Uvažuji nad online výukou jazyka - doporučení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18526
27.8.26 17:11

@BananovaSusenka uz jsem se francouzsky ucila, coz teda neznamena, ze mam spravnou vyslovnost. Duolingo mi ji celkem toleruje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5788
27.8.26 18:27

Já měla hodně dobrou zkušenost s italki. Využila jsem to když jsem se připravovala na C1 (jinak taky samouk) a přišlo mi to fajn. Najdeš si učitele který ti bude vyhovovat jak přístupem, tak časovými možnostmi a cenou a domluvíš se na lekcích. Spousta z nich nabízí i úvodní lekci zdarma, nebo jen za pár korun.
Našla jsem si pár britských lektorů, které jsem si mohla cenově domluvit, měla jsem 1 lekci zdarma s lektorem který mi nesedl a pak s tím dalším jsem už zůstala, byl neskutečně super a cenově to nebylo nijak hrozné. Jednotlivé lekce si pak u toho lektora bookuješ jak se ti to hodí, takže by se to dalo skloubit i s prací na směny.
Preply neznám, ale pravděpodobně to bude dost podobné tomu italki. Chce to tomu dát čas na začátku, najít si pár lektorů kteří jsou ti sympatičtí a od toho se pak odpíchnout. jakmile mám lektora, tak už je to dost přímočaré a jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
27.8.26 18:47

Zjevně to samé co italki je také verbling - vyzkoušíš pár rodilých mluvčích a zůstaneš u toho, který ti vyhovuje. Nebo nabízí online lekce s Čechy nebo s rodilými mluvčími také Ablado - s obojím mám dobré zkušenosti.
Podle mě je dobrý kombinovat AI a toho rodilého mluvčího. Ale té AI je potřeba zadat jasně, co chceš. Mně třeba chatgpt opravoval i věty, které byly zjevně dobře, stylem „já bych to řekl jinak“ a označoval to moje přímo jako chyby. To než jsem si s ním vysvětlila, cože to má jak opravovat a co vlastně chci a nechci, chvíli trvalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
27.8.26 19:04

Bože, tolik snobské kritiky na Duolingo se jen tak hned nevidí - jasně, chodit někam osobně k údajně schopnému učiteli za těžké peníze je fajn, protože asi patrně dokáže hodně chválit a za drobný příplatek i drbat za ušima, ale copak by nějaký z nich mohl sebekriticky hodnotit neúspěchy své práce? Duolingo může být i zdarma, kdykoliv a kdekoliv chcete, nemusíte si rezervovat žádný čas, jedno cvičení zabere pět minut a je fuk, jestli denně uděláte jedno, nebo i padesát…
Oproti minulosti, kdy měl člověk učebnici, kazety, slovník a byl ve skupině třiceti lidí pod vedením přeorientované ruštinářky, to je obrovský pokrok.
A navíc nemá každý možnost sladit svůj čas, finanční možnosti a místopisnou dostupnost s tím nejlepším, co je na trhu.
Nejsme zkrátka všichni zazobaní Pražáci, takže dík za tento projekt. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.26 20:33
@BananovaSusenka píše: Více

Jedu denně Duolingo a o víkendu on-line hodinu s lektorkou. Někdy máme 2× týdně půlhodinu.

• Citovat
  • Upravit
175
28.8.26 08:24

@Marnez :mrgreen: Tvoje příspěvky nemají s jazykovým učením nic společného, jen kuňkáš jaký máš skromý život bez peněz apod. Běž si trolit jinam :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.8.26 08:38

@BananovaSusenka Učím se na Duolingo. Každý den 3 minuty, tak to jde pomalu. Kamarádka se ale z Duo naučila dost slušně jazyk za rok a půl, takže když tomu věnuješ denně víc času, dá se naučit i za poměrně krátkou dobu dobře.

Edit: teď čtu, že říkáš, že Duolingo nemá a výukou jazyků nic společného, tak nic :-D V mém okolí se tak jazyk obstojně naučilo celkem dost lidí. Ano, od úrovně cca B1 nebo B2 se asi hodí přidat i konverzaci s AI a koukat na filmy, ale jazyk se dá s Duem v klidu naučit i bez lektora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze