Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte, zakládám tuhle zoufalou diskusi, protože nejsem schopna se ničeho dopátrat.. Rozhoduji se mezi těmito dvěma sporťáky- ještě tedy nevím jestli jít do Gesslein F6+nápravy s pevnými koly, popř. Hartan TOpline S+nápravy s pevnými koly, anebo jestli koupit Hartan topline x, příp. Gesslein F10. Nemáte někdo porovnání nebo nějaký poznatek proč toto ano či toto ne? Věřím že jsou to kvalitní kočáry, ale mám opravdu problém se rozhodnout. Potřebuji aby to zvládlo pořádný terén - tj. výborné odpružení, aby kočár byl prostorný pro větší dítko (ikdyž ted je nám 5 měsíců) a aby bylo dítko v kočáru opravdu dobře chráněné proti větru..
Kočár musím koupit co nejdřív, protože mládě vyrostlo z hluboké cortiny, tak nevím jestli bych tu sofftašku využila např i v létě ještě nějak?
Předem díky za jkýkoliv postřeh ![]()
Neznam ale Geisslen golfky mam ted v merku jsou naprosto boziiiiiii…jen ta cena je celkem palka ale na nemeckych webech jde sehnat o mnoho levneji ![]()
Ahoj, mam Hartan Topline S, teda ten s otocnymi kolieskami, v minulorocnej kolekcii este s pevnou napravou na vymenu nebol. Ale popravde mi to velmi nechyba, prejdem teren aj s tymito a takmer vobec nejazdim so zaaretovanymi kolieskami. Kocik je perfektne odpruzeny a velmi lahko sa ovlada. Takze je uplne super.
Maly ma teraz skoro 9 mesiacov a co mi na tom kociku zacalo vadit je to, ze je teda hodne neskladny a velmi tazky. Takze k nemu zvazujem na cestovanie a do auta aj nejaky este jeden lahsi. Navyse mi pride to sedenie pre uz vacsie babo nic moc. My sa teda hlavne vozime zatial skoro v lahu, lebo v kociku spi. Ale ked ho dam do sedu, tak sa mi to nezda uplne dobre, lebo ta sedacka nie je tak akoby vnutri v kociku, ale je taka akokeby vystrcena dopredu - takze aj ta strieska je trosku viac vzadu a bocnice su tiez uz akoby mimo, takze vlastne tam sedi dost nechraneny. Keby nebol priputany, tak nema problem po stranach vypadnut. Takze na sedenie som uz videla aj lepsie urobene kociky.
@lemurko Moc díky
To jsi mě ale moc nepotěšila, co opravdu potřebuji je, aby kočárek malého fakt ochránil před větrem, který je u nás fakt silný a tak nějak pořád
To mě tedy opravdu dost mrzí, protože ten kočárek se mi líbí. A když teda nepřehazuješ ty kola, tak to opravdu nijak s prckem nehází v tom kočárku, když jezdíš s těmi otočnými?
No ked idem cez pole, kde su total hrudy, tak idem opatrne, ale maleho to ani nezobudi, ani mu to nijako nevadi. Je to pre neho take hupanie. On to ma celkovo rad a myslim, ze na hupanie pri spani si zvykol aj vdaka tomu kociku.
Ja som pouzivala sportovu cast uz v zime, maly vo vanicke nechcel byt a nemala som ziadnu vloznu tasku. Mala som v nom lodger fusak a tak sme sa vozili aj ked boli minusove teploty. Ked lezal alebo bol v polosede, tak mu nefukalo. Ked vsak sedi, tak tam chraneny az tak nie je. Buda sa sice da dost sklopit, ale mojmu to vadi, lebo nevidi potom na maminu (este stale jazdime hlavne v protismere).
mám gesslein trojkolku, ale ten vršek je stejný na všechny kočáry, - co se týká krytí před větrem tak za mě dobrý, bouda se dá hodně překlopit a když jsme měli vložnou tašku rozloženou na fusak tak se dá vytáhnout tak že malé koukala jen hlava. Co se týká tašky, já jí používala od narození na přenášení dítka (do 3. patra bez výtahu) a pak jsem v zimě rozložila na fusak a využívala i později do golfek, není to super vyteplený fusak, ale nám v pohodě stačil, jen v -10 jsem na ležící mimino přidala slabý fleecový fusak.
mam F6 Gesslein. Ked mimi sedi, tak z bokov tiez neni bohviejako chranene, ale da sa dat uplne dolu strieska. Ked lezi, je chranene celkom dobre. A do terenu super, ani mi nepouzivame velke kolieska. Proste idem
A odpruzeny je pekne. Tieto nove kolekcie uz maju kolieska plastove so vzduchovymi bublinami, takze su celkom makke.
myslim, co sme sa bavili s lemurkom (pozname sa), tak @lemurko vravela, ze je to to iste, akurat Hartan je tazsi. Pravda je, ze ja Gesslein sedacku lahko otocim aj ked mi tam sedi mala a ta podvozok nie je nejaky extra tazky. Ma cca 10kg, hartan ma cca 15.5kg.
@cuttysark píše:
myslim, co sme sa bavili s lemurkom (pozname sa), tak @lemurko vravela, ze je to to iste, akurat Hartan je tazsi. Pravda je, ze ja Gesslein sedacku lahko otocim aj ked mi tam sedi mala a ta podvozok nie je nejaky extra tazky. Ma cca 10kg, hartan ma cca 15.5kg.
Takže nepoužíváš přehazovací rukojeť? Je lepší přehazovat sedačku?
Neporadíte ještě prosím někdo nějaký obchod, kde by bylo možné oba kočárky vidět?
Pouzivam oboje. Na dlhsie trasy je lepsie prehodit sedacku. Na chvilu napr. Ked ste oproti slnku je rychlejsie prehodit rucku
Teraz pozeram podla tych fotiek od @cuttysark ze pri tom sedeni to vyzera rovnako pri oboch. Ono to asi tieto typy kocikov budu mat rovnake.
Ja tiez radsej otacam sedacku ako rucku.(tiez aj za jazdy s malym). Ja nemam rada to chodenie napred s velkymi neotacavymi kolesami, ale je to asi o zvyku. Na chvilku, ked fuka alebo svieti slnko sa da. Ale inak by som sa bez tej pretacacej rukovate asi obisla.
Ja osobne by som druhy krat asi zobrala gesslein, pre zmenu
a maju podla mna krajsie dizajny. Potom aj kvoli nizsej vahe a kvoli tomu fusaku. Ja som hartan vzala kvoli tomu, ze ku gessleinu nebola vanicka, iba vlozne tasky. A nakoniec som tu vanicku ani nevyuzila. Ale u nas bol vtedy aj problem vidiet tie gessleiny niekde v obchode, a hartany mali.
Hartan je asi viac terenny, ale kupila by som urcite nie ten Topline X, ale s otacavymi kolieskami, teda Topline S. Ak je k tomu aj ta pevna naprava, tak aj s tym. Ak chces viac do mesta a na take viac prekladanie do auta z auta, pripadne do autobusu, tak vezmi ten lahsi.
Mame gesslein f6,teda tady v Pardubicich maji kocarky od teto znacky snad vsichni. Prodejci ve firme umi tento kocarek tak perfektne predstavit,ze jsem si jej hned zamilovala. Teda pocatecni investice byla 30 tisic,ale my jej brali v plne vybave,autosedacka,fusaky,slunecnik, slunecni clona…kocarek slouzil rok a pul,pak maly uz chtel po vlastnich,naprosta bomba,pouze jedina reklamace u lanka u brzdy,behem jednoho dopoledne opravily. Jezdila jsem s nim v lese a pouzivala jen male otacive kolecka,projel vsechno. Da se prehazovat rukojet,nebo korbicka,takze dite muze mit vyhled do terenu nebo na maminku . Jedine co bych vytkla jsou kratke pasy. Teda nas maly obrik v roce a pul v zime v zimni naducane bunde byl v pasech jak sardinka. Ale to je maly detail,jeste ted v nem obcas vyrazime. A kosik pod kocarkem taky neni obrich rozmeru,ale dostacujici. Takze ja moc doporucuji a bude slouzit I druhemu miminku,pokud to bude holcicka,vymenime jen potah a je jako novy ![]()
Zrovna vcera jsem mela na vyzkouseni sportacka gessleinu,bohuzel jsem zapomnela co to je za verzi,byl to ctyrkolac a super se ovladal a byl prostorny.