Stolice u dvouletého kluka

996
6.10.13 09:13

Stolice u dvouletého kluka

Ahoj maminky,
prosím o vaše zkušenosti, případnou radu nebo zda máte stejné zkušenosti…

Dvouletý syn má problémy již měsíc se stolicí. Je kašovitá, někdy trochu řidší. Nikdy před tím neměl problém. Už měl tvrdé bobky :). Kaká každý den po půlnoci a má vždy plnou plínu, tak hlídám, aby to nebylo v pyžamu a na posteli.
Byli jsme u MUdry, všechny testy (výtěr, krevní obraz, test na alergii na lepek a mléko) vpořádku. Z krevního testu vyšlo, že má míň hemoglobinu a mám dávat víc červeného masa a víc lymfocytů, ale vše v normě na dvouleté dítě.
Dávám Biopron v tabletách každé ráno.
Jinak dle dr, máme pokračovat v normální stravě. její závěr je, zuby, s tím, že se to srovná?!

Můj dotaz a prosba zní, myslíte, že můžu udělat něco pro to, aby jsem mu posunula kakání na den (po spaní), vždycky ho to vzbudí a nemůže hrozně dlouho usnout, taky se stane že neusne a v šest to vzdáme a jdeme si hrát, pak je unavený…
A má některá z vás nějaké zkušenost???

Děkuju za vaše odpovědi… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
700
6.10.13 09:46

Ja tedy s tim zkusenosti nemam, ale ci takhle davat ten biopron navecer, mozna tikaka po veceri, která ho prohani…uvidíš casem, třeba se to zmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.10.13 09:46

Vzala bych mu noční plínku :think:

• Citovat
  • Upravit
5277
6.10.13 09:57

Vždycky, když má dvouletá dcera řidší stolici, dám ji do butalky na popíjení černý čaj a na snídani nebo sváču banán…no prostě cokoli co ‚staví‘..třeba to je stravou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
6.10.13 10:00

Ma pres den plinu? Nezadrzuje kadeni nadobu, kdy bude mit plinu? Jinak na ridkou stolici bych zkusila probiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
6.10.13 10:19

Holky díky, plínu máme pořád, probiotika dávám ten Biopron. Zkusím dávat tedy večer… Jinak má pořád hlad. V noci mi vypije tři krabičky Hami mlíčko s kaší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.10.13 10:35

@katerka zkusila bych zrušit noční jídlo, u tak vekého dítěte to nebude už o hladu ale o zvyku. Navíc pokud se takhle v noci nacpe, tak se nedivím, že kaká v noci. Mám stejně starého syna a kaká hlavně po jídle. Jak ti jí syn přes den?
Možná bych zkusila dávat ráno a dopoledne „projímací“ jídlo - hrušky, švestky, jogurty, kyšku a později ty stavící - rohlík, rýži, mrkev…
Podle doktorky mám řešit až případy, kdy je víc jak 3 řídké stolice za den. Kašovitou stolici řešit nemám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
81482
6.10.13 11:38

Tak jestli vypije 3 mlíka z kari za noc tak se nedivim že se z toho posere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
6.10.13 11:39

Tak jestli vypije 3 mlíka z kari za noc tak se nedivim že se z toho posere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
6.10.13 14:59

Asi máte pravdu Billi a Lama Lama. Zvykl si na noční mléko s kaší a teď ho to nemůžu odnaučit :nevim:.

Jest-li by vás to neotravovala, tak vám napíšu jídelníček a řekněte, kde by jste co změnily. Dle dr. docela dobrý…

ráno v 6:00 hod mlíko s kaší (Hami v krabičce 250ml)
8:30 - 9:00 pečivo, chléb se šunkou, sýrem apod.
dopoledne - ovoce jablko, hroznové víno, nektarka apod. na kousky nakrájené, kouše si
12:00 hod. oběd 100 - 150g hlavního chodu, normání jídlo
14:30 kinder řez nebo jogurt nebo tvaroh
odpoledne - ovoce nebo zzelenina
když couráme venku, tak rohlík suchý, brumík nebo tak něco podobného, někdy koupím loupák nebo koblihu…
k večeři už toho moc nesní, většinou jen chleba se šunkou, to má hrozně rád nebo se sýrem, ale to spíš samotné
a zakončíme to v 19:00 - 19:30 mlíčkem s kaší zase od Hami (jsou to tři příchutě, rýžové, vanilkové, medové.
Ve dvě v noci se vzbudí a chce mlíko :roll:

Tenhle jídelníček máme už tak rok a vždy vyhovoval, i naší dr. Akorát teď poslední měsíc mi kadí v noci nebo nad ránem a nemůže už usnout. Je z toho unavený.

Jinak chci ještě dodat, že od září chodí do školky :*.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.10.13 15:19

Mně přijde, že tam má hodně jídla mezi a pak třeba odflákne tu večeři nebo oběd. Případně jídla hodně po sobě. Plus hodně sladkých věcí - brumík, mléčný řez a 3× denně mlíčko s kaší, jestli si to dobře pamatuju, tak Hami doslazují.
Syn teď blbne s jídlem, takže to máme takto:
6:00 200 ml UM
9:00 kus pečiva s něčím, kaše, banán, domácí výživa
12:00 oběd - 250 g buď polévka + druhé nebo jen druhé jídlo.
16:00 jogurt, tvaroh, domácí pudink, zelenina, kaše, mléčný koktejl
19:00 pečivo s něčím + 200 ml UM (to má před spaním).

Za normální situace to máme takto:
7:30 200 ml UM + půl chleba s něčím nebo cottage, jogurt, lupínky, kaše…
10:00 ovocná/zeleninová svačinka
Dál už stejně.
Mlíčko s kaší dávám taky, ale jako samostatný chod, když jsme třeba na výletě, tak jako sváču.
Pokud má hlad mezi jídly, tak dostává křupky (kukuřičné, jáhlové, pohankové), nebo mu na talířek nakrájím syrové ovoce a zeleninu, případně mu dám žužlat křížaly.
Dál mám zásadu, že hodinu před jídlem se už nic nejí a snažím se dodržovat tak 2-3 hodinový rozestup mezi jídly, má větší chuť a víc toho sní.

• Citovat
  • Upravit
996
6.10.13 20:35

Billi moc děkuji za tvůj popis jídelníčku. Taky se snažím, jen kukuřečné křupky mi už nechce ani vidět, tak máme teď pauzu. Jak mu dr. nasadila dietu, tak po ní má stále hlad, ale taky si myslím, že spíš chce něco kousat tvrdšího na těch zadních zubech. Spodní pětky mu už vyrostli, jedna úplně a druhé koukají tři hroty, ten čtvrtý se prořezává a nahoře to má takové červené.

Děkuju a zkusím být teď víc důslednější. Spíš se mi zdálo lepší mu šoupnout rohlík nebo piškotu než mu dávat dudlík, který jsme už nepotřebovali.

Holky jste zlatíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
6.10.13 20:42

Mě taky přijde, že má dost slakého. Šunku bych denně nedávala. Ta kaše, pokud si pamatuji je sladká až až.
U nás má holka ráno jogurt s ovesnými vločkami, k tomu džus vodou ( mlíko nepije, jinak by ho měla). Ke svačině ovoce. Oběd ( snažím se vždy zeleninu, přílohu, 2-x týdně maso, jinak luštěniny, ryba, jen zelenina s přílohou). Odpo svačina tvaroh nebo jogurt. občas chleba s lučinou, nakrájenou zeleninu. K večeři b´d hustou plívku, chleba s pomazánkou, zeleninový salát, někdy nějaké teplé zeleninové jídlo. Mezi jídli mají většinou nakrájenou zeleninu, různé ty suché chlebíčky ( rýžový, žitný knekebrot), občas ovoce. Sladké má sem tam k večeři palačinky, na svačinu si sem tam dojdem do cukrárny, venku koupím sladké pečivo nebo má k snídani domácí buchtu. Ale ne denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.10.13 21:06

@Lama Lama přesně. Denně k obědu zelenina. Pokud mi nevyjde v hlavním jídle, tak aspoň zeleninovou polévku.
Na knekebrot jsem taky zapomněla.
Jak řešíš zeleninu v zimě? Kupuješ z marketů nebo ji nedáváš? Myslím na zobání mezi jídly.

Večer jsem zapomněla doplnit - kaše, někdy polévka, zbytek od oběda. Odvíjí se to podle ostatních jídel přes den.
Kaše večer dělám hodně domácí nedoslazované a hlavně jáhlovou, pohankovou, ovesnou. Dochucuju třeba ovocem.
Sladké dávám nejvíc domácí, třeba dneska měl štrůdl ke svačině. Ale to je v 90% jenom o víkendech. V týdnu nepeču.

• Citovat
  • Upravit
81482
6.10.13 21:17
@Billi píše:
@Lama Lama přesně. Denně k obědu zelenina. Pokud mi nevyjde v hlavním jídle, tak aspoň zeleninovou polévku.
Na knekebrot jsem taky zapomněla.
Jak řešíš zeleninu v zimě? Kupuješ z marketů nebo ji nedáváš? Myslím na zobání mezi jídly.Večer jsem zapomněla doplnit - kaše, někdy polévka, zbytek od oběda. Odvíjí se to podle ostatních jídel přes den.
Kaše večer dělám hodně domácí nedoslazované a hlavně jáhlovou, pohankovou, ovesnou. Dochucuju třeba ovocem.
Sladké dávám nejvíc domácí, třeba dneska měl štrůdl ke svačině. Ale to je v 90% jenom o víkendech. V týdnu nepeču.

zeleninujsem loni brala bedýnky ( ne bio, jen farmářské). letos jsem se už na to kvuli financím vyprdla, už jsem se naučila vařit z české sezonní zeleniny a používat tu, česká farmářská se dá sehnat i v marketech. Jen člověk musí koukat a brát to, co je. Mám děti všežravce, klidně mi v zimě zchroupou čerstvé zelí. Mrkve je taky pořád dost. Do jogurtu jim mixnu červenou řepu. Ale samo je té čerstvé zeleniny v zimě míň, přijde mi to přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí