Kdy asi porodím? :-)

19
27.1.12 11:00

Kdy asi porodím? :-)

Je mi jasné, že tohle nikdo předem neví, jen by mě zajímaly vaše zkušenosti. Jsem vystreslá prvorodička :-)

1. Dnes jsem 37+2, po dnešní poradně mám CS 9, mívám občasné tvrdnutí břicha, ale bez bolestí. MUDr. říká, že už se to chystá a já ještě nejsem úplně nachystaná do porodky :-)

2. Ještě by mě zajímalo, jak nebo čím se pozná, že je rodička otevřena na 1,2,5,10 prstů ?

Děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
27.1.12 11:03
Déna81 píše:
Je mi jasné, že tohle nikdo předem neví, jen by mě zajímaly vaše zkušenosti. Jsem vystreslá prvorodička :-)

1. Dnes jsem 37+2, po dnešní poradně mám CS 9, mívám občasné tvrdnutí břicha, ale bez bolestí. MUDr. říká, že už se to chystá a já ještě nejsem úplně nachystaná do porodky :-)

2. Ještě by mě zajímalo, jak nebo čím se pozná, že je rodička otevřena na 1,2,5,10 prstů ?

Ahojky

Porodit můžeš každým dnem nebo taky za 14 dnu.
A to otevření se pozná právě tím vnitřním vyšetřením.

• Citovat
  • Upravit
149
27.1.12 11:04

tak to ti asi nikdo nepoví

ale buď ráda, že se to chystá spontánně :D ke druhé otáuce: mám pocit, že asi podle prstá, který se tam snaží npři vyšetgřtení nacpat doktor. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
27.1.12 11:04
Déna81 píše:

no ono to někdy nemužeš poznat vubec mně porod začal prasknutím plodové vody asi o pulnoci když jsem šla na záchod ještě pět minut před tím mně ani nenapadlo v noci pojedem do porodnice :lol: otevřená jsem nebyla vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.1.12 11:10
JaninaFo píše:
ale buď ráda, že se to chystá spontánně :D ke druhé otáuce: mám pocit, že asi podle prstá, který se tam snaží npři vyšetgřtení nacpat doktor. :)

To jako že mi tam při 10ti prstech nacpe obě ruce ?? Neděs mě! 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
27.1.12 11:14

Já bych jenom upozornila, že CS 9 není, že jsi otevřená na 9 prstů, jde o připravenost čípku na porod, ale v podstatě to nic nevypovídá. Můžeš mít CS 9 a chodit s tím 14 dní a nebo 0 a poradit druhý den :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
27.1.12 11:15
Cikyto píše:
Ja byla nachystana rodit uz od 33tydne :roll: ale malej chtel na svet az 39+0
  • bohuzel se to neda poznat,nekdo chodi mesic pred porodem otevreny na 1-2cm a nekdo jde rano na kontrolu kde zjisti ze se jeste nic nechysta a vecer jede rodit :)
  • ja sama jsem mela az par hodin pred porodem nejake bolesti (poslicci) a zatka mi odesla asi 4 hodiny pred tim nez byl malej venku a to mi ani nepraskla plodova voda takze vsechno co jsem tu studovala bylo naprd protoze zadne priznaky o nejaky ten den dopredu nebyli :D proste to pryslo ve 22:00 a v 05:10 uz jsme byli rodinka :srdce:
  • ale co ti treba muzu doporucit a myslim si ze me to pri porodu pomohlo bylo pit odvar z lneneho seminka (lepsi proplouvani miminka porod.cestami) a asi 3 tydny pred terminem caj z maliniku (ma to uspisit porod)

no já jsem pila i lněné semínko i malíník a skončila na SC kvuli nepostupujícímu porodu semínku i maliníku zdar :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.1.12 11:20
Betula píše:
Já bych jenom upozornila, že CS 9 není, že jsi otevřená na 9 prstů, jde o připravenost čípku na porod, ale v podstatě to nic nevypovídá. Můžeš mít CS 9 a chodit s tím 14 dní a nebo 0 a poradit druhý den :) .

jj, vím, že CS 9 není 9 prstů

Ty prsty mě zajímaly ve druhé otázce, protože jsem se nikde nedočetla, čím se to pozná. Předpokládala jsem, že vnitřním vyšetřením, jak psala JaninaFo, ale že by mi tam cpali tolik prstů, to si nechci ani představovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
27.1.12 11:23

Mne takhle rikali, ze jsem nachystana uz v 35tt. Rikala, ze je miminko tak dole, ze uz snad budu rodit kazdou chvili. No, byl takhle dole az do 40tt a pak jsem sla hned druhy den na vyvolavani, protoze mi po troskach unikala plodova voda a porod se mi nerozjel.
Tim chci rict, ze naprosta vetsina zen, jejichz tehotenstvi probiha v poradku, rodi az ve 40tt, u prvnich porodu spis pozdeji, takze bych se zas tak nestresovala. Ja vim, je to tezke, kdyz jde o vlastni dite, ale je opravdu lepsi pocitat nejdrive s terminem porodu, protoze jinak se to taaaak strasne tahne. :)

• Citovat
  • Upravit
kofola3
27.1.12 11:23
Déna81 píše:
Betula píše:
Já bych jenom upozornila, že CS 9 není, že jsi otevřená na 9 prstů, jde o připravenost čípku na porod, ale v podstatě to nic nevypovídá. Můžeš mít CS 9 a chodit s tím 14 dní a nebo 0 a poradit druhý den :) .

jj, vím, že CS 9 není 9 prstů

Ty prsty mě zajímaly ve druhé otázce, protože jsem se nikde nedočetla, čím se to pozná. Předpokládala jsem, že vnitřním vyšetřením, jak psala JaninaFo, ale že by mi tam cpali tolik prstů, to si nechci ani představovat :?

Oni to tam necpu tolik prstu. Oni už to odhadem poznají.
To je spíš pro laika, aby si to dokázal nějak představit.

• Citovat
  • Upravit
4092
27.1.12 11:28
Cikyto píše:
Scarlett2011 píše:
Mne takhle rikali, ze jsem nachystana uz v 35tt. Rikala, ze je miminko tak dole, ze uz snad budu rodit kazdou chvili. No, byl takhle dole az do 40tt a pak jsem sla hned druhy den na vyvolavani, protoze mi po troskach unikala plodova voda a porod se mi nerozjel.
Tim chci rict, ze naprosta vetsina zen, jejichz tehotenstvi probiha v poradku, rodi az ve 40tt, u prvnich porodu spis pozdeji, takze bych se zas tak nestresovala. Ja vim, je to tezke, kdyz jde o vlastni dite, ale je opravdu lepsi pocitat nejdrive s terminem porodu, protoze jinak se to taaaak strasne tahne. :)

U nas asi zabralo ze prisel tatka v patek vecer domu a povida mi ze je strasne prace a ze muzu rodit az od streda …jak to malej slysel tak druhy den vecer uz se zacal tlacit ven :mrgreen:

• ale taky jako prvorodicka jsem byla smirena ze to bude po terminu-dokonce i tak vnitrne jsem to citila a ono ejhle :mrgreen:
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
27.1.12 11:33
Cikyto píše:
Scarlett2011 píše:
Tim chci rict, ze naprosta vetsina zen, jejichz tehotenstvi probiha v poradku, rodi az ve 40tt, u prvnich porodu spis pozdeji, takze bych se zas tak nestresovala. Ja vim, je to tezke, kdyz jde o vlastni dite, ale je opravdu lepsi pocitat nejdrive s terminem porodu, protoze jinak se to taaaak strasne tahne. :)

U nas asi zabralo ze prisel tatka v patek vecer domu a povida mi ze je strasne prace a ze muzu rodit az od streda …jak to malej slysel tak druhy den vecer uz se zacal tlacit ven :mrgreen:

• ale taky jako prvorodicka jsem byla smirena ze to bude po terminu-dokonce i tak vnitrne jsem to citila a ono ejhle :mrgreen:
:mrgreen:
Ja taky byla smirena, ze budu rodit po terminu a pak me doktorka tak presvedcovala uz v 35tt, ze to bude driv, ze si manzel vzal i dovolenou o 2 tydny driv, no a pak jsem den prenasela.
Ony jsou ty miminka pekne vycurany uz v brisku. :)
  • Citovat
  • Upravit
3230
27.1.12 11:35

1. tak to se rychle do porodky dochystej, v tomhle týdnu bys měla být nachystaná i s CS1 :mrgreen: , co když večer pojedeš?
2. doktoři to poznají hmatem a okem, dvě ruce ti tam nikdo cpát nebude (krom miminka).

Maliník a len, každé ženy sen :roll: … no já se tím ládovala a hladký průchod porodními cestami u mne znamenal 30minutové tlačení a nakonec i zvenku na břicho, tak nevím nevím. Ale jako placebo to fungovalo dokonale, vůbec jsem se porodu předem nebála, těšila jsem se, jak jednou zatlačím a díky pravidelnému užívání nebudou stíhat dítě chytat :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
27.1.12 11:44

ahojte holky, tak já taky čekám kdy to na mě příjde. termín mám ve čtvrtek 2.2. a jsem zvědavá jak to poznám. Jakýchsi bolestí a píchání už mám za sebou, že na to už ani nereaguju a jsem proti tomu imunní. Manža se mě vždycky, když jsem v nějaké křeči, ptá, jestli už jedem, ale já říkám, že ještě počkáme… tašku mám sbalenou už od 33.týdne - pro jistotu. tak uvidíme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
27.1.12 12:28

Každý to má jinak a liší se to i porod od porodu. To že se to chystá jsem poznala jen podle toho, že mi tak tři dny před oběma porody bylo strašně dobře. Přestalo pálení žáhy, mohla jsem zase spát, byla jsem plná energie. Takže před druhým prodem jsem si říkala, že už to bude brzo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100