Kdopak máte doma mopsíka?

Anonymní
16.11.25 20:25

Kdopak máte doma mopsíka?

Ahoj holky,
chystáme si pořídit do bytu mopsíka.
Máme 5 letou dceru, která bohužel zůstane jedináčkem. Nemohu už mít po nemoci další dítě. Chtěli bychom jí pořídit parťáka ať není sama, ale i pro nás, přijde nám to doma bez dalšího člena rodiny neúplné. Od miminka je obklopená u prarodičů pejsky a kočkami, naprosto miluje zvířata a chová se k nim moc hezky.
Vím, že je mops naprostý mazel, tak u nás zvítězilo tohle plemeno(měla ho moje babička). Hlavně je to i můj vysněný pes od malička.
Kdo máte tohohle pejska a jak se vám s ním žije?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
823
16.11.25 20:42

Nejvíc nejlepší miláček. Gaucovy povaleč, který zbožňuje drbání. Pokud nemáte v plánu s nim chodit na tury, je to ideál.. Ale taky je závislý na páníčkovi, takže nevydrží dlouho sám a bude tesknit. Lépe vzit 2 :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
16.11.25 20:56

Nemám a ani nebudu, je to nechutný mít psa jinde než na zahradě v boudě, všude chlupy, pak pes někde venku sežere h0vn0 a bude se mazlit? Fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
16.11.25 21:14

@AdamMoudrý A k čemu ten Tvůj názor je přínosný? Zakladatelka se neptá, jestli si psa má pořídit, ale zda někdo s ním žije a jaká je jeho zkušenost.

To že Ty považuješ vlastnictví psa v domě
/ bytě za prasarnu je ok. Někdo jiný to tak mít nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5300
16.11.25 21:30

Zalezi na vasem zivotnim stylu a taky na rezervach na veterinu. Obecne tahle kratkoleba plemena vyjdou dost casto na veterine draho. Kamoska ho ma, kazdou chvili resi opakujici se vred na oku (a to byla u nejlepsich oftalmologu, ale bohuzel na to takhle plemena trpi), coz uz ji stalo hodne penez a nervu, a kdyz chce nekam na vylet, tak pro psa shani hlidani, obzvlast v lete, protoze ten pes nic neudycha. Osobne bych si kratkolebeho psa neporidila, protoze uz mi to prijde jako tyrani chovem - par mopsu a buldocku v okoli mame a vsichni neustale pridusene chropti, nekteri z nich jsou v jednom kuse na veterine a vim hned o nekolika s vylozene ocnimi problemy, a to jsou i psi s prukazem puvodu (o jednom buldockovi bez papiru vim taky a ti jsou na veterine prakticky nastehovani). V takovem Nizozemi, uz je jejich dalsi chov zakazany, protoze ti psi svou existenci trpi. Tak to jeste zvaz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.11.25 22:37

Doma máme již 11 let starého mopsíka. Je to strašný flegmouš, vlastně nevím jestli si vůbec všiml, že máme doma již druhé dítě. :mrgreen:
Jediné co je opravdu nevýhoda jsou chlupy všude. Máme robotický vysavač + vysávám ještě každý den i klasickým, tak chlupy jsou prostě nonstop všude. Čím je starší - tím je to horší. Občas se chlupy, tak nepříjemně zabodnou, až to opravdu bolí.
Ale skrz to, jak rok co rok zvládá hůř léto, tak bych si už mopsíka znovu nevybrala. Opravdu je to trápení.
Povahou je to ovšem božan. Mazel, co by nás vyměnil za kus jídla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59485
16.11.25 22:42

Pokud je to tvé vysněné plemeno tak si hou pořídíš. Hlavně s PP, jen mne přijde že z těch placatek to dýchání mají nejhorší :,(. 2 tady chodí a strašně chrčí. to naše buldoky proti nim jsou neslyšné :mrgreen:. A co vím tak ti světlí strašně pouští chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.11.25 23:31

Mám už druhého. První se dožil 13 let a k vetovi jsme chodili až ve stáří. Druhý je mladý a zdráv. Oba s PP. Jsou to povahově bezvadní pejsci. Co se týká aktivity, tak ho musím brzdit. Běžné vycházky a pobíhání s pejsky zvládá bez problémů. Ve velkém horku nikde necouráme. Rádi baští a pak taky nakynou, což není dobře. Chce to trošku hlídat. Když se pravidelně vyčesávají, tak to línání není nijak hrozné. Černí nemají podsadu, tak línají méně. Milují svou rodinu, zbytečně neštěkají, lehce se vychovávají, doma nic neničí a nejsou to žádné křehotinky. Vyberte si ověřenou chov. stanici, rozhodně ne bez PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
17.11.25 13:01

Zvážila bych jinou rasu. Takovou, které se dobře žije, může dýchat, běhat i v létě a nemá problémy. V některých zemích je mops už zakázán.

Příspěvek upraven 17.11.25 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25037
17.11.25 13:07
@Snopy123 píše: Více

On má se psy hrozný problém. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
17.11.25 13:10

Nechcete brabantika/grifonka? Velikostne maly psik, tlamicku ma podobnou jak mops, neni tak zavality a furt nechrochta. Mrknete. Povahove vesely, spolecensky pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15815
18.11.25 10:30
@AdamMoudrý píše: Více

Zrovna od tebe to sedí, jinde píšeš jaký máš doma bordel, vysáváš jednou za rok, stůl pomatlaný lučinou a budeš se pohoršovat nad psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.11.25 10:36

Aprikot pouští hodně chlupů, černoušci výrazně méně. V teplých dnech ti psi trpí. I mopsíci dokáží chodit na tůry třeba 15 km, je to podle nátury a naučení. Chrochtají, prdí. Jsou to skvělí společníci. Hodně péče se musí věnovat kožním záhybům. Co zkusit Yorka? Neříkám, že jsou úplně hypoalergení, ale nepadá z nich nic.
Ale mops je boží, to zase jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.11.25 17:29
@Alušáček píše: Více

Já mám doma hromady hraček a šťastné děti, ne psí chlupy, psí moč a psí průjem a už vůbec ne pokousané dítě od psa, který smí všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7911
18.11.25 17:54

Babička s dědou měli mopsíka, byl to jejich poslední pes, právě tato rasa, protože nějaké túry a běhání by už nedávali a těmhle to nevadí. Fenku a byl to nejhodnější a nejklidnější pes, kterého jsem kdy poznala :srdce: Nechala by na sobě dříví štípat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný