Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásné ráno všem ![]()
Potřebuju poradit, jelikož máme totálně neschopnou doktorku
Malá měla průjem, včera to byl týden, dávali jsme Enterol 2krát denně podle doktorky, ráno a večer, cpali jsme jí banánama a nic. Včera večer ještě měla normální průjem. Celou noc se nevzbudila na wc, až ráno v půl 6 a už měla napolo normální stolici akorád úplně zelenou, čím by to mohlo být? Včera měla suchý rohlík, pak romačkaně brambory a kuřecí maso, to samé k večeři.
A dělala vám doktorka výtěr?
Synovi začal průjem předminulý týden ve středu, nasadili jsme okamžitě dietu - banán, rýže, jablka, rohlík, mrkev. A jedl Smectu.. Stolice se ustálila, byla pak spíš taková pastovitá, ale zelená. Předminulý pátek jsme byli na výtěru a zjistili mu Campylobacter..
Něco jako salmonela. To se projevuje teplotou v začátku a potom průjem, následně stolice do zelena. Snad to nemáte také. Divím se, že vám neudělala výtěr…
Pokud průjem trvá déle, tak by doktorka měla určitě udělat výtěr. Což taky nechápu, že ho neudělala. ![]()
Musíš zjistit příčinu a pak se to teprve může řešit.
@Lejaa výtěr vůbec nenavrhla, řekla mi že to je střevní chřipka, a teploty ted teda neměla, ani na začátku ne, zítra s ní skočím k doktorce děkuju a kdyby mělla tu bakterii jak se to lečí dál?
@peluani
na výtěru bych tedy určitě trvala.. Nemůže přece prohlásit, co to je, když neudělá pořádné vyšetření.
Neboj, nechci tě děsit, možná je to opravdu jen nějaká chřipajzna, mě to jen napadlo, protože si tím se synem zrovna procházíme - dokonce i já
ale já na rozdíl od syna nikde nebyla
, problémy už nemám. Může to být třeba ze špatně opracovaného kuřecího masa, ale chytnout se to dá prakticky kdekoli..
Neléčí se to nijak, měli jsme jen Smectu na zastavení průjmů, pak Enterol a důležité jsou Laktobacílky, aby se bylo ve střevě hodně těch „dobrých“ bakterií. Dál máme dietu, nesmí nic mléčného, sladkého a tučného.. Takže jen vařené a sušší věci - ostatně jako u normálního průjmu. V pátek jsme byli na druhém výtěru, tak čekáme na výsledek..
@Lejaa Díky moc, no kdyby náhodou aspon vím na co se připravit, mě ani dalším dcerám, chlapovi nic není, má to tedy jen ta prostřední, tak snad nám ten výtěr udělá, budu na tom trvat, musím změnit doktorku, není dobrá a prostřední chodí do školky, tak pokud by to měla tak by to mohla chytit nejspíš tam. Já si na maso dávám pozor.
@Lejaa jo a ještě jsem ti chtěla napsat, aby ste byli co nejdřív v pohodě ![]()
@peluani
Jj to já si dávám pozor taky:)) a stejnak.. ale říkám, mohla to chytnout i třeba z nějaké kliky, kdekoli..
Díky, snad to bude dobré.. Děsí mě, co se píše na netu, že to dlouho trvá a tak:(( naštěstí už je ale bez příznaků, tak aspoň něco..
@Lejaa tak to je dobře, malá byla naposledy na velký ráno, od tý doby nic, uvidíme jak bude vypadat další stolice
@peluani
Jo, třeba to byla jen nějaká virózka:) Jinak u těch bakteriálních to zpravidla i divně hnusně smrdí..