kdo vyplácí PPM od 1.1.09??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kdo vyplácí PPM od 1.1.09??
Ahojky,
vím, že od 1.1.2009 vyplácí PPM „sociálka“ - ČSSZ (PSSZ nebo OSSZ). Nevím však jak je to s místní příslušností. Jestli je dle sídla zaměstnavatele nebo mého trvalého bydliště? Vítě někdo jak to je? Samozřejmě mi zatím PPM nepřišla a já nevím kde je mám teď přesně prudit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, taky nevím, ale zkusila bych zavolat na jednu a oni ti kdyžtak řeknou a zavoláš na druhou…
Pokud vím, tak to na těch místních jenom nějak zpracovávají a pak to stejně všecko posílají do Prahy, odkud pak posílají peníze. Aspoň tak mi to řekla paní u nás…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo bych zavolala do práce, ať ti řeknou, kam to poslali a kdy… Já jsem třeba šla na MD 17.2. a účetní to tam stejně nesla až 2.3. Pak mi na sociálce řekli, že od té doby, co to dostanou mají 30 dní na zpracování a pak to jde do té Prahy… Takže to může prostě nějakou dobu trvat. První prašule mi přišly 19.3., tak nevím, jak dlouho už čekáš…
Paní u nás říkala, že tím, jak to posílají do Prahy, tak v tom stejně nemají totálně přehled… Jen můžou říct, jestli už to zpracovali a poslali nebo ne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyřizuje to sociálka místně příslušná sídlu zaměstnavatele, tudíž s těmi se bav. Peníze posílá ČSSZ centrálně. No, mně přišla PPM za leden v březnu, i když jsem tam druhou půlku února volala jak pominutá - prý nestíhali s přechodem na nový systém. Jo, kdybych zaplatila já daně o den později, to by mě snad zavřeli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě osobně vyplácí PPM zamětnavatel, ale já jsem státní zaměstnanec takže je to asi něco jiného!
Podle mě uděláš nejlíp, když si zavoláš do práce a na sociálku a uvidíš co ti řeknou!
Já jsem byla na sociálce včera a paní stejně nevěděla takže jsem jí musela říct jak to je a ona si to bude teprve ověřovat!
- Citovat
- Upravit
čau holky,
díky za odpovědi:) takže budu nadále prudit dle sídla z-tele:) stejně to tam nidko nebere, nebo je obsazeno.
to jsem zvědavá jestli mi někdy něco pošlou…jo na mateřské jsem od 1.2.09:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit