Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mia82 : To nechápu - nějak mi to nemyslí
. Jak kolik je tam když zapípá - po naměření? Mám normální digi - ne rychlo.
@Mia82 nejednou mi to naměřilo přes 39,to jako za 4 minuty by měla přes 40 ![]()
@Mia82 no logicky asi jo…nikdy me to nenapadlo to resit, ale myslim, ze to je otazka par minut, neli vterin nez se ta teplota stabilizuje. Navíc - zmrzlinu nemocnýmu dítěti nedám a horké mi nikdy nepozřela.
me to prijde nejsnazsi a nejpresnejsi, i nam tak merim. špičku vždycky vydesinfikuju.
Ja teda v podpazi namerim o 1-2 stupne mene i ctyrletymu, proste to nejak neumime
Měřím digitálem v podpaží, v zadečku by byl absolutní hysterák. Když nechce měřit, tak prostě ve spánku. Ale většinou sama poznám vysokou teplotu líbnutím na spánek nebo prostě sáláním tělíčka.
@Bavi píše:
@Mia82 nejednou mi to naměřilo přes 39,to jako za 4 minuty by měla přes 40
né to ne, jsem to vyzkoušela já. Máme nějaký Hartman Thermoval rapid- kdysi vyhrál nějaký testy čico ![]()
Zapípal po časovém intervalu a bylo tam 35,2
po 4 minutách 35,9…v druhém podpaždí 36,5 na normálním rtuťovém ![]()
I v lékárně mi kdysi řekla lékarnice ať ho tam nechám normálně jako klasický sklepávací ![]()
A když má 39 tak ono to ještě doběhne, na 39,4 třeba
Máme to vzkoušené a bezdotykové máme v práci a to vám řeknu, to jsou pak údaje adekvántí že by jeden
Máme teplotní čidla i na monitoru a tam ukazují teplotu 38,2 a čelní ukáže 36,6
A nemyslím, že by nemocnicím dali nějaké šmejdy ![]()
@jakuve mně šlo o tu hloubku - že jí tam strčím jen špičku. Dr. mi říkala, že je dobré teploměr zasunout třeba 3-5 cm. Přiznám se, že jsem neměla tucha, že stačí zasunout takhle málo
.
@Pudloslava ono jí je velmi nepříjemný, když se to zasune až do toho bobku, nechci jí tim trápit.
@annaei já teplotu chci znát, hlavně večer, mám zkušenost, že jí to v noci rychle stoupá ke 40.
@Mia82 jo, má šílenou zácpu. Má ho jak kamen.
@annaei píše:
@micelinka Tak to na to kašli a teplotu neměř. Poznáš sama nejlíp jestli teplotu má nebo nemá
no tak já třeba rozdíl stupně nepoznám, a to je myslím dost podstatné, jestli 38 nebo 39 ![]()
@micelinka digitální teploměr a podpaží. Např náš změří do max 16cti vteřin. Po tu dobu jde i toho dvouleťáka udržet..
@micelinka píše:
@jakuve mně šlo o tu hloubku - že jí tam strčím jen špičku. Dr. mi říkala, že je dobré teploměr zasunout třeba 3-5 cm. Přiznám se, že jsem neměla tucha, že stačí zasunout takhle málo.
@Pudloslava ono jí je velmi nepříjemný, když se to zasune až do toho bobku, nechci jí tim trápit.
@annaei já teplotu chci znát, hlavně večer, mám zkušenost, že jí to v noci rychle stoupá ke 40.
@Mia82 jo, má šílenou zácpu. Má ho jak kamen.
Jeziiisi, 5cm do zadku maleho decka?!
Centak fakt staci. Chapu, ze ji nechces trapit kvuli te zacpe, ale pokud to jde alespon tak, aby ta stribrna cast byla v zadecku, tak je to dle meho odpovidajici a tech 10s mala snad vydrzi. Muj kluk miva taky v noci pri nemoci vzdy 40ky teploty, takze chapu tvoji potrebu merit a ne jen pohmatem zjistovat teplotu. At je dcerka brzo fit
![]()
@K-Black píše:
no tak já třeba rozdíl stupně nepoznám, a to je myslím dost podstatné, jestli 38 nebo 39
Souhlasim, ja poznam, ze ma horecku, ale kolik ma, to bez teplomeru neodhadnu ![]()
@Ekaterina píše:
Když bylo mým dětem okolo 2 let, už dávno jsem jim měřila teplotu v podpaží. Normálně posadit na klín, do podpaží strčit teploměr, připlácnout rukou, tu přidržovat svou rukou, aby s ní prcek nemoh hejbat a chvíli zabavit. Nikdy nebyl problém. Jen to chce dítěti všechno vysvětlit, co děláš a proč a je za chvíli hotovo.
u nás totéž, po dobu měření jsme si vyprávěli pohádku, mazlili se apod. ![]()
Jestli ti teploměr do ouška nenaměří víc než 35st., tak ho jdi reklamovat. Ségra ho používá už několik let (malá často marodila) a bez problémů. Já mám zcela bezkontaktní a v poho. Nejčastější závada u bezkontaktních teploměrů je špatná vzdálenost měření. Děsí mě představa, že bych nemocné miminko musela budit a rozbalovat, abych mu změřila teplotu v zadečku.
@Petra1606 reklamaci neuznali. Nemám problém s měřením v konečníku u spícího dítěte.