Antonín Dvořák - jméno pro miminko. Co myslíte?

3330
10.10.13 13:14

Antonín Dvořák

Holky, chtěla bych znát váš názor na jméno Antonín Dvořák. Přítel a jeho rodina ho strašně chtějí, ale já nevím :think: Přijde mi to divný, mám strach, aby se pak malému všichni nesmáli. Co si o tom myslíte? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
10.10.13 13:15

Proč by se mu smáli? Tonda je krásný jméno, sama jsem nad ním uvažovala pro syna. A že je to ve spojení takovém, že to připomíná známého skladatele? A kolik malých dětí ho zná?

• Citovat
  • Upravit
2453
10.10.13 13:16

Toník je mezi mými favority, ale s příjmením Dvořák bych nedala. Zní to hezky, ale přece jenom bych se také obávala, aby nebyl terčem posměchů víc, než je nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733

Co si myslím? Že to jméno už je obsazené…stejně jako Božena Němcová nebo Karolína Světlá, Josef Lada atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Co má říkat taková Salma Hájek. Jmenovat se po herečce, jejíž sláva je spojena s jejím uměním vrtět se ve spodním prádle u tyče. Tonda D. má aspoň svou úroveň. :-)

• Citovat
  • Upravit
72725
10.10.13 13:17

@Andreaa osobně bych nedala jméno, které má někdo slavný.. i když jméno Antonín je pěkné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.10.13 13:18

@Vermion
Troufnu si říct, že tvoje jméno také nepatří jen tobě. :-)
Já bych neposuzovala, jestli to jméno už měl nebo neměl někdo slavný. Prostě se nám líbí, a že máme i takové příjmení? Shoda náhod. Nejsme sami. :-)

• Citovat
  • Upravit
18687
10.10.13 13:19
@Vermion píše:
Co si myslím? Že to jméno už je obsazené…stejně jako Božena Němcová nebo Karolína Světlá, Josef Lada atd atd…
:lol: :lol: :lol:

co kdyz potom bude znamy skladatel? Si je budou vsichni plest :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
10.10.13 13:22

Já bych se toho nebála. Sama mám syna Antonína a že bude mít příjmení Dvořák? Upřimně, přijde mi to krásné a malé děti nemají pojem o nějakém skladateli. A až budou mít, tak na tom jméně bude malej jen profitovat a s případnýma narážkama si bude umět poradit :-) Neboj se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
10.10.13 13:23

@Andreaa tak do toho bych asi nešla. Tonda je moc krásné jméno, ale k vašemu příjmení bych zvolila něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
10.10.13 13:26
@Vermion píše:
Co si myslím? Že to jméno už je obsazené…stejně jako Božena Němcová nebo Karolína Světlá, Josef Lada atd atd…
Přesně. A ač ho třeba děti neznají, on jim to někdo včas poradí, aby si z něj udělali legraci.
@ncc1701 píše:
Co má říkat taková Salma Hájek. Jmenovat se po herečce, jejíž sláva je spojena s jejím uměním vrtět se ve spodním prádle u tyče. Tonda D. má aspoň svou úroveň. :-)

Jo, na to jsem si také hned vzpomněla. Kdo že to dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.10.13 13:26

@Levandule121 ¨
Belohorcová :-)

• Citovat
  • Upravit
1010
10.10.13 13:28

Asi bych se hodně zamyslela být rodiči. Jedna paní se jmenuje Hamburger a když volá do restaurace tak si myslí, že je to vtip. Takže bych to asi za mě nedala. Dokonce znám rodinu která má příjmení Bond a naštěstí taky nedali Jamese. Dovedete si představit kdyby volat a řekl: tady Bond, James Bond :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.13 13:32

Známí chtěli dát ke stejnému příjmení Bedřich. :lol: Což mi přijde horší.

• Citovat
  • Upravit
9867
10.10.13 13:34
@Andreaa píše:
Holky, chtěla bych znát váš názor na jméno Antonín Dvořák. Přítel a jeho rodina ho strašně chtějí, ale já nevím :think: Přijde mi to divný, mám strach, aby se pak malému všichni nesmáli. Co si o tom myslíte? Děkuji

Toník je nádherné jméno, ale nedala bych ho, přišlo by mi to jakoby násilně vtipné…
Znám kluka, co se jmenuje po slavném spisovateli, ale nikdy netoužil po akademickém vzdělání - a tak mu jeho jméno nikdy nic moc nepřipomínalo (a to je fakt profláklé…). Takže stejně je to jen a pouze na vás. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí