Proč se učit druhý cizí jazyk?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já se spíš divím, že v době neustálé centralizace se nesjednotí jeden cizí jazyk, kterým by mluvili všichni - klidně esperanto, nebo jakýtoco a pak rodný, to by hodně usnadnilo život všem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože chceš, protože se u toho naučíš něco i o lidech a zemích, kde ten jazyk používají, něco o jiné gramatice, hierarchii, zvycích, literatuře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marnez píše: Více
Tak hodně takto funguje angličtina, aniž by ji někdo centrálně sjednocoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše: Více
Známej byl na Kubě a prej se tam angličtina moc nechytá… Ač jsem si myslel kvůli poloze něco jiného, prim hraje španělština…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja docela cestovala, i jsme zili v cizine, a vyuzila jsem vsechny tri cizi jazyky, ktere jsem umela alespon na B1-B2 urovni. Francouzstinu v Maroku a Portugalsku, nemcinu v Nemecku, anglictinu vsude jinde. Jeste jsem mela uplne zaklady rustiny a spanelstiny. Rustinu jsem jeste trochu vyuzila, spanelstinu uz jsem nestihla, nejak jsem uprostred kursu porodila a vsechno zapomnela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka Tak to je fajn, ze se ti vse hodilo. A stale ty tri jazyky umis na obstojne urovni? A jestli jo, jak si ji, myslim tu uroven, udrzujes?
- Citovat
- Upravit
Stejně se má člověk pořád něco učit, zaměstnávat mozek. Když se nebudeš učit jazyk, tak se uč cokoli jiného. Říkají, že je to prevence Alzheimera. Tak minimálně pro tenhle účel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učení jazyků mě hrozne baví, denně se učím i na rodičáku, využívám to pak na dovolených, když jsou to jazyky z různých skupin, dá se pak celkem snadno dorozumět téměř po celém světě. Dorozumím se drtivou většinou slovanských jazyků. Ugrofinskou skupinu třeba nedávám a budu se učit příští rok. Knihy si čtu německy, s chatem gpt komunikuju anglicky, v Řecku mluvím řecky - občas anglicky, nejsem dokonalá. A v podstatě pokaždé když jedu do nějaké země, naučím se minimálně základy, abych věděla kudy se kam jde, kde mají dobré jídlo a podobně nezbytné fráze. Když mě jazyk chytne, už si ho nechám. ![]()
Takže za mě jdi do toho, Fránina je pěkně těžkej jazyk, na několik let zábavy Ti vystačí a využití má pak ale obrovské. Má to i výhody jiné, nezakrní Ti mozek, budeš mít další téma k hovoru, taky to přidá sebevědomí… Spousta benefitů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Každý má k učení cizího jazyka své důvody. Někdo se ho učí kvůli práci, někdo proto, že plánuje v budoucnu žít v zemi, kde se daným jazykem mluví, a někoho ten jazyk zkrátka láká – líbí se mu, zajímá ho nebo mu třeba připadá snadný. Já se například zajímám o španělštinu, i když je klidně možné, že Španělsko ani jinou španělsky mluvící zemi nikdy nenavštívím. Mně se jednoduše líbí španělská hudba a samotný jazyk. A to je zase můj důvod. Každý zkrátka může mít svůj vlastní a žádný nemusí být méně platný než jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč se ho neučit jen tak pro radost? Lepší, jak nedělat nic a přemýšlet, proč to nedělat… dělám hromadu věcí, ze kterých vlastně nic nemám, ale dělají mi radost… a to je někdy víc, jak kdyby mi tak věc vydělávala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše: Více
Sudička logiky moc do vínku nenadělila, co? Radost není důvod? Potažmo zisk? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marnez píše: Více
Radost je velký důvod. Myslela jsem zisk ve smyslu výdělku nebo praktického použití. Proč ty blbé kecy o sudičce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše: Více
Slovíčkaříš asi hodně ráda oproti smysluplné debatě, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc se ucit druhy cizi jazyk? Ano, pokud ho musim pouzivat v praci, nebo pokud se treba chystam prestehovat do zeme, kde se timto jazykem mluvi, je to jasne, ale krome toho mi to zejmena v dnesni dobe, kdy temer kazdy mluvi anglicky, moc smysl nedava. Co si o tom myslite?
Ja mam treba dlouho zalusk na francouzstinu, desne se mi libi, asi by me bavilo se ji ucit, mluvit tim jazykem a rozumet mu… ale k cemu? No, mozna jsem si na to prave odpovedela, jen pro zabavu. A to je asi take dulezite.
Jaky druhy cizi jazyk se ucite vy a z jakeho duvodu? A myslite, ze to za tu praci stoji?