Antonín Dvořák - jméno pro miminko. Co myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
10.10.13 14:14

My jsme taky oba s přítelem mezi našimi přáteli terčem výsměchu pro naše příjmení, a to máme každej jiný. Kdo chce, ten se zasměje. A je jedno, jestli Kločurákovi, nebo Novákovi.
Jak jsem psala, líbí se vám Tonda? Tak ho dejte. On ani ten skladatel na to nemá copyright.

• Citovat
  • Upravit
18687
10.10.13 14:17

@Jura007 prijmeni si pro dite clovek nevybere, krestni jmeno jo, tak proc to delat horsi, nez to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
10.10.13 14:29
@Jura007 píše:
No tak si myslím, že jakékoliv jméno bude vždycky lepší než Pětiletka Koniprdová…

On takový Vinnetou Chlupatý taky není k zahození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
10.10.13 14:53

Nebo Carmen Byrtusová a Sindy Krištofová, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
12.10.13 10:27
@Andreaa píše:
Holky, chtěla bych znát váš názor na jméno Antonín Dvořák. Přítel a jeho rodina ho strašně chtějí, ale já nevím :think: Přijde mi to divný, mám strach, aby se pak malému všichni nesmáli. Co si o tom myslíte? Děkuji

Nic ve zlém, ale mě to přijde jako na starého chlapa:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
14.10.13 07:40

Mi přijde divný řešit jméno svýho dítěte někde v diskusi. Prostě sednu s manželem (případně s rodinou) a řeknem si, který jméno se nám líbí a je. Přece bude to naše dítě a ostatní ať si trhnou. A jestli je to jméno pro starýho chlapa? No vždyť bude časem starý!!! A zase naopak mi blbě bude připadat v 70-ti letech třeba Sandra nebo Dominik! A spojení jméno-příjmení. Tomu se člověk taky někdy nevyhne, každý si to s něčím spojí. Mě třeba teď moderní jméno Nela automaticky přiřadí Nela-Batole, takže každý ať si dělá co chce a že se mu některý jméno nelíbí, ať ho nedává, ale zároveň ať respektuje druhé. Každý jméno se dá říct pěkně a kdo chce, tak dokáže být zlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.10.13 07:43

Mně se Antonín Dvořák líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
14.10.13 11:19

Ahoj, znám Karla Havlíčka a Antonína Dvořáka a není s jeijich slavnými předchůdci žádný problém. Záleží jen na Vás, jaké jméno chcete dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3330
14.10.13 11:58

Díky za názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.1.16 08:59

Antonín je hezké jméno, ale s příjmením Dvořák to nebude mít jednoduché. Ve školce mu to vadit nebude, ale až bude ve škole, tak vám moc nepoděkuje. A celý život bude poslouchat, jakou novou skladbu složil a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.1.16 10:34

Známí jednoho mají. Jsou mu asi dva. Jsem zvědavá, jak mu to půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí