Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebuji pro dceru něco, čím jí změřím teplotu. Vždy jsem měřila v konečníku. Po odplenkování má zácpu, takže můžu změřit tak teplotu bobku. Měla jsem ušní, s tím jsem nikdy nenaměřila více jak 35st. V podpaží změřit nejde, v třísle taky ne. Na čelní jsem nečetla dobré recenze. Máte někdo nějakou radu?
Ja jsem asi blba, ale teplotu merim v zadku i triletakovi a nikdy jsem neuvazovala nad tim, zda ma nebo nema zacpu
Takze na rady si taky pockam
Mám dvouleťáka, normálně měřím v podpaží, teď na tom byl trochu hůř, tak jsme používali dotykový do ucha nebo na čelo.
V zadecku. To by musela byt tesne pred kakanim, abys merila bobek, ne? A i kdyby, tak to ma stejnou telesnou teplotu jako telicko, kdyz uz tedy zachazim do detailu ![]()
Jsou teploměry do podpaží, které to změří za pár vteřin, nevidím problém ![]()
@zuzice @jakuve tak teploměr strčím tak cenťák do zadku a narazím na odpor velmi tuhého h*vna
. Dle mě ta výsledná teplota nemá vypovídající hodnotu.
@K-Black protože u toho má hysterák.
Když bylo mým dětem okolo 2 let, už dávno jsem jim měřila teplotu v podpaží. Normálně posadit na klín, do podpaží strčit teploměr, připlácnout rukou, tu přidržovat svou rukou, aby s ní prcek nemoh hejbat a chvíli zabavit. Nikdy nebyl problém. Jen to chce dítěti všechno vysvětlit, co děláš a proč a je za chvíli hotovo.
@Bavi mně to v podpaží nejde. Je jako kamna a víc než 36 mi to neukáže.
@Ekaterina píše:
Když bylo mým dětem okolo 2 let, už dávno jsem jim měřila teplotu v podpaží. Normálně posadit na klín, do podpaží strčit teploměr, připlácnout rukou, tu přidržovat svou rukou, aby s ní prcek nemoh hejbat a chvíli zabavit. Nikdy nebyl problém. Jen to chce dítěti všechno vysvětlit, co děláš a proč a je za chvíli hotovo.
takhle to dělám taky, jako někdy se škube, ale dvouleťák už je dost velký, aby poslechl ![]()
@K-Black dcera je nyní v období, kdy neposlechne, na všechno ječí necééééé a je plná vzdoru. Třeba časem pochopí, že jí to neublíží.