili.
![]()
Co já bych za to dala,aby mi někdo vozil kočárek bohužel ho nevozil nikdo ani tchýně ani moje mamka.Teď když občas jezdím k prababičce tak dám malého do kočáru a jedou s ním ven a nebo můj bratranec jemu se ho také nebojím půjčit,když brečí přivezou mi ho.
Jo a nejvíc mě vytáčelo, že jsem malou předávala spící s dudlíkem a ona jí ho hned vytáhla a mluvila na ní a malá samozřejmě začala ječet jako tygr a pak jí ho rychle vrazila zpět a říkala, jak je vzteklá
. Pardón musela jsem si ulevit
.
Ahoj Goldenko, ja nechavam vozit samotne jenom tchyni a mamu, ale maly ji po trech hodinach a obema dvema verim. Tchyne ho vidi jednou za mesic, tak ho s ni nechavam dost, ale je detska sestra a vuci nemu dost uzkostliva, neustale se vyptava, jaky ma rezim a pak ho presne dodrzuje. Mama vozila sama, jen kdyz jsem nemohla chodit po presiti jizvy, ale to jenom proto, ze s ni rada chodim a povidam. Prvni dve jizdy jsem byla nervozni, ale ted jsem v pohode, otrkala jsem se. S pritelem taky chodime spolu.
Ja bych nemela vycitky, ze si na babicky nezvykne, kdyz je nenechas vozit, stejne v kocarku jenom spi. Kdyz se nejsou schopny chovat racionalne, tak je vozit nenechavej, vynahradi si to, az bude maly vetsi a bude vnimat.
no právě si říkám,že třeba by mě to vadit přestalo kdyby jsem to párkrát překousla.kamarádce to tchýně taky dělala, že nerespektovala co si ona přála a malýho jí půjčit nechtěla, ale pak jí ho párkrát půjčila a teď jezdí babka každý den i tři hodiny a kámošce už to prý vůbec neva, že ať si prý dělá s malým co chce, hlavně že ona má klid a odpočne si
si pořád říkám, že je ještě malinkej a já hrozně ráda kočárkuju a že třeba až mě „omrzí“ tak budu taky ráda, že jede někdo jiný, ale kdy to bude to netuším
babičky jsou samozdřejmě uprdlý že jim ho nechci nechat, no holt mám takovou povahu-si nemůžu pomoct ![]()