Kdo zaplatí pojištění po skončení RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kdo zaplati pojištění?
Chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte jak to je. Skončil mi RD, k 31.12. sem dostala výpověď, ale zapoctak stále nemám, tím pádem nemůžu se jít zaevidovat na UP. Jak je to se zdravotním a sociálním? Ted už byvaliz šéf je totiž neskutečný flegmatik a trochu se bojím, že to budu muset platit. Jenže vina e na jeho straně. Dejuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Do konce ledna by jsi měla být na ÚP hlášená… pokud ti nedá zápočťák tak bych šla na pracák a tam to nahlásila.. Oni tě zaevidují a z něho to dostanou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RomulinkaX
jako že mělo dítě třetí narozeniny nebo ti skončila výplata příspěvku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V prosinci mi skončil rodicak, a provozovna ve které jsem před tím pracovala tak zavřel. dostala jsem výpověď, ale v podstatě zatím jen ústně. A na pracak, když jsem volala mi řekli, ze msimi MIT zapoctak. tak nevím, v pondělí fám raději zajdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RomulinkaX na pracák jsem šla určitě bez zápočťáku. Zaevidovala jsem se a pak jsem nosila další papíry co chtěli. Já jsem jim co vím přinesla diplom a asi smlouvu, kde mi skončil pracovní poměr. Pak jsem dokládala maturitní vysvědčení a papír o výši příjmů (dle mě k ničemu, protože jsem neměla nárok na podporu). Na pracák se má jít nějak do 3 dnů od skončení pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kjhui píše:
@Aspera
do osmi dnů, mají to tak všechny úřady, jako týden plus den..
ale mám fakt obavy že pokud jde o pracák po skončení zaměstnání, tak bez zápočťáku člověka nezaevidují.. řešilo to pár známých v krachující firmě a nezaevidovali je
Tak to se teda s tím zápočťákem změnilo. Ten jsem určitě hned neměla. Ale ty dny jsem zblbla já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kjhui Na UP se můžeš hlásit, nikoliv musíš, tedy není určeno do kdy… pouze pokud se zaregistruješ do 3 dnů, tak se to bere jako kdyby ses zaregistrovala hned následující den po konci pracovního poměru, jinak si registrovaná od data kdy tam dorazíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Tak to se teda s tím zápočťákem změnilo. Ten jsem určitě hned neměla. Ale ty dny jsem zblbla já.
Nezblbla, máš je dobře
akorát tedy platí, když chceš aby ta registace byla od následujícího dne od ukončení pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RomulinkaX píše:
V prosinci mi skončil rodicak, a provozovna ve které jsem před tím pracovala tak zavřel. dostala jsem výpověď, ale v podstatě zatím jen ústně. A na pracak, když jsem volala mi řekli, ze msimi MIT zapoctak. tak nevím, v pondělí fám raději zajdu.
No, výpověď ústně je blbost… ono tedy vůbec výpověď bez výpovědní doby je blbost, ale pokud si den po 3. narozeninách nepřišla do práce, tak je chyba i na tvé straně, protože by se to dalo vyhodnotit jako hrubé porušení… takže myslím, že to skončí tak, že zpětně podepíšete dohodu, akorát tedy nevím, jestli ses nepřipravila o odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 já si to myslela, že mi tohle říkali ve škole, že musím na pracák hodně brzo. Jenže já šla až po tom co mi skončila práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera Tak ono, pokud máš odpracovaných těch 12 měsíců, tak je celkem fuk, zda to do těch 3 dnů stihneš nebo ne, podstatné je to pouze u lidí po RD, když nastoupí na pár dnů do práce, tak tam je potom tenhle termín zásadní pro výši podpory:
- do 3 dnů - poslední činností bylo zaměstnání (těch pár dní) a podpora je z platu
- později - poslední činností byla péče od dítě (ty dny od ukončení pracovního poměru do registrace) a tedy ta nízká podpora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem neměla zápočták a zaevidovali mě, ale už jsou to dva roky zpět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit