Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat… našemu prckovi je 6m a tak asi týden pořád pobrekává. Pořád kňučí a kňourá, říká nene, občas křičí ham (upozorňuju že nemá hlad, je nacpanej k prasknutí
)… Slyšela jsem teorii že si zkouší hlasivky než přijdou slabiky, ale je to fakt na hlavu. Dělá to POŘÁD… jediné kdy je zticha když spí. Dnes začal stále vystrkovat jazýček a asi 2 dny prskat… Stalo se to někomu? Máte zkušenost? Už nemůžu!
A co zoubky jestli nemá nalité dásničky to může být že vystrkuje jazýček prská, je to pro něj i nepříjemné tak může být mrzutý
Myslím, že je to normální.. u nás teď momentálně jede brrrrm a tatata..taktéž skoro nonstop ![]()
@Misulicka 1 u nás to je taky tak, nevím zuby pořád nic a teď jsem se dívala na video staršího syna když měl půl roku a byl to samé ještě mu to na tom videu říkám jak je furt uňůraný tak nevím snad to brzo přejde, teď ten mladší tak teda kňourá, když je na zemi a nemůže na něco dosáhnout ještě mu nejde plazení
jo a to nene a ham ti říká cíleně? to jsem ještě neviděla to je borec
![]()
@Misulicka 1 náš malý taky teď poslední dny víc kňourá, začal prskat a dělat blbosti, hlavně když je na zemi a odkutálí se mu hračka
neumím nic jiného, než se točit dokola na břiše, takže na ni nedosáhne a je peklo
zuby nepodezírám, první dva mu vyrostly ani nevím jak…najednou byly v papule a přitom byl jak beránek
prostě má teď nějaké prudivé období a určitě ho to přejde ![]()
Já myslím, že to tak vývojově jde u všech mimin. Naše malá má 7.měsíců, ale když to vezmu o měsíc zpět, tak mi taky pořád knučela, pištěla, ječela- i venku v kočáře-až se lidi na ulici za náma otáčeli-co se asi děje a dotoho na celé kolo ječela NENENE.Tet už je to lepší-
Tak nevim nevim, na zoubky se mi to nezdá… ty první prý nebolí a hlavně nemá ani nateklé dásničky, ani Dr nic nevidí… To lezení tím to začlo, taky se jen točil
teď už jede pozadu! Tak doufám že brzo mu to půjde
Ale to kňučení… jinak jj umí ham a mami. Ham řika cileně když papá a chce další lžičku a pak když kňourá! :/ a krááááásné mami dá když už je naprosto zoufalej
ale asi ani neví co to znamená, jen že na to reaguju ![]()
@Misulicka 1 -to zubama nebude, aspň si myslím. Už jsme to tady v jedné diskuzy s holkama probírali a taky to tak v těch šesti měsících měli. Tak jsme se zhodli, že to asi přichází s běžným vývojem pro daný měsíc. ![]()
![]()
![]()
@kotýsek a došly jste k nějakému východisku? Dobrý psychiatr? ![]()
@Misulicka 1 -to se musí chvíli vydržet ![]()
malá už jede tet sedmý měsíc a je to mnohem lepší ohledně toho skřékání. Zase přišla na jiné věci ![]()
To budou zuby a taky trénuje hlasivky. U nás byly největší muka první 2 zuby, tři dny prořvaný v kuse.