Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Déna81 píše:Betula píše:
Já bych jenom upozornila, že CS 9 není, že jsi otevřená na 9 prstů, jde o připravenost čípku na porod, ale v podstatě to nic nevypovídá. Můžeš mít CS 9 a chodit s tím 14 dní a nebo 0 a poradit druhý den.
jj, vím, že CS 9 není 9 prstů
Ty prsty mě zajímaly ve druhé otázce, protože jsem se nikde nedočetla, čím se to pozná. Předpokládala jsem, že vnitřním vyšetřením, jak psala JaninaFo, ale že by mi tam cpali tolik prstů, to si nechci ani představovat
Oni to tam necpu tolik prstu. Oni už to odhadem poznají.
To je spíš pro laika, aby si to dokázal nějak představit.
Cikyto píše:Scarlett2011 píše:
Mne takhle rikali, ze jsem nachystana uz v 35tt. Rikala, ze je miminko tak dole, ze uz snad budu rodit kazdou chvili. No, byl takhle dole az do 40tt a pak jsem sla hned druhy den na vyvolavani, protoze mi po troskach unikala plodova voda a porod se mi nerozjel.
Tim chci rict, ze naprosta vetsina zen, jejichz tehotenstvi probiha v poradku, rodi az ve 40tt, u prvnich porodu spis pozdeji, takze bych se zas tak nestresovala. Ja vim, je to tezke, kdyz jde o vlastni dite, ale je opravdu lepsi pocitat nejdrive s terminem porodu, protoze jinak se to taaaak strasne tahne.U nas asi zabralo ze prisel tatka v patek vecer domu a povida mi ze je strasne prace a ze muzu rodit az od streda …jak to malej slysel tak druhy den vecer uz se zacal tlacit ven
- ale taky jako prvorodicka jsem byla smirena ze to bude po terminu-dokonce i tak vnitrne jsem to citila a ono ejhle
Cikyto píše:Scarlett2011 píše:
Mne takhle rikali, ze jsem nachystana uz v 35tt. Rikala, ze je miminko tak dole, ze uz snad budu rodit kazdou chvili. No, byl takhle dole az do 40tt a pak jsem sla hned druhy den na vyvolavani, protoze mi po troskach unikala plodova voda a porod se mi nerozjel.
Tim chci rict, ze naprosta vetsina zen, jejichz tehotenstvi probiha v poradku, rodi az ve 40tt, u prvnich porodu spis pozdeji, takze bych se zas tak nestresovala. Ja vim, je to tezke, kdyz jde o vlastni dite, ale je opravdu lepsi pocitat nejdrive s terminem porodu, protoze jinak se to taaaak strasne tahne.U nas asi zabralo ze prisel tatka v patek vecer domu a povida mi ze je strasne prace a ze muzu rodit az od streda …jak to malej slysel tak druhy den vecer uz se zacal tlacit ven
- ale taky jako prvorodicka jsem byla smirena ze to bude po terminu-dokonce i tak vnitrne jsem to citila a ono ejhle
1. tak to se rychle do porodky dochystej, v tomhle týdnu bys měla být nachystaná i s CS1
, co když večer pojedeš?
2. doktoři to poznají hmatem a okem, dvě ruce ti tam nikdo cpát nebude (krom miminka).
Maliník a len, každé ženy sen
… no já se tím ládovala a hladký průchod porodními cestami u mne znamenal 30minutové tlačení a nakonec i zvenku na břicho, tak nevím nevím. Ale jako placebo to fungovalo dokonale, vůbec jsem se porodu předem nebála, těšila jsem se, jak jednou zatlačím a díky pravidelnému užívání nebudou stíhat dítě chytat
.
ahojte holky, tak já taky čekám kdy to na mě příjde. termín mám ve čtvrtek 2.2. a jsem zvědavá jak to poznám. Jakýchsi bolestí a píchání už mám za sebou, že na to už ani nereaguju a jsem proti tomu imunní. Manža se mě vždycky, když jsem v nějaké křeči, ptá, jestli už jedem, ale já říkám, že ještě počkáme… tašku mám sbalenou už od 33.týdne - pro jistotu. tak uvidíme!
Každý to má jinak a liší se to i porod od porodu. To že se to chystá jsem poznala jen podle toho, že mi tak tři dny před oběma porody bylo strašně dobře. Přestalo pálení žáhy, mohla jsem zase spát, byla jsem plná energie. Takže před druhým prodem jsem si říkala, že už to bude brzo.
Cikyto píše:mobifilinka píše:Vzorna maminka
ahojte holky, tak já taky čekám kdy to na mě příjde. termín mám ve čtvrtek 2.2. a jsem zvědavá jak to poznám. Jakýchsi bolestí a píchání už mám za sebou, že na to už ani nereaguju a jsem proti tomu imunní. Manža se mě vždycky, když jsem v nějaké křeči, ptá, jestli už jedem, ale já říkám, že ještě počkáme… tašku mám sbalenou už od 33.týdne - pro jistotu. tak uvidíme!tak hodne stesti at te ta Nikolka dlouho netrapi
děkuji! ![]()
U mně to bylo tak, že jsem byla prvorodička, porod o 10 dní dýl. V den porodu jsem byla protivná, bez nálady. Až když mě začalo trošku pobolívat břicho - v určitých intervalech, šla jsem z postele a pomalu začaly být bolístky silnější. Určitě to poznáš. Ale rada: pokud ti nepraskne voda, zůstaň co nejdéle doma. Nepospíchej tam. Tak rychlé to není, jako ve filmech
. Hodně štěstí.
holky, tak jsem vytrela a uklidila cely byt, tak uvidim co se bude dit. jsem z toho unavena a citim dole tlak a pri prudsim pohybu pichnuti, ale to je tak od nedele…
Tim chci rict, ze naprosta vetsina zen, jejichz tehotenstvi probiha v poradku, rodi az ve 40tt, u prvnich porodu spis pozdeji, takze bych se zas tak nestresovala. Ja vim, je to tezke, kdyz jde o vlastni dite, ale je opravdu lepsi pocitat nejdrive s terminem porodu, protoze jinak se to taaaak strasne tahne.