Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, chci se zeptat, jestli není brzo dát dítě v necelých 4 měsících do sporťáku?
Malý má 64 cm a 8 kilo a je celkově větší:) Připadá mi, že s fusakem by tam byl takový namačkaný
Díky
Tak pokud máš sporťák vhodný od narození tak proč ne.. to, že dítě nemá sedět určitě víš ![]()
To je pořád dokola
Sedí? To asi těžko. Je sporťák úplně do lehu? Pak možná jo, ale myslím, že v hluboké bude víc chráněný před větrem a zimou..
No já dala kluka na 6 měsících a to už sám seděl. Dokud děcko nesedí, tak bych ho tam nedala. Nebo jo, ale mít jen na ležáka.
Ve sporťáku je náš Niky týden, je taky větší - má 9kg. Když byl hodně oblečený tak mi přišel v korbě namačkaný i když vešel by se. Taky se mi tam začal přitahovat do sedu tak šupajdil do sporťáku, který je v úplném lehu a v protisměru a je tam pevně připoután
Takhle bude jezdit dokud si sám nesedne a pak ho budu i posazovat ![]()
Dávala jsem od 6.-7.m.,ale jen do polosedu/pololehu, takže polohovatelný sportˇák je základ!
Nedala bych, jedině pokud bych měla sporťák úpolně do lehu.
Pokud jde sporťák úplně do lehu (tak aby byl fakt rovný) tak klidně. Oba kluci šli do sporťáku chvilku před půl rokem, u mladšího to bylo v prosinci a v pohodě. Samozřejmě jezdili v lehu, v sedě až si sedli. Mě přijde úplně jedno co je to za kočár pokud dítě leží.
Mě teda přijde divný, že se dítě s 64 cm nevejde do korby, to především, co máš proboha za kočár? Náš malej druhorozenej měl 62 cm a přes 6 kg v 8 týdnech a místa tam má habakuk. Prvorozený šel do sporťáku v 5 měsících - měl ovšem 75 cm a 8,5 kg, byl listopad, vytáhla jsem fusak… v korbě byl jak vosa na bonbonu, ale i tak se tam vešel.
Já začala vozit ve sportáku v 6. měsíci. Na spánek v leže a než usnul, tak v polosedu. Někdy mu nevadilo na usínání ležet, tak v leže. Ale celkově kočárek nikdy neměl rád, potřeboval vidět. Stejně nechápu, proč se tak řeší to posazování, vždyť přece při jídle taky sedí a o tom nikdo nediskutuje. A některý děti, třeba i půl hodiny cca 3 krát denně. A když jim to neleze, tak i třeba hodinu. Pochybuju, že někdo papá v leže ![]()