Jak změřit teplotu dvouletému dítěti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1532
6.10.13 19:55

@Mia82 : To nechápu - nějak mi to nemyslí :lol:. Jak kolik je tam když zapípá - po naměření? Mám normální digi - ne rychlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
6.10.13 19:55

@Mia82 nejednou mi to naměřilo přes 39,to jako za 4 minuty by měla přes 40 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.10.13 19:56

@Mia82 no logicky asi jo…nikdy me to nenapadlo to resit, ale myslim, ze to je otazka par minut, neli vterin nez se ta teplota stabilizuje. Navíc - zmrzlinu nemocnýmu dítěti nedám a horké mi nikdy nepozřela.

me to prijde nejsnazsi a nejpresnejsi, i nam tak merim. špičku vždycky vydesinfikuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.10.13 19:56

Ja teda v podpazi namerim o 1-2 stupne mene i ctyrletymu, proste to nejak neumime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.10.13 19:57

Měřím digitálem v podpaží, v zadečku by byl absolutní hysterák. Když nechce měřit, tak prostě ve spánku. Ale většinou sama poznám vysokou teplotu líbnutím na spánek nebo prostě sáláním tělíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.10.13 20:02
@Bavi píše:
@Mia82 nejednou mi to naměřilo přes 39,to jako za 4 minuty by měla přes 40 8o

né to ne, jsem to vyzkoušela já. Máme nějaký Hartman Thermoval rapid- kdysi vyhrál nějaký testy čico :mrgreen:

Zapípal po časovém intervalu a bylo tam 35,2 :zed: po 4 minutách 35,9…v druhém podpaždí 36,5 na normálním rtuťovém 8)

I v lékárně mi kdysi řekla lékarnice ať ho tam nechám normálně jako klasický sklepávací :roll:

A když má 39 tak ono to ještě doběhne, na 39,4 třeba ;) Máme to vzkoušené a bezdotykové máme v práci a to vám řeknu, to jsou pak údaje adekvántí že by jeden :poblion: Máme teplotní čidla i na monitoru a tam ukazují teplotu 38,2 a čelní ukáže 36,6 :twisted: A nemyslím, že by nemocnicím dali nějaké šmejdy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.10.13 20:02

@jakuve mně šlo o tu hloubku - že jí tam strčím jen špičku. Dr. mi říkala, že je dobré teploměr zasunout třeba 3-5 cm. Přiznám se, že jsem neměla tucha, že stačí zasunout takhle málo :nevim:.
@Pudloslava ono jí je velmi nepříjemný, když se to zasune až do toho bobku, nechci jí tim trápit.
@annaei já teplotu chci znát, hlavně večer, mám zkušenost, že jí to v noci rychle stoupá ke 40.
@Mia82 jo, má šílenou zácpu. Má ho jak kamen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.10.13 20:04
@annaei píše:
@micelinka Tak to na to kašli a teplotu neměř. Poznáš sama nejlíp jestli teplotu má nebo nemá

no tak já třeba rozdíl stupně nepoznám, a to je myslím dost podstatné, jestli 38 nebo 39 :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
6.10.13 20:08

@micelinka digitální teploměr a podpaží. Např náš změří do max 16cti vteřin. Po tu dobu jde i toho dvouleťáka udržet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
6.10.13 20:08
@micelinka píše:
@jakuve mně šlo o tu hloubku - že jí tam strčím jen špičku. Dr. mi říkala, že je dobré teploměr zasunout třeba 3-5 cm. Přiznám se, že jsem neměla tucha, že stačí zasunout takhle málo :nevim:.
@Pudloslava ono jí je velmi nepříjemný, když se to zasune až do toho bobku, nechci jí tim trápit.
@annaei já teplotu chci znát, hlavně večer, mám zkušenost, že jí to v noci rychle stoupá ke 40.
@Mia82 jo, má šílenou zácpu. Má ho jak kamen.

Jeziiisi, 5cm do zadku maleho decka?! 8o :roll: Centak fakt staci. Chapu, ze ji nechces trapit kvuli te zacpe, ale pokud to jde alespon tak, aby ta stribrna cast byla v zadecku, tak je to dle meho odpovidajici a tech 10s mala snad vydrzi. Muj kluk miva taky v noci pri nemoci vzdy 40ky teploty, takze chapu tvoji potrebu merit a ne jen pohmatem zjistovat teplotu. At je dcerka brzo fit :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
6.10.13 20:10
@K-Black píše:
no tak já třeba rozdíl stupně nepoznám, a to je myslím dost podstatné, jestli 38 nebo 39 :think:

Souhlasim, ja poznam, ze ma horecku, ale kolik ma, to bez teplomeru neodhadnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
6.10.13 20:11

Bezkontaktnim kvalitnim celovym teplomerem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2229
6.10.13 20:27
@Ekaterina píše:
Když bylo mým dětem okolo 2 let, už dávno jsem jim měřila teplotu v podpaží. Normálně posadit na klín, do podpaží strčit teploměr, připlácnout rukou, tu přidržovat svou rukou, aby s ní prcek nemoh hejbat a chvíli zabavit. Nikdy nebyl problém. Jen to chce dítěti všechno vysvětlit, co děláš a proč a je za chvíli hotovo.

u nás totéž, po dobu měření jsme si vyprávěli pohádku, mazlili se apod. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
7.10.13 13:39

Jestli ti teploměr do ouška nenaměří víc než 35st., tak ho jdi reklamovat. Ségra ho používá už několik let (malá často marodila) a bez problémů. Já mám zcela bezkontaktní a v poho. Nejčastější závada u bezkontaktních teploměrů je špatná vzdálenost měření. Děsí mě představa, že bych nemocné miminko musela budit a rozbalovat, abych mu změřila teplotu v zadečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.10.13 14:00

@Petra1606 reklamaci neuznali. Nemám problém s měřením v konečníku u spícího dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí