Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, vím že my na to máme zatím ještě nějakej ten pátek čas, ale začali jsme pomalu řešit jak to jednou bude až malej začne chodit do školky. Já do práce odcházím v 5 ráno a přítel před 6. Většina školek otevírá až v 6, některé dokonce později. Babičky jsou relativně daleko ale hlavně pracující. Věřím, že v takovéhle situaci nejsme sami a proto by mě zajímalo jak to řešíte vy ![]()
My to budeme řešit tak, že si chlap posune pracovní dobu, takže bude chodit do práce v šest místo v sedm a já počítám, že budu jezdit do práce do Prahy, tam se dělá od devíti a mám to odsud zhruba půl hodiny, takže já odvedu do školky a chlap jí odpoledne vyzvedne.
@89Luca vodí a vyzvedává ten, co v tu chvíli může
Pokud by nám to kolidovalo s pracovní dobou a neměli nikoho, kdo by nám pomohl, musely by se prostě ty pracovní doby sladit nebo jeden najít jinou práci, tady jiné řešení asi není ![]()
U nás vodím já, teď po víc než roce ve školce párkrát vyzvedl i tatínek. ![]()
Ale co tak vidím kolem, tatínci děti vodí hdoně často, prostě kdo má čas, kdo má lepší pracovní dobu, tomu připadne školka. Nehledej v tom žádné složitosti. ![]()
No moje malá chodí do školky mezi prvními, školka otvírá v 6.30 Mě vyhovuje hlavně to, že já pak 13.30 končím, mám tak hodinu a půl až dvě pro sebe a pak pro ní jdu po spaní. Pokud se nechcete práce vzdát, tak pak domluvit odvod nějakou kamarádkou/studentkou/důchodkyní v okolí. Samozřejmě za nějaký obnos. A asi ne hned zezačátku, to by asi dalo málokteré dítě..
Ráno vodí manžel. Já odpoledne s mladším dítětem vyzvedávám.
U nás děti rozváží manžel a já je vyzvedávám. ale pracujeme od 8, takže to je s casem v pohodě. není možné, aby se jeden z vás domluvil na úpravě pracovní doby?
U nas bude vzdy vodit do skolky/skoly manzel. Jeho pracovni doba je od 9-17:30 a rano ma cas docela flexibilni takze nejake zpozdeni nehraje roli.. horsi je to vecer to malokdy skonci vcas… Starsiho syna uz do skolky vodi I kdyz jsem doma s druhym synem a ja vyzvedavam. Az mi zkonci RD budu to ja kdo bude muset chodit na brzo rano a mit pracovni dobu tak abych koncila kolem 15-15:30 (popripade zkraceny uvazek) protoze babicky ani nikoho z rodiny v okoli nemame a manzel odpoledne vyzvedavat nebude moct. Aspon ze ty rana nebudeme muset nikdy resit.
Ve vasem pripade by bylo asi nejlepsi kdyby si jeden z vas upravil pracovni dobu a zacinal o troche pozdeji aby stihl zavest deti do skolky ![]()
Vodím do školky jen já. O půl šesté vstanu udělám snídani druhákovi a pak vzbudím malou. V 6.15 je ve školce. Já jsem v práci v 6.30.Druhák jezdí autobusem, tak tomu jen zavolám mobilem at vím, jestli stíhá. Končím v 14.30 a tak ve 3h jsme doma i se synem, toho vyzvedávám z družiny.
Do skolky ja, odpoledne chuva nebo jednou tydne ex. Dcera je ve skolce kazdy den mezi prvnima, skolka otvira v 6.30.
Do školky jsem vodila já, ze školky bud zase já nebo přítel. Když jsem byla v práci, nedalo se to časově stihnout a nemohla jsem odvést, šla se mnou do práce. Pracuji s dětmi, takže nebyl problém.
U nás školka začíná v 6.30, vodím ho v 8.15 a vyzvedávám před 16h. Když odpoledne nemůžu, tak ho vyzvedne babička.
Ráno vodíme s mladší - přicházíme mezi posledníma
,kolem 8.30-9!Vyzvedáváme taky my v 15.30,občas tchýně nebo tatínek…
Já pracuju jen o víkendech, takže pohoda…
U vás by to chtělo opravdu spíš upravit tu pracovní dobu, pokud možno
!Radši atˇ ráno zavede táta a maminka vyzvedne, myslím, nevím…
Jo tak na tohle jsem taky zvedava.
Mam pracovni dobu od 6hodin a partner taky. Delame v jedne praci, na 3 smeny. Takze budem muset delat protismeny.
No bude to zajimave.Ceka nas to za rok a uz ted mam z toho nervy. Hlavne sem byla zvykla delat s partnerem na stejne smene.
Ted budu delat po RD na jine hale, s jinyma lidma.
Anonym dekuji. Nechci aby me nekdo poznal.
Asi to vyresime prestehovanim za lipsi praci, protoze bohuzel ani moje ani partnerova nynejsi prace nam nedovoluje posunout si pracovni dobu a u nas se zkracene uvazky nedelaji.Uz at konecne i ja dostuduji a muzu pomyslet na jine misto ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.