Změna VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nastup a pokud to nebude ono, dej si pak přihlášku jinam a pokud uděláš přijímačky, nebo vyuzijes nějaký obor, kde bude i druhé kolo, protože je malý zájem, půjdeš jinam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měnila jsem VŠ po 3 letech. Manžel udělal VŠ a zjistil, že to dělat nechce a udělal ještě jednu.
Kolem mě to udělalo hodně lidí. Takže za mě OK.
- Citovat
- Upravit
Jestli už teď víš že to nechceš studovat tak tam nenastupuj. Zbytečně se připravíš o semestr nebo vic studia zdarma. Najdi si nějakou brigádu a čekej na přijímačky na příští rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych nešla studovat něco, o čem vím, že nechci.
Neco jiného je SŠ, ale VŠ už bych čas neztrácela, navíc pokud víš, co bys chtěla víc.
Ale ten rok ztrácíš status studenta a všechny výhody s tím spojené.
Takze bud práce nebo ÚP.
Nekdo ten rok vyplní studiem jazyků, taky záleží jaké máš zázemí a co ti budou tolerovat rodiče.
Ale měj nějaký plán, jinak hrozí ztráta návyků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele nastup tam a uvidíš. Třeba ti to nakonec sedne. A pokud ne, tak si dáš znova přihlášku jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem to tak udělala. Já teda zjistila až v prvním semestru, že to není pro mě, tak jsem pak dala přihlášku jinam, ale studentka jsem byla celý rok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toto je bohužel aktuálně takový studentský standard. Studenti neví, co chtějí. Ještě jsi ani nenastoupila a už víš, že je to špatně.
Povím ti sladké tajemství. Ani po prvním roce studia, které bývá většinou hodně nezáživné, nebudeš vědět, co ten obor vlastně obnáší. Z každé vysoké školy máš spoustu možností uplatnění a je na tobě, kam se pak posuneš.
Já bych nastoupila na studium a třeba to pak ještě přehodnotíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, je to normální. Nás začínalo 22 a končilo 11. Největší odliv byl po 1. ročníku nebo 2.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 nás začínalo 150, dokončilo 60 a praci se venuje mene nez polovina.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
U nás též tak asi, půlka je +- v oboru. Já ne teda. U vás bych čekala, že zůstane v oboru víc, při takovém úbytku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to úplně normální. Zkuste to, třeba budete překvapená, že ty obavy byly zbytečné a nakonec vám to sedne. A když ne, tak i po tom prváku máte další 3 roky bakalářského studia zdarma. Takže to s trochou štěstí stihnete bezplatně dostudovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to neupřesnila, nejdu na bakalářské studium, ale pouze na voš. Tudíž by se to do bakalářského studia počítat nemělo.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, chci se zeptat, zda je běžné po roce měnit VŠ? Za měsíc nastupuji na VŠ do prvního ročníku a nějak mi dochází, že to asi nebude nic pro mě a chtěla bych na jinou (2. kolo nemaji). Na tu vysokou ted nastoupím, protoze moc jine možnosti nemam.