Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Den, max dva bez teploty, po běžném nachlazení, a sypou do školy. Takže by šli už dnes. ![]()
Je jí 8 let, bere kapky Kalaba a Preventan akut…, myslela jsem, že jí pošlu až ve středu, ale možná půjde už zítra:-), vezmu jí navečer ven a pokud bude úplně v poho, zítra půjde…
Zapomněla jsem napsat, že v pátek dopoledne jí bylo fakt blbě…
Klidně dnes, dcera minimální rýma a zakašle hlavně v noci a já ji do školky poslala.
Jsou tam děcka více nemocné ![]()
Dnes, určitě zítra, pokud by byla v pohodě…říká se, že kolik dnů byla teplota, tolik dnů pak ještě bez teploty by se mělo odpočívat…
Poslala bych nejdřív ve středu.. rýma je už lepší, to znamená, že jí má furt dost, že? Posílat nedoléčené dítě zpět do kolektivu způsobí jedině to, že snadno zase něco chytne a příště už to nemusí být jen krátká virosa..ale antibiotika. Proto jsou ty děti furt dokola ve školách a školkách nemocné, posílají se tam nedoléčené, prskají to dál na ostatní a tak pořád dokola. To není jen můj názor, ale i pediatra, primáře u nás z nemocnice..
@lekarnicka28 píše:
Poslala bych nejdřív ve středu.. rýma je už lepší, to znamená, že jí má furt dost, že? Posílat nedoléčené dítě zpět do kolektivu způsobí jedině to, že snadno zase něco chytne a příště už to nemusí být jen krátká virosa..ale antibiotika. Proto jsou ty děti furt dokola ve školách a školkách nemocné, posílají se tam nedoléčené, prskají to dál na ostatní a tak pořád dokola. To není jen můj názor, ale i pediatra, primáře u nás z nemocnice..
s tímto se zcela ztotožňuji, že my dospělí přecházíme onemocnění, to je naše věc, ale není to správné vůči dětem, pokud je to jen trochu realizovatelné, tak by se dítě mělo doléčit. Zdraví je jen jedno.
Ahoj, předem omluva za anonym, dcerka ve čtvrtek dostala rýmu a bolelo jí lehce v krku, rýmu měla hroznou, v pátek měla odpoledne zvýšenou teplotu 37,9C, která sama klesla bez léku na teplotu, celý víkend už bez teploty, rýma už je lepší, po telefonu mi lékařka poradila co nasadit, má to dneška, kdy by jste poslali do školy? Celý den si už normálně hraje, občas zasmrká…díky za rady…