Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Kdy by jste poslali do školy? Dcera v sobotu měla chvilku 37,6C, rýma, kašel…nyní bez teploty a rýma, cítí se dobře…tak čtvrtek?
takové teploty bych si nejspíš ani nevšimla. Šla by normálně, pokud ji nic nebolí atd..
@Anonymní píše:
Asi jsem to špatně napsala…ještě hojně smrká…jinak je ok…
kdybych měla nechávat kluka doma s každou rýmou, zamešká půlku roku ![]()
@Anonymní píše:
Kdy by jste poslali do školy? Dcera v sobotu měla chvilku 37,6C, rýma, kašel…nyní bez teploty a rýma, cítí se dobře…tak čtvrtek?
Pokud to byla jen jednodenné záležitost a v neděli měla teplotu normální, tak dnes bych poslala.
(Pokud ještě před tím, tj. v pátek, měla víc než 38.0, tak bych nechala doma do středy.)
Jestliže dneska zůstala už jenom rýma a všechny ostatní příznaky jsou pryč, poslala bych pravděpodobně zítra.
Příspěvky o tom, jak by někdo tuto teplotu ani nezjistil, moc nechápu
To opravdu dítě, které má rýmu, kašel, stěžuje si na únavu a bolest v krku nikdo orientačně nepřeměříte a prostě pošlete do školy? ![]()
@BohunkaP V úvodním příspěvku nebylo nic o tom, že by si dítě stěžovalo na únavu a bolest v krku… a ne opravdu dítě co má rýmu a lehce kašle preventivně neměřím.
@j.a.n.i1, ne, to zakladatelka napsala až do diskuse.
Já na svých dětech sice zvýšenou teplotu poznám i bez dalších příznaků, ale přesto je při rýmě a kašli občas přeměřím, abych se ujistila, že můžou ven nebo právě do školy a školky… proto mě překvapilo, že jsem dle reakcí zřejmě výjimka.
No upřímně jsem zjistila, že některé maminky posílají děti do školy se zvýšenou teplotou běžně…se nedivím, že to ostatní chytí…
@BohunkaP píše:
Jestliže dneska zůstala už jenom rýma a všechny ostatní příznaky jsou pryč, poslala bych pravděpodobně zítra.Příspěvky o tom, jak by někdo tuto teplotu ani nezjistil, moc nechápuTo opravdu dítě, které má rýmu, kašel, stěžuje si na únavu a bolest v krku nikdo orientačně nepřeměříte a prostě pošlete do školy?
Ne nemerim.
Ahoj, syn (první třída) měl celý týden teploty, kašel a rýmu. Nyní od soboty teploty nemá, pouze kašel a rýma (lepší se to). Mam ho zítra dát do školy? Problém je v tom; že od začátku roku je neustále nemocný. Takže váhám, zda ho tam dát když má ještě příznaky nemoci ale bez teploty, ale zas to by asi byl doma pořad..
Ještě bych ho nechala pár dní, není úplně zdráv a bude oslabený, hned na něj zas může něco skočit a třeba i nakazí další..
@Anonymní píše: Více
Nechala bych ještě pár dní doma. Aspoň ten kašel aby odeznil nebo se výrazně zlepšil.
Nechala bych ho doma opravdu doléčit. To, že je nemocný často, může být i tím, že jde do školy moc brzo a imunita prostě nestíhá. Jinak na podporu imunity doporučuju bakteriální lyzaty, pediatr může napsat recept na bronchovaxom nebo jsou i jiná volně prodejná.
@Anonymní píše: Více
tak záleží na tomm, jak moc smrká a kašle. Ono není nic příjemného, když někdo do výkladu učitele neustále smrká, kašle, vytahuje kapesníky, chodí s kapesníkem ke koši atd.