Opakované záněty močových cest u 2leté holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.1.15 12:15

Opakovane záněty močových cest u 2lete holčičky

Ahoj všem. Raději anonymně trošku si připadám jak kdybych neohlidala dcerku. Malá ma opět zánět mocaku a antibiotika. Vloni březnu mela choděra i zánět ledvin :roll: Nevim z čeho to furt je oblékam ji snad dobré..botičky furt na nohou. Zadek jí po stolici myji vodou. Vecer se jen sprchuje jen občas se vykoupe a stejně ho zas ma a toho mela v říjnu. Ted do toho začíná kašlat takže je nejspis pristydla. Achjo moc mě to trápí. I na vyšetření jsme byly a reflux nemá. Čím jí mužů jeste zkusit pomoc :nevim: aby ss to nevracelo :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30385
31.1.15 12:30

Může to být způsobeno i anatomickými poměry vylučovací soustavy u holčičky což není možné ovlivnit, nic si nevyčítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
31.1.15 12:31

Základ je hodně pít a teplo. Po léčbě ATB se dělali testy moči? Bylo to opravdu řádně vyléčené?
Zánět močových cest se moc rád vrací, mizera, znám to z vlastní zkušenosti. Ultrazvukové vyšetření, nejlépe na nefrologii, krevní odběry..
Jinak preventivní opatření je hooodně pít, teplo, volné, bavlněné oblečení-žádné upnuté kalhoty, hygiena.
A hledat příčinu.
Nezadržuje třeba dlouho čůrání /vzhledem k nepříjemným pocitům-bolesti při prodělaném zánětu/? To také může být jedna možná příčina. Naučit ji, že hned, jak se chce čůrat, tak jít a nečekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
31.1.15 12:42
@hanka.br. píše:
Může to být způsobeno i anatomickými poměry vylučovací soustavy u holčičky což není možné ovlivnit, nic si nevyčítej.

Tak, tak, chce to sono vyšetření, kamarádka má chlapce, který má také časté infekce a je to dáno fyziologicky. Časté infekce nejsou z prochladnutí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
31.1.15 12:50

@JayLee její vek je v nazvu diskuze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
31.1.15 12:50

Chtěla bych určitě podrobnější vyšetření u urologa. U mě třeba dělala opakované záněty zúžená močová trubice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
31.1.15 12:53

Prý když člověk marodi s ledvinama ze pak se bude muset smířit s častými záněty moč. měchýře.
Doporučuji: brusinky, teplejš oblékat a nechat si od dr vyšetřit ranní moč. U tak malého dítěte když je správné oblekané, je možné že ma nějakou bakterii např. Neprelecenou a porad se vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
31.1.15 13:57

Tak to je mi malé líto. Sama vím, jak je to nepříjemné. Nejsem si jistá, co tak malé dítě může. Já jsem teď na lichořeřišnici a grepových kapkách. Jinak bych zkusila třeba i nějakého jiného doktora, ať poradí. Tady je online pediatirická poradna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.15 14:00

Holky po preleceni jsme byly na kontrole moci a ta byla odebrana středním tokem! A ta byla úplně čistá. Jj budu se muset stim smířit :( ale je to porad dokola..furt antibiotika atd. :cert: nevim co stim. My jsme sledovany nefrologem. Před narozením už v těhotenství zjistili mírnou dilataci ledvinky. Ted už jí nemá a stejně furt dokola :,( mě nefrolozka taky říká, ze to neovlivnim a ze příčina není prostydnuti max.ze to ktomu dopomůže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.15 14:05

@Lotuska A pomáhala ti ta lichorerisnice my jí máme nějaký čas jsem jí to dávala, ale pak jsem přestala..nevim jak dlouho bych jí to mohla dávat.

• Citovat
  • Upravit
7250
31.1.15 14:25

Zkus kapky lichořeřišice, nám to pomáhá, dcerka má k tomu všemu ještě raflux.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
31.1.15 14:29

Malá to měla taky 2×, pokaždý horní cesty, což je sice nebolestivý, ale hrozí poškození ledvin, pokud prý nedostane ATB ve špitále přímo do žíly, jsou to nějaká silnější. Poprvé dostala právě ATB klasicky, až podruhý žilně a zatím je pokoj. Nám řekli, že to může mít spoustu příčin, bakterie, prostydnutí, cokoli.. Vy dostáváte ATB jak? Je fakt, že od tý doby mám hrůzu z každý horečky, jestli se to zase nevrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.15 16:59

@Camael My jsme měli zatím pokaždé klasicky sirub. Přesně mám strach z každé horečky! :roll: a děláš pro malou nějaká opatření?

• Citovat
  • Upravit
40270
31.1.15 17:33
@Anonymní píše:
@Camael My jsme měli zatím pokaždé klasicky sirub. Přesně mám strach z každé horečky! :roll: a děláš pro malou nějaká opatření?

Poprvé jí dala dětská dr. atb v sirupu, podruhé jsme s horečkou jeli na pohotovost (na nic jiného si nestěžovala, žádné bolesti, jen horečka nešla srazit), moč rovnou s sebou, a tam mě právě vyděsili, že okamžitě hospitalizace, že na to jsou nějaká jiná atb, která se dávají jen žilně. Víš jak, člověk tomu prd rozumí, tak snad ví, co dělají. Co se týká opatření, dávám velký pozor na prochladnutí a hygienu. To už tu bylo zmíněno, pečlivé utírání ve správném směru, mytí po stolici, pečlivé koupání večer. Naštěstí jí nezjistili, že by se moč vracela, to prý to taky způsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.15 18:49

@Camael No nám taky při zánětu ledvin hrozilo hospitalizace, ale dali mi šanci. Já tam ztropila scénu, ze chci domácí léčbu :lol: a ona nakonec souhlasila, ze je to lepsi.. :palec: ale ze když to do 3dnů nesleze ze okamžitá hospitalizace. No a jaká je pečliva hygiena..třeba se hloupe ptám, ale třeba dělám něco špatně :| koupes? Nebo sprchujes? Děkuju.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA