Kdy chodí mateřská od CSSZ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Mají na vyplácení celý měsíc.
Nejpozději do 15. jsem ji většinou měla na účtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně chodila kolem 10.
Ale na přesný termín se vůbec neupínej, vleze do toho víkend nebo svátek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Dokážeš pochopit, že na to mají celý měsíc? Takže to můžou poslat druhého, nebo taky dvacátého druhého …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to chodilo většinou kolem 4-5 v měsíci. Teď byl svátek.
Ale nebyla jsme na tom závislá. Udělala jsme si dostatečnou finanční rezervu případně vydělával i manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď sem chtěla psát ten samý dotaz 😆 taky přišla třetího a doufala sem, že dojde dnes ale uklidňuji se, že dnes třeba posílali tak zítra 😂
- Citovat
- Upravit
Není daný pevný termín. Taky mi to chodilo během prvního týdne v měsíci. Ale pořád na to mají celý měsíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše: Více
A dokazes pochopit, ze rozptyl jednoho mesice je docela na h… pro nektery lidi? Nevedet jestli mi prijde 40 tisic prvniho nebo tricatyho je docela na prd.
Kdyz te tak irituji, nikdo te nenuti se tehle diskuze ucastnit.
- Citovat
- Upravit
Ty ses ptala a dostala si odpoved, tak proc se tak dal hloupe ptas? Udelej si rezervu a nebudes na tom tak zavisla. A to jeste nechces vedet, že někdy se stane chyba a nedojde mnohdy i 3 měsíce, jako se stalo me
- Citovat
- Upravit
Chápu, že je to mnohdy nepříjemné. Ale když už teď řešíš každý den, kdy nedojde PPM, co budeš dělat, až bude chodit RP, který je jistě o dost méně peněz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila kolem 4. v mesici, vždy pravidelně.
To jsi předtím taky žila od výplaty k výplatě. Mateřská je v podobné výši, tam zase není takový skok dolů.
- Citovat
- Upravit
Tak já nevím no ne u každého jde udělat rezerva a říkat rady typu “to musíte, dá se to, moc utrácíte, neměli jste si dělat dítě” je docela dost na nic 😆 Sama platím nájem a sotva vyjdu a tak sem taky ráda když zkratka přijde tak jako minulý měsíc s odchylkou max. Dva dny 😀 a pro rejpali už sem na RD, takže níž snad neklesnu. Jen se slušně zeptala a hned jedete, že snad jako správná matka má mít rezervu. Určitě je ro fajn ale kolik lidi tady žije od výplaty do výplaty? 🙃
- Citovat
- Upravit
Bezdětná, s partnerem. Ona plat pres 40 tisíc čistého jak tu píše, partner netuším. To přece nežiješ od výplaty k výplatě, aby tě rozhodilo 1 mesíční výpadek prijmu ![]()
Nebo jsem to špatně pochopila a je to samoživitelka a pak ano, to může byt těžší.
- Citovat
- Upravit
Presne, diky za komentar, kdyby tady nebyla cenzura uz jsem na tyhle zensky tady sprosta, nejsem na tyhle rypance zvedava a defacto se od nich krom kecu a hejtu nic nedozvis…
Ale je tu rozpor mezi nekt. z vas, ktere pisete ze to chodi cca prvni tyden v mesici (u me teda dodnes nic a jak rikam, min. mesic to prislo az prekvapive brzy, tretiho), a nekt. pisete ze na to CSSZ ma mesic, takze to muze prijit prvniho a tricateho?
Jsem na MD teprve dva mesice takze me ceka tento mesic teprv druha vyplata MD, proto se proste tak blbe ptam.
- Citovat
- Upravit
Holky, jsem teprve chvili na MD, mame cerstve mimi. Min. mesic mi prisla prvni vyplata MD od CSSZ, prekvapilo me, ze prisla uz 3.4. Ted je 5.5. a nic - jak to prosim chodi??? Jsem na tom dost zavisla, uz dichazi penizky, doufala jsem ze to bude chodit +- pravidelne kazdy mesic :-/
Diky za info.