Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Budu mít možná trochu nestandardní dotaz.. ale zatím nemám žádné zkušenosti, proto se raději ptám. Od kdy (myslím tím roční období, cca měsíc) lze 18-24 měsíčnímu dítěti pořídit tenisky (konkrétně Befado maxi) jako „hlavní“ boty (vedle sandálků a bačkůrek na doma). Nebo je vhodnější i teď a přes léto používat tzv. celoroční kožené boty a kombinovat je se sandálky? Díky za názory ![]()
Aktuálně kombinuju kožené celoročky a plátěné tenisky. Odpoledne je přes 20°C, ráno jen 13°C, mokrá tráva. Ráno kožené, odpoledne plátěné.
Můj má 19m a má je na ven už asi měsíc. Bude je nosit na střídačku se sandálky až do podzimu. I když je pod mrakem a není úplně horko, tak má zpocené nohy.
Idealni to neni, nema pevnou patu. Ja tenisky zatim davat nebudu. (syn 22 mesicu)
Jo malá je přesně v tomhle věku taky měla. A už je dávno nosila. Já jsem pro střídání více typů bot, takže za mě ano. Kotníkové dávám jen přes zimu, já jsem spíš pro barefoot ![]()
Jinak dávat takzvané celoroční kožené přes léto je kravina. Dneska žádný vedro nebylo, malá je měla a ponožky jsem mohla ždímat. Takže pokud nejezdíte do přírody, jsou na léto zbytečné.
..tenisky už klidně i teď, ale nevím, zda v nich nebude malé zima.. vybrala jsem s pevnou patou, kotníkové.. malé rychle roste noha (poslední celoročky nám vydržely měsíc), takže zákonitě řeším i dlouhodobost unošení a s tím spojenou cenu + docela se jí potí nožka (počítám, že tenisky budou lépe větrat, ale zase do nich nebude padat tolik kamínků a písku jako do sandálků).
@Busy Bee Befado ma pevnou patu.
Ridila bych se tim, jestli je dite teplo nebo studeno krevne. Nasi stridaji kozene s teniskami a balerinami. Ja sama nosim tenisky od unora, nyni doma na zahrade crocsy bez ponozek.
Syn nosí befado už měsíc, jsou mu 2 roky, pres léto je bude střídat se sandalky a na podzim koupim nějaké kožené. V zimě výběru zase ve sportisimu.
Tak já dávala holkám plátěné befado, samdale Santé a celoročky Superfit, zimní Superfit. Mladší pláťáky měla poprvě v 15m a starší, přestože chodí od 7m to byl srpen a mněla sandále pak celoročky. Starší chodila později a už si to tak nepamatuju je jí šest. V každém případě jsou befado skvělé botky. Dádám do školky jako bačkory starší ( potí se jí dost noha) a sandálový typ od befada je super.
@Naruby píše: ..tenisky už klidně i teď, ale nevím, zda v nich nebude malé zima.. vybrala jsem s pevnou patou, kotníkové.. malé rychle roste noha (poslední celoročky nám vydržely měsíc), takže zákonitě řeším i dlouhodobost unošení a s tím spojenou cenu + docela se jí potí nožka (počítám, že tenisky budou lépe větrat, ale zase do nich nebude padat tolik kamínků a písku jako do sandálků).
Myslím, že jí nebude zima. Synovi dávám kotníčkové plátěnky (tyto http://www.detskeboty.cz/…2-viktor.htm ) už tak tři týdny nebo měsíc. V kožených se potil a jak píšeš, na písek jsou lepší než sandálky, nic do nich nepadá. Ty, na které jsem dávala odkaz jsou takové kombinované - je tam kožená stélka, opatek a přezky, ale svršek je látkový, takže pěkně větrají.
Díky moc za názory a hlavně rychlou reakci všech, podívám se ještě na ty kombinované boty a jinak tedy koupím tenisky. ![]()
Já už mám vybrané červené tenisky , tak ať už se počasí stabilizuje ![]()