Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Všechny moc zdravím, chtěla jsem se s vámi poradit s jednou věcí, kterou teď řešíme s naší dvouměsíční holčičkou. Celou dobu nám krásně přibírala, ale teď posledním 11 dnů, nepřibrala ani gram a 100g ještě zhubla.
Před 11 dny jsme byly na poradně a vážila 4 100g, dnes 4000g. Plně kojím přes kloboučky, malá nepláče hlady a jí, i když nás hodně trápí prdíky, tak si začínám myslet, že snad nemám výživné mléko, ale je mi divné, že malá nebrečí hlady????Večer spí celou noc, budí se na kojení jednou, přes den kojíme co dvě hodiny, někdy co tři. Přemýšlím, zda začít raději přikrmovat Nutrilonem, popřípadě co jiného dělat?
měly jsme to samé - kojení co dvě hodiny, v noci jednou…a zhubla nám za deset dní 150g. Dr. říkala, že to se nesmí posuzovat za tak krátký časový horizont, ale nejméně za měsíc a to pak bylo vpořádku. Měla růstový spurtík a vyrostla na cm a to teda pořádně, žížala jedna! Říkáš, že jí jsou dva měsíce a zhruba před 11 dny nepřibrala..to odpovídá šestitýdennímu spurtu..zkus ji změřit ![]()
Nezačla se ti více hýbat ??? Oni pak nepřibírají tak rychle.
…a pokud je spokojená, tak bych se zatím tím neznepokojovala…a může mít ten spurt…
Malej to měl také a během měsíce sice přibral málo, ale zase vyrostl o 5 cm. Takže klid.
Je pravda, že se poslední dobou začala trochu více hýbat.
A vypadá, že i něco vyrostla.
Myslíte, že bych s tím neměla zajít k lékaři, nerada bych, aby ještě zhubla.
Máte někdo zkušenosti s kapkami Sab Simplex, dávám je malé už týden a půl, ze začátku na každé kojení a teď jen ráno a večer, ale prdíky se začaly zhoršovat. Přemýšlím, zda-li zase dávat na každé kojení, ale nevím, jestli je možné je podávát dlouhodobě.
Myslím, že bys především neměla sama sebe stresovat častým domácím převažováním dítěte. Pokud je spokojené, dobře spí, má počurané plenky, kojení s kloboučky se daří, doktorka je s ním spokojena a při každé návštěvě poradny je hmotnost o něco vyšší, tak je naprosto zbytečné vážit ho doma.
Na Tvém místě bych uložila váhu i Nutrilon hodně hluboko do skříně.
BohunkaP píše:
Myslím, že bys především neměla sama sebe stresovat častým domácím převažováním dítěte. Pokud je spokojené, dobře spí, má počurané plenky, kojení s kloboučky se daří, doktorka je s ním spokojena a při každé návštěvě poradny je hmotnost o něco vyšší, tak je naprosto zbytečné vážit ho doma.Na Tvém místě bych uložila váhu i Nutrilon hodně hluboko do skříně.
Taky myslim, a mozna bys mohla zkusit kojit bez kloboucku, prvni decko sem taky zacinala s klobouckem a po cca dvou mesicich sem ho jednou zapomnela doma… napred sice trocha breku, ale po zhruba dvou min se ji povedlo prisat a ja od te doby mela o jednu malou starost mene ![]()
Může to být růstový spurt.. Co se týka Sab Simplexu - dávám 15kapek do každé flaštičky, a na bolení (ťuk ťuk ťuk) netrpíme ![]()
Galka píše:
A dáváš ho dlouhodobě?
Ano, od nějakých 4 týdnů, každý den, pokaždé ![]()
K těm klouboučkům: Snažíme se je odbourat, ale hodně se u toho vzteká(až je celá rudá) a začne se dusit.
Takže zatím pořád s klouboučky.
Dávala jsem Sab Simplex 5× denně po 10ti kapkách. Měla jsem ho na předpis od Dr. Vysadila jsem ho až teď když jsou malýmu 4 měsíce a zvládá se vyprdět bez problémů sám. Takže nemusíš mít strach.
Dávám tedy Sab Simplex na každé kojení, ale malá pořád spinká. Nají se, spí, nají a zase spí..
Galko na to vztekani pri kterem prestava dychat se doporucuje jemne (ci vice) ji fouknout do obliceje - prekvapene na tebe zustane zirat…
a odbouravat to nezkousej nijak casto, aby z toho neziskala pocit, ze kdyz si zabreci, tak se kloboucek objevi - teda jestli to v tomhle veku tak funguje, to vlastne nevim, ale rika se, ze se deti uci od narozeni ![]()