Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer všem. Bydlím v Brně a mam 2 deti. 3,5 léty syn chodí do školky a mladšímu byl v srpnu teprve rok. Od ledna (snad i mnohem dřív) bych mela praci na 2 dopoledne v týdnu. Peníze potřebuju velmi nutně, mam jen rodičák a jsem samoživitelka (alimenty nedostávám) takže vše tahnu jen z těch 7 tisíc. Praci potrebuji opravdu nutně, ale bohu zel nemam moc možnost, aby mi někdo hlídal mladšího syna
@MilijonDolarBejby jesle u vas nejsou? Nebo sehnat nejakou duchodkyni/studentku na hlidani. Ty by snad nechtely nejake horentni sumy za hlidani
.
Já pracuji příležitostně se starším batoletem (má VVV), ale pro mě není ten příjem zásadní, spíš mě to baví a zůstávám trochu v kontaktu s oborem. Výhodou je, že práci můžu dělat z domu, takže když po obědě usne, hned zasednu k počítači a pracuji, je to teda náročnější, nechat tady tu neuklizenou domácnost, ale mám i starší děti, takže ty se když je krize zapojí do domácích prací. Chodím tak jednou týdně konzultovat, hlídá manžel nebo dcery. Pro mě je výhodou, že nás manžel uživí, takže když nemám sílu, projekt si neberu, ale tento rok jsem pracovala hodně. Jinak asi neporadím, možná zkusit nějakou menší dětskou skupinu mladších dětí, kde by rok a půl staré dítě nebyl problém, otázka pak je, zda by vydělané peníze nepadly na tuto službu. Pak jedině jesle, pokud teda taky nestojí moc.
Studentku na hlídání, v Brně jich najdeš mraky, moje kolegyně to taky tak dělaly, dvě dopoledne by Tě snad nemusely stát tolik, nicméně záleží na tom, kolik vyděláš tou prací. Nebo se domluvit s nějakou kamarádkou třeba ona Tobě, Ty zase jí… nevím. Nebo ty jesle, ale tam to bude asi taky něco stát… blbá situace, co je to za práci? Nejde dělat z domu?
Já pracuji taky z domu, v podstatě jsem si dala oddych jen v šestinedělí, ale baví mě to a hlídá mi babička, většinu udělám z domu, do kanceláře si jdu odpočinout od dítěte a načerpat pracovního ovzduší a poklábosit s kolegy:-))). Jinak dělám po večerech a kdykoliv se jen naskytne situace. Občas dokonce sedím u PC a v jednom okně práce, v druhém písničky na Youtube pro malou:-))). Holt peníze potřebujeme…
Ty jo, to vypadá pěkně, to jsem ani nevěděla, že to existuje, díky za tip…
@Fima píše:
Co na hlídání toto? http://www.detskykoutek-katka.cz/
to vypada dobre a za rozumnou cenu
.
@MilijonDolarBejby u Moraváku, na ulici Mášova, jsou jesličky Betynka, chodí tam můj syn taky na dvě dopoledne týdně a můžu doporučit. Hlídání vyjde na 50kč/hod (platí se dopředu dva tisíce, ale třeba by to šlo domluvit jinak), prvních 5 hodin je zvykacích zdarma. Je to tam maličké, pro max. 8 dětí, ale chodí tam právě mrňouskové, mívají tam i nechodící miminka. Tety jsou moc příjemné, s jejich přístupem k dětem jsem moc spokojená, syn tam chodí od 16 měsíců a líbí se mu tam.
@Fazulina @eviku-miluna Jo jo, mám to uložené a v případě potřeby hodlám využít. Osobní zkušenost bohužel zatím nemám, ale asi brzy mít budu. Jsou aktivní i na FB a vypadá to velmi dobře, tak bych se asi nebála tam dítko nechat pohlídat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.