Sojová omáčka u batolete

56
9.10.13 14:40

Sojová omáčka u batolete

Chtěla bych se zeptat, uvařila jsem omáčku do které jsem ze zvyku přidala asi dvě lžíce sojové omáčky. Dítě 18 měsíců pak omáčku mělo k obědu, asi talíř s knedlíkem. Až nyní jsem si uvědomila, že batolata soju a asi ani sojovou omáčku nesmí kvůli případné alergické reakci. Tak se teď bojím, jestli jsem něco neudělala špatně. Přidáváte při vaření i pro batolata sojovou omáčku? prosím o váš názor, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
9.10.13 14:44

@Agnes3 nic se mu nestane ;) nestrachuj se zbytečně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31289
9.10.13 14:44

U osmnáctiměsíčního už bych to tolik nehrotila, pokud bude mít alergii, tak bude mít alergii…nějak to zjistit musíš.
SOjovka sice není žádné terno, ale jednou za čas to nikoho nezabije ;)

Já v tomhle věku malému dávala jíst už absolutně vše. I ostřejší guláš ochutnal (a olizoval se až za ušima :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
9.10.13 14:45

Nepřidávám, pro batole 15 měsíců vařím stále zvlášť, pro nás používám jen bio sojovou omáčku, kde nejsou éčka a glutamát.

Ale neboj, určitě se nic nestane, hlídej alergickou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.13 14:45

Ahoj malýmu je rok dávám mu sojové výrobky, tofu výrobky a vše co se zdravého dá!! soja je to naprosto přírodní.. neboj se toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
9.10.13 14:46

Nestane se nic, příště ji tam už nedáš, nestresuj se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.13 14:48

V tomhle věku už bych t neřešila. Navíc soja je schovaná i ve spoustě jiných výrobků, takže jí už třeba měl a ani o tom nevíš. Navíc z těch dvou lžic, toho v tý jeho porce ani moc být nemohlo.

• Citovat
  • Upravit
11700
9.10.13 14:49

@Agnes3
soji jako takové bych se nebála, problém je v tom, že v sojové omáčce je i spousta soli a kvasnicový extrakt… určitě bych to batoleti do jídla nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
9.10.13 14:51

Já bych spíš, než sóju jako takovou řešila ten glutamát, který v běžné sojovce je přidaný. Ten způsobuje u dětí neklid a hyperaktivitu. Navíc jsou tam i další éčka, takže je lepší používat sojovku jen přírodně fermentovanou(shoyu, tamari, kikkoman)apod.. Udělá to líp i dospělým. Ale pro jednou bych se fakt nestresovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.10.13 14:51

Díky :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.10.13 15:08

.

Příspěvek upraven 31.01.14 v 16:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.10.13 15:08

Pokud jsi ji tam nenalila celou lahvičku, nebála bych se. Naší jsou dva roky a sojovou omáčku normálně používám, jí ji už asi půl roku. Mám ji ráda, tak ani moc nešetřím. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.10.13 15:09

@Agnes3 Zakladatelko jestli malý není alergik, nebála bych se toho. Ale pravidelně bych mu to nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
9.10.13 15:12

Sójová omáčka je asi to jediné co ze soji jíme (jo a ještě Margotku), dávám ji do masovo-zeleninových směsí. Zajímalo by mně ale do jaké omáčky, která se jí s knedlíkem ji přidáváte? Že by mohla v množství jak je uvedeno nějak uškodit dítěti si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
9.10.13 15:13

Jee, ted ctu prispevek..dle meho nazoru cim driv dite neco ozkousi, tim lip…urcite bych to nehrotila..jen teda sojovka obecne neni moc zdrava:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí