Stav totální otupělosti

104
5.10.13 16:53

stav totalni otupelosti...

Taky toho máte někdy všeho plný kecky? Někdy si říkám, že se sbalím a od tech usoplencu utecu…, postavili sme barak, s tim samozrejme poridili hypoteku jak hrom, manzel od nevidim do nevidim v praci, kdyz prijde dela kolem baraku, na me je ten zbytek, tzn.obe deti, vse vevnitr baraku, platby, pojistovny, manzelovy platby (OSVC) vsichni doktori, deti i manžela, hlidam terminy, ted refinancujeme, vykradli nas, bouralo se, takze jsem vecne na telefonu jak nejaka ustredna, nebo litam s papirama, zadostma od certa k dablu(manzelovi pak jen podsouvam dokumenty k podpisu), se starsim se ucim (prvnacek), mladsi je takovy maly terorista, vecne mi visi na krku, navic ted chytnul laryngitidu (posledni 2 noci mi spi v naruci u otevrenyho okna…a ja nespim, nevim co to je oddech (vim ze manzel taky ne, ale tak nejak mi to prijde jednodussi zamerit se na 2veci, i kdyz jsou pro rodinu hodne podstatny, a ne jak u me na milion…) od te doby co jsme v baraku jsem zesla, zesedivela, nemluvim o tom ze kadernika, kosmetiku, pedikuru, manikuru, kino, veceri, nebo cokoliv jinyho uz pomalu neznam, mam dnes dost, mozna proto si stezuju, ale pomooooc co delat abych uplne nezhasla? nobo spis nevyhorela?? to nemluvim o kazdodennim vareni 3 jidel (muj, ja jsem ted na diete a prcek)…a pecenim (manzel ma holt hodne rad domaci kuchyni…) mamka sem tam pohlida, kdyz si reknu, ale vetsinou rikam jen kdyz jdu na gyndu, nebo nekam na urad, kde bych toho urvanka za zadama asi psychicky nezvladla a urednice asi taky ne, tchyne, no tak to je kapitola sama o sobe, starsiho videla tak 7X…, pravda kdyz jsem vyspana, deti jsou jakz takz hodne, tak to vse tak cerne nevidim, ale dnes bych chtela byt krtkem a zahrabat se km pod zem… chjo no asi sem se potrebovala jen vypsat, vim jsou maminy co to maji mnohem horsi…tak se do me puste, ja mam dost :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.zizi
5.10.13 17:09

Az si budes nekam pri pokusu o plachnuti kupovat jizdenku, tak kup i mne a to toho nemam tolik, jako ty :lol: :lol:…chce to klid…nesnaz se byt skvela a dokonala…zkus jeden den treba nevarit(parky, ci jina vec k jidlu je nezabije)…a udelej si chvilku jen pro sebe…jestli mamca je svolna k hlidani, tak dej hlidat…nebo kdokoliv…musis myslet taky trochu na sebe, aby jsi se mohla postarat o ostatni…jinak k tomu vareni…muzes udelat i omacku, aby byla dietni pro tebe, dobra pro manzela a vhodna pr dite…

• Citovat
  • Upravit
26574
5.10.13 17:10

@ajoch Napadlo mne jen pár postřehů. Proč nedáváš mamce hlídat víc? Proč dítě nejí to samé co ty nebo manžel? Pečení bych zrušila a nahradila kupovaným. Nebo napekla jednou za a nastrkala do mrazáku.
Metodou postupných kroků bych změnila to, co změnit jde. Začala bych nejmenší možnou změnou a postupovala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
5.10.13 17:33

@ajoch Klid, tak za 7let na tohle období budeš nostalgicky vzpomínat, taky jsme stavěli barák částečně svépomocí s miminkem a starším čertíkem k tomu, přesně vím, o čem mluvíš :hug: :hug: My teď máme z broučků dva puberťáky, barák hotovej(skoro), víc klidu teda je, ale někdy až moc.. až mě překvapilo, jak mi to jejich pobíhání a vylomeniny začaly chybět, teď jsou dole, jen když je něco k jídlu a jinak se zašijou nahoru do pokojíčků, nebo jsou ve škole a po kroužcích… Teď čekáme s velkým odstupem miminko a můžu Ti říct, že se na ten zmatek docela těším, tak nějak ty děti domeček prostě zabydlí a dává to všechno smysl, i když je to na palici a několik let se člověk nevyspí.. fakt bude líp, vyspíš se a sedne si to, neboj :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
5.10.13 18:02
@ajoch píše:
Taky toho máte někdy všeho plný kecky? Někdy si říkám, že se sbalím a od tech usoplencu utecu…, postavili sme barak, s tim samozrejme poridili hypoteku jak hrom, manzel od nevidim do nevidim v praci, kdyz prijde dela kolem baraku, na me je ten zbytek, tzn.obe deti, vse vevnitr baraku, platby, pojistovny, manzelovy platby (OSVC) vsichni doktori, deti i manžela, hlidam terminy, ted refinancujeme, vykradli nas, bouralo se, takze jsem vecne na telefonu jak nejaka ustredna, nebo litam s papirama, zadostma od certa k dablu(manzelovi pak jen podsouvam dokumenty k podpisu), se starsim se ucim (prvnacek), mladsi je takovy maly terorista, vecne mi visi na krku, navic ted chytnul laryngitidu (posledni 2 noci mi spi v naruci u otevrenyho okna…a ja nespim, nevim co to je oddech (vim ze manzel taky ne, ale tak nejak mi to prijde jednodussi zamerit se na 2veci, i kdyz jsou pro rodinu hodne podstatny, a ne jak u me na milion…) od te doby co jsme v baraku jsem zesla, zesedivela, nemluvim o tom ze kadernika, kosmetiku, pedikuru, manikuru, kino, veceri, nebo cokoliv jinyho uz pomalu neznam, mam dnes dost, mozna proto si stezuju, ale pomooooc co delat abych uplne nezhasla? nobo spis nevyhorela?? to nemluvim o kazdodennim vareni 3 jidel (muj, ja jsem ted na diete a prcek)…a pecenim (manzel ma holt hodne rad domaci kuchyni…) mamka sem tam pohlida, kdyz si reknu, ale vetsinou rikam jen kdyz jdu na gyndu, nebo nekam na urad, kde bych toho urvanka za zadama asi psychicky nezvladla a urednice asi taky ne, tchyne, no tak to je kapitola sama o sobe, starsiho videla tak 7X…, pravda kdyz jsem vyspana, deti jsou jakz takz hodne, tak to vse tak cerne nevidim, ale dnes bych chtela byt krtkem a zahrabat se km pod zem… chjo no asi sem se potrebovala jen vypsat, vim jsou maminy co to maji mnohem horsi…tak se do me puste, ja mam dost :,(
:pankac: :pankac: a od toho jsme ženy, protože tohle my zvládáme na denním pořádku :hug: klid, počkej až dítka usnou, dej nohy nahoru, decku vína a věř že bude líp :) manžel to dělá pro vás všechny a ty zas pro něj a pro děti ;)
  • Citovat
  • Upravit
104
5.10.13 18:09

Diky holky ja se bala ze se na me snese sprska, ze mam drzet pusu a krok a byt rada za chlapa co se postara a za deti, ktery jsou zdravi, ja kdyz jsem vyspana tak provolavam haleluuja…jen sem tam to na me dopadne jak delova koule, ulehcit praci bych si mohla verna pravda, ale jsem trosku chaotik a asi si i sem tam neco pridam, taky jak toho mam moc tak se stane ze zapomenu, sem tam nevim jestli je patek, svatek, ted nas cekaji vanoce, ja jsem okna neumyvala 3roky OSTUDAA, ale vim jsem holt na MD a manzel se taky snazi sec mu sily staci, tskze za me to nikdo neudela a za nej taky ne,…plus barak jsem chtela ja…a pro deti je to raj, ja doufam ze nastane doba, kdy to bude raj i pro nas dospely…bylo by fajn, kdyby to prislo driv nez se odrovname :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
5.10.13 19:09

@ajoch :hug: jaká sprška, prosimtě. Tolik toho stíháš a ještě čekáš rýpance :nevim:
Potřebuješ alespoň vidinu oddechu, že jo. My máme tři děti, barák, chlap taky od nevidím do nevidím v práci a já nestíhám ani zdaleka to, v čem mu ty pomáháš. Podle mě jsi hrdinka :potlesk:
Laryngitidu u dětí znám. Taky jsme to nejdřív řešili spaním u otevřeného okna zabalení ve spacáku, všude mokré ručníky kvůli vlhkému vzduchu, ale pak Rectodelt-čípky-sice kortikoidy, ale rychlá úleva. Dáváte a nepomáhá? Nebo jak?
Já už jsem pak při opakovaných příhodách nevydržela sípající a chrčící dítě, dali jsme čípek a ulevilo se hned.
Bude líp. Držte se. :hug:

• Citovat
  • Upravit
104
6.10.13 13:28

Ahoj, zase tolik chvály, :oops:…budu se cervenat, dnes uz je lip, manzel vzal starsiho do aquaparku, a rano nez jsem si podelala vsechno potrebny, tak hlidal i malyho, po pul hodine mi rekl, ze by teda radsi betonoval :). coz je pro me pochvala jak Brno…, Jinak cipky jsme vyfasovali, minuly rok sme kvuli laringytide skoncili v nemocnici, nastesti, snad uz bude lip, prvni noc byla spatna, druha jeste horsi, ale ted, tu co mame za sebou, sme zvladli jakz takz v pohode, tak snad sme na dobre ceste se uzdravit, ale musim rict, ze neni horsi nic, nez kdyz se mama diva jak se ji dite nemuze nadechnout, a sipe a bojuje o kazdej nadech, mit prcka astmatika, tak me klepne…jeste jsem chtela podotknout, vyrustala jsem ve meste, do 30let tam zila i s mym manzelam, pak sme se prestehovali na vesnici, a je pravda ze detem to tu vyhovuje maximalne, ja tu potkala diky skolce, skole uzasny maminy, ale kdyz srovnam co vsechno zvladaji ony…tak jsem hroznej zabar, pak jedu za kamoskou do mesta, a ta zase kuli oci, a pta se jak to stiham, aniz bych se z toho nezblaznila, a ja sem tam blaznim, hroutim se, a pak jsem rada, ze to jakz takz zvladam, a hlavne ze jsem na uzasnym miste a deti jsou stastne…jo a muj nam naplanoval vikend…tak jsem zvedava, jestli naplanoval i hlidani, protoze ja teda zase skemrat nebudu…necham to na nem treba me prekvapi, kazdopadne si to hodlam uzit, doufam ze to neprospim… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
6.10.13 14:54

Taky jsme na vesnici a pro děti i mě ideální, spokojenost se školkou, školou…I s tím mým vyšilováním se dá zvládnout, když se podívám ven, jsem tady ráda :srdce:

• Citovat
  • Upravit
7333
7.6.21 03:50

Jak zvládnout frustraci z pocitu prázdnoty? Práce u pásu je nezažívná, ubíjející rutina je otravná a těžkopádná. Monotónnost a mechaničnost sice ze začátku přinášela klid, jistotu a čistou hlavu, nyní však přináší nudu, otupělost. Pocit, že žiju v šedé době, která je prostoupena bezbarvou všedností a stereotypem mě sice vede k potřebě něco změnit, která je však doprovázena nechuti k jakékoli činnosti po skončení směny. Léky na deprese přestavají účinkovat, psycholožka tvrdí, že pohodlí, klid a řád je pro mně důležitější, než jakákoliv nejistota a ruch. Přesto, mně tyto občasné stavy, které se dají nazvat nepokoje v duši či blouznění občas nemile překvapují svojí intezitou a tupostí. Snažím to překonávat pitím piva a antidepresivy, tato kombinace však není prospěšná a přináší komplikace v podobě bolení hlavy. Hospitalizaci v psychiatrické léčebně jsem rázně odmítnul a to z toho důvodu, že mám i povinnosti vůči mému zaměstnavateli, který má pro lidi kolem padesátky velké pochopení pro jejich nesnáze. Jejich snaha vycházet těmto lidem vstříc, pokuď mají problémy a nezatěžovat je přísnými normami a pravidly je jistě chvályhodná. Navíc mají tendenci jim poskytovat zdravotní péči, pokuď pociťují jakoukoliv nevolnost během pracovní doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
7.6.21 06:04
@Božislava píše:
Jak zvládnout frustraci z pocitu prázdnoty? Práce u pásu je nezažívná, ubíjející rutina je otravná a těžkopádná. Monotónnost a mechaničnost sice ze začátku přinášela klid, jistotu a čistou hlavu, nyní však přináší nudu, otupělost. Pocit, že žiju v šedé době, která je prostoupena bezbarvou všedností a stereotypem mě sice vede k potřebě něco změnit, která je však doprovázena nechuti k jakékoli činnosti po skončení směny. Léky na deprese přestavají účinkovat, psycholožka tvrdí, že pohodlí, klid a řád je pro mně důležitější, než jakákoliv nejistota a ruch. Přesto, mně tyto občasné stavy, které se dají nazvat nepokoje v duši či blouznění občas nemile překvapují svojí intezitou a tupostí. Snažím to překonávat pitím piva a antidepresivy, tato kombinace však není prospěšná a přináší komplikace v podobě bolení hlavy. Hospitalizaci v psychiatrické léčebně jsem rázně odmítnul a to z toho důvodu, že mám i povinnosti vůči mému zaměstnavateli, který má pro lidi kolem padesátky velké pochopení pro jejich nesnáze. Jejich snaha vycházet těmto lidem vstříc, pokuď mají problémy a nezatěžovat je přísnými normami a pravidly je jistě chvályhodná. Navíc mají tendenci jim poskytovat zdravotní péči, pokuď pociťují jakoukoliv nevolnost během pracovní doby.

Ty jsi chlap? Od kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
7.6.21 06:42

Včera začala tvrdit, že je chlap. Asi ty prášky fakt přestávají účinkovat.

• Citovat
  • Upravit
40430
7.6.21 06:44

@Božislava

Božislave, jedině nějaké zájmy, koníčky, nebo co si najít přítelkyni?
V tom Amazonu žádná spřízněná duše není?

AD a alkohol je prostě špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40430
7.6.21 06:45
@Alriga píše:
Včera začala tvrdit, že je chlap. Asi ty prášky fakt přestávají účinkovat.

Už dřív to Božo psal, že je chlap… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
7.6.21 06:49

@free333 Aha. Tak já si všimla až včera. 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie