Uvažuji nad online výukou jazyka - doporučení

176
27.8.26 09:47

Kdo Vás doučuje jazyk?

Jako samouk se učím jazyk, ale už delší dobu mám pocit, že se bloudím v kruhu. V blízské vzdálenosti žádná jazykovka není, dělám různě na směny, taluvažuju nad online lekcemi. Kde máte doporučení? Vybíhá na mě tolik jazykovek včetně preply apod. že nevím co si vybrat. A pak to nabízí neskutečně moc učitelů :mrgreen:

nějaké doporučení? Klidně do zpráv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
27.8.26 11:26
@BananovaSusenka píše: Více

Já jedu v Duolingu… Je to docela sranda, mluvíš, posloucháš, píšeš, vyplňuješ lehké logické hádanky… Navíc najdeš přátele, které sice nikdy neuvidíš naživo, ale pocit souhry tam je, neboť některé akce se pořádají v týmech… Ale kvalitu výuky, respektive výsledků, nejsem schopen porovnat od jiných - teda oproti běžné škole to je daleko víc chytlavější… A nemusíš platit ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
27.8.26 12:17

@Marnez No duolingo je spíše interaktivní hra než jazyková lekce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
27.8.26 12:36

Hmm, tak nejsi jediná, která plive na Jana Ámose Komenského a jeho teorii o škole hrou, dělá to prakticky celý učitelský sbor, takže se nedivím, ale mě to baví a výsledky se dostavují - což nepopírám, že jinde jsou lepší, ale radši Duolingo, než nic. Já osobně nikdy do jazykovky chodit nebudu a soukromého učitele platit už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16336
27.8.26 12:43

Mě Duolingo taky nebere, ale super je Englishme - dělají to ti lidi jako webovky Help for English. Úplně super vysvětlená gramatika, vždycky upozorní i na rozdíly britská vs. americká angličtina (Duolingo dost ignoruje tu britskou), a hlavně kupa materiálů pro pokročilé a pro fajnšmekry (že i člověk, který už je slušná B2, si tam najde spoustu prostoru pro zlepšení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
27.8.26 12:50
@zrcadlo píše: Více

A tak já se nebudu vytahovat, že jsem nějaký hogofogo a musím mít všechno nejlepší, prostě bydlím na ubytovně a jsem rád za střechu nad hlavou, nepotřebuju pětihvězdu a snídani až do postele, prostě základ stačí a hlavně když nějak přežiju… A takových nás tu je víc… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.8.26 12:51

Aky jazyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
27.8.26 14:55

@Mkmkz " nudnou angličtinu"

pardon to mi vypadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.8.26 15:04

https://www.britishcouncil.sk/…score-tutors
Ale bude to asi poriadne drahe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
27.8.26 15:12

Zkus se podívat na server italki. Najdeš tam jak lektory na gramatiku, tak na konverzaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
27.8.26 15:27

@Marnez Takových lidí je opravdu spoustu. Akorát se v téhle diskuzi ptám uplně na něco jiného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
27.8.26 15:34

Dobré je učit se přímo s AI, udělat si vyukový projekt, dát mu pokyny že to pro vyuku a definovat jeho roli a prostě si s ním psát nebo si s ním povídat.

AI je lepší než jakýkoli portál nebo program protože rovnou rozpoznává chyby a v každém kroku ti pomůže lekci usměrnit tak aby ses skutečně posouvala ke svému cíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18552
27.8.26 15:41

Ja jedu od jara Duolingo, ale neda se to povazovat za vyuku jazyka, jen je to takova pomucka. Mame skupinku na predplatne a vzajemna podpora me docela drzi nekaslat na to.
Od rijna budu mit jeste online kurz od Franc. institutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10317
27.8.26 16:12

@BananovaSusenka Pokud to jde, najít si soukromého lektora, klidně studenta, který si tím přivydělá. To mi vždy dalo nejvíc a nejrychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
27.8.26 16:56

@Eliška Francoužština je na výslovnost docela těžké, jak to dáváte? Nebo jsou tam již základy z minulosti? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze