Pracovní neschopnost - důvod?

Anonymní
9.1.14 15:23

pracovní neschopnost - důvod?

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Snad někdo z vás bude mít zkušenosti, nebo bude vědět co a jak. Jsem osvč, mám sjednané denní odškodné u dvou pojišťoven, ani jedno se nevztahuje na rizikové těhotenství. Po nějaké době těhotenství nebudu moci nadále pracovat(podnikat)- nevhodné prostředí, namáhavá práce aj. Potřebovala bych tedy napsat neschopenku z úplně jiného důvodu než takového který by se týkal těhotenství. Hlavně kvůli pokrytí nákladů vzniklých podnikáním( nájem, poplatky a výplata někoho kdo za mě bude pracovat). Nenapadá vás o co lékaře (obvodního nebo gynekologa) poprosit jako důvod neschopenky? Neschopenka by měla trvat alespoň 4měsíce. Děkuji a omlouvám se za anonymní, ale snad pochopíte

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35842
9.1.14 15:29

Neco od psychyatra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
9.1.14 15:29

Myslíš jako, že by nějaký doktor kvůli tobě dobrovolně naplnil skutkové znaky trestného činu podvodu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 15:30

Zada…

• Citovat
  • Upravit
35331
9.1.14 15:32

Hm, tak to abys tu prosbu necim hodne podporila, protoze z toho by lekar mohl mit dost velky problem.
To si to pojistovna nejak neoveruje - nema smluvni revizni lekare?
Osobne si dovedu predstavit na tak dlouho jen nejaky pooperacni stav( nepripada v uvahu), event vyhrezlou plotenku, nebo psychiatricke onemocneni - ale pochybuju, ze lecene doma.
Pokud si to pojistovna nejak hlida, tak tvoje bricho bude do oci bijici…
Kdybych byla gynekologem nebo praktikem - slusne te s podobnym navrhem vypoklonkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
9.1.14 15:33
@pikola píše:
Neco od psychyatra?

Na to se téměř jistě pojištění vztahovat nebude. Tyhle pojistky jsou podle mne trochu podvod. Dost často se nevztahují na téměř všechna onemocnění, se kterými se dlouhodobě marodí. Takže v první ředě pořádně prostudovat smlouvu, na která onemocnění se vztahovat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 15:35

Znám případy, kdy lékař napsal třeba kvůli výpovědi v zaměstnání nějakou neschopenku, takových případů si myslím je mnoho, asi ne každý kdo šel v době výpovědi marodit byl opravdu marod. Myslela jsem třeba bolesti zad, které můžou být vlivem těhotenství ale také nemusí.

• Citovat
  • Upravit
35331
9.1.14 15:37

A mas jistotu, ze si to pojistovna nejak neoveruje?
Casto se sprajcuji i kvuli opravnenemu plneni, v tvem pripade jde o podvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 15:39

@mroe Těhotenství pokud probíhá v pořádku nemusí, podle mě být důvodem k neschopence, během těhotenství, se ale může objevit nesouvisející problém, který už důvod k pracovní neschopnosti je, nebo se mýlím?

• Citovat
  • Upravit
41251
9.1.14 15:40
@Anonymní píše:
Znám případy, kdy lékař napsal třeba kvůli výpovědi v zaměstnání nějakou neschopenku, takových případů si myslím je mnoho, asi ne každý kdo šel v době výpovědi marodit byl opravdu marod. Myslela jsem třeba bolesti zad, které můžou být vlivem těhotenství ale také nemusí.

Tak ale to je něco jiného…u nich šlo jen o „nemocenskou“, ale ty chce neoprávněně plnění od pojišťovny…u tak dlouhé doby si to jistě budou ověřovat, buď revizním doktorem nebo kontrolou…jak říkám, to zavání podvodem a věř mi, ty pojišťovny tě bez váhání nahlásí na PČR, i toho doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
9.1.14 15:43

No, jsi si jista, ze by ti treba uznali bolest zad jako nesouvisejici s tehotenstvim, pokud nebudes mit jasny nalez treba na CT( MR?). Ono diky zmene teziste zada boli skoro kazdou tehotnou.
Zvlast, pokud jsi do te doby zadne problemy nemela.
Predpokladam, ze k tomu bude potreba nejaky posudek, ze jen neschopenka stacit nebude… nebo se mylim?
Ale - treba - zkus si neco zlomit…
Pokud se jako budes lecit s depresi, urcite jim nebude stacit jen nazor obvodaka… takze fakt pochybuju, ze tohle uhrajes… neverim, ze podobne situace nemaji nejak osefovane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
9.1.14 15:48

Preved jedno pojisteni k Allinaz, ted maji prave nabidku, na kterou se vztahuje plneni i pri tehotenstvi… vcera mi to rikala znama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 15:54

@Gabulle už jsem těhotná a tak nesplňuji 6měsíců neotěhotnění od přidání denního odškodného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.14 15:59

@mroe to právě nevím, proto se ptám. Lámat si samozřejmě nic nebudu. Depresi, si myslím, ani neuznávají, takže ta je bezúčelná.

• Citovat
  • Upravit
3040
9.1.14 16:00

Videla bych to jen na zada a to se da uhrat. Ale bacha na pojistovnu. U vetsiny to je tak, ze krom toho, ze ti upadne ruka, plni max 14 dni. Jsou to vycuranci. Ja slusne naletela kooperative.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat