Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, jsme ve 22 týdnu, ráda bych si už vše chystala pro miminko, jenže se budeme stěhovat, tak jsu z toho už celkem nervozní, kdy to vše nachystám, kdy si chystáte věci vy?
@monicák měla jsem v plánu dát to dokupy tak 36-38 tt po přestěhování, ale 25 tt se mi rozjel porod (naštěstí se povedlo ho zastavit), takže potom jsme hlavně vyřizovali doklady a koupili základní věci. Zbytek pak v klidu těch 38 tt, až po dovolené ![]()
Já jsem ve 32. týdnu a mám vše důležité nachystané. Ale když se budete stěhovat, tak bych to nechala až na potom. Jen bych měla ty věci už koupené, případně připravené na jednom místě - nebo v jedné tašce a v novém bydlení už věděla, že je vše na jednom místě a můžeš začít jen vyskládávat.
Taky jsem stěhovala, i jsem byla v nemocnci na udrzeni a veci jsem pripravila az minuly tyden (35tt)
…já si říkám času dost, kdyby něco udělá se jeden velký nákup na eshopu a mam to druhý den doma anebo mám rodinu, která bypomohla
@monicák Měla jsem termín na konci listopadu, chystala jsem koncem srpna a zač. září hadříky - kvůli sušení venku. Mít sušičku, udělala bycho to až později.
Kočárek jsem umyla a asestavila koncem října
Postýlku jsem montovala v den termínu ![]()
Tak pokud kupovat, tak to kupuj. Nebo si dávej peníze na stranu a nakup to v novém. Co se týče vysloveně postavení postýlky, praní prádla a pod, na to jsem se vrhla po 35. týdnu cca. S prádlem možná dřív, protože jsem se bála, že se mi pak s břichem nebude chtít žehlit.
@monicák Začala jsem ve 32.-34.tt u prvního
Já myslím, že 22.tt je ještě zbytečně brzo.. Já ani u druhého schválně nazačala dřív jak po 25.tt pomalu postupně první vlaštovky.. to už byly všechny vyšetření na srdíčko, vývojové vady, rozštěpy atp.. Navíc po 25.tt už se miminka zachraNují i když se narodí.. Být na tvém místě, napřed se v klidu přestěhuju.. od 28.-30.tt času ještě víc než dost.. beztak kdyby se ti to narodilo dřív..bude to pěkných pár týdnů až měsíců v nemocnici a ty budeš mít dost prostoru vše nachystat.
Já sem teď 28tt a oblečení už teď dožehluju a ty větší věci jako kočárek a postýlky mám objednány a budou do 2 3 týdnů. Kvůli tomu že čekáme dvojčata, tak sem vše chtěla mít hotovo ve 30tt, což mit budu
Tak pred stehovanim nema asi moc smysl treba prat veci, na to je i brzo. Nakupovat muzes zacit, jesli mas v planu vsechno nove, tak aspon vybirat a odkladat penize, pokud chces neco z druhe ruky, tak se koukej po inzeratech, u toho bych zase moc necekala, kdyz najdes dobrou nabidku…
Ja zacala nevim…tak nejak az po tom 20tt urcite, obhlizela jsem veci, kdyz se mi neco libilo i koupila… peru ted (31tt)…ale ja planuji dlouho pracovat (jsem v zahranici), takze to musim zvladat po vecerech a vikendech.
@monicák Já se držím hranice nezačínat před 24. týdnem s nějakým nakupováním (pokud chceš všechno nové a nebudeš lovit na bazaru, stačí klidně 30. týden). Praní a žehlení tak po tom 30. týdnu, ať u prkna nestojí člověk s echt bubnem. Ono toho zase tak moc k připravování není - vyprat a přežehlit nějaké 3 pračky prádla, smontovat postýlku případně přebalovák, narovnat mimivěci do příslušných polic. Nic co by jsi nezvládla za jeden víkend. I když chápu, že hnízděné je hnízdění.
Ahoj. Tak já mám termín 1.10.a postupně kupuji věci a hadriky už od 18 týdne, zacatku května, kdy jsme se konečně dozvěděli ze to bude kluk. Chceme vše nové a stojí to dost a nechci se pak valit v obchodech s pupkem. Půlku mám z eshopu a půlku s kamenných obchodu. Jen pokojíček začneme zarizovat později taky po tom 25 týdnu a nábytek do nej od ČVS 30 týdne mám objednany.
Před stěhováním bych to vůbec neřešila, jen třeba když je nějaká dobrá nabídka na bazárcích na oblečení nebo na ty větší věci, pokud se budou kupovat (postýlka, kočárek). Ideálně začít po tom 20. týdnu. Já nakupovala postupně od června, vždycky když bylo někde něco hezkýho za dobře, termín jsem měla na začátku září.
@monicák
Věci jsem si začala prát kolem 30.tt, možná něco před,…
Postýlku a jiné věci kolem 35.tt a manžel ji povlékal až jsem byla v porodnici.. Nechtěla jsem, aby se na ni několik týdnů prášilo jen tak:))
Edit: Teď čekáme druhé, jsem ve 20.tt a nemám vůbec uspořádáno, co a jak bude potřeba dokoupit, nachystat atd..:-D
@monicák ja zacla az po nastupu na mateřskou cca mesic před porodem, všechno v klidu. nejsem ten typ, co by se cele tehotenstvi rozplyval a shanel pidioblecky. ale je pravda, ze většinu oblecku jsem podedila, musela jsem jen preprat a roztřídit. kocarek jsem mela vybrany dle recenzi, stacilo jen objednat. stejne tak věci z lekarny jsem objednala najednou a pak chybejici doplňky jako vanicku, prebalovak, plinky, zavinovačku… tez jeden velky nakup. v dnesni době e-shopu je to prima ![]()
@monicák Začala jsem nakupovat od cca 30tt. Teď jsem 32tt a už máme doma většinu podstatných věcí. Pokud se budete stěhovat, tak bych nenakupovala, ale můžeš si odkládat peníze stranou a vše si předem vybrat. Já jsem si takhle od 25tt vybírala a měla jsem seznam konkrétních věcí a eshopů, kde budeme kupovat, takže kdyby se cokoliv dělo dřív, tak by manžel jen objednal a měl vše do pár dní doma. ![]()