Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No já v žádným případě nechci strašit, ale když v nemocnici zjistili, že s tím samým dostala prvně jen atb v sirupu, nadávali jak špačci. Prý ty žilní jsou nějaký silnější a tímhle podáním šetří játra.
Ke koupání, nějakou dobu si hraje ve vaně s napuštěnou vodou a pak ji pečlivě myjeme rukou a nakonec sprcha. Ve špitále nám říkali, že je tohle důležitý. Ono je to těžký, když jsou holčičky malý, tak to je nikam moc nezajíždějte, a pak zas obráceně. No ale byli jsme v nemocnici v květnu a od tý doby je klid, ťuk, ťuk.
@Camael Já nevim jestli to bylo správně nebo ne..každopádně jsem rada, ze jsme byly doma!
Hrozně se, ale bojím, ze se to bude opakovat. Však víš ocem mluvim
Já když jí koupem tak jí první omyju mýdlem osprchuji a až pk nepustím vanu.
Velký nešvar jsou podlahy-dlažba a plovoučka. dítě sedí a prochladne, nebo papučky nemá a jeto.
No já ve špitále taky trpěla, ale když mi řekli, co mi řekli, tak věřím, že to ví líp než já. Ale jak to šlo, šla jsem s ní taky domů. Já neříkám, že je to jediný možný, jen říkám, co na ty atb řekli mně.
@cikcak
Já mám fóbku i z blbých bobů v zimě, prostě ze všeho.
@Camael děti málo pijí a nechodí na wc, protože na to nemají čas. vidím to doma, když jim nenachystám vůbec nemají potřebu pít.
Šípkovým čajem nic nezkazíš, není dobré ho pít nepřetřžitě, ale jako prevence dobré.
@cikcak Obcas nam utece na dlazbu do kuchyne, ale fakt jen treba pro lzicku..tak snad to by nebylo ono..nevim ![]()
@Camael Tak urcite taky verim..co doktor bohuzel jiny nazor ![]()
Mam taky strach z jakyhokoliv posazeni mimo gauc..provazi me to kazdy den. az si kolikrat rikam, ze jsem prdla, ze to stejne asi neovlivnim:-(
Já když se párkrát projdu po plovoučce v kuchyni, tak cítím močák. takže pozor, opravdu stačí 3× denně. holky na to trpí daleko častěji než kluci, mají kratší trubici.
@cikcak Hm to je asi pravda
Jenze udrzet ji furt v botickach je hruza
jako fakt se snazim ji drzet furt v botkach, ale treba jen jdu pro neco do koupelny a uz je za mnou bez bot.
@Anonymní píše:
@cikcak Hm to je asi pravdaJenze udrzet ji furt v botickach je hruza
jako fakt se snazim ji drzet furt v botkach, ale treba jen jdu pro neco do koupelny a uz je za mnou bez bot.
já to znám, můj syn když byl malý byl na zánět l. v nemocnici a myslím si, že to měl právě z lítání po studené zemi. Pokud teda má dcera problém, není lepší natáhnout koberec do kuchyně? raději každý rok vyhodím koberec než mít fobii z nemoci, pro mne je to přijatelnější.
@cikcak Bylo by to nejlepší, musím to doma nabídnout. Protože ten věčny strach mě provádí celý dny..hrůza
jestli by to mělo pomoct tak to stojí za to!
Zdravím snad najdu někoho s podobnou zkušenosti. Dcerka 20m má zánět horních močových cest. Byli jsme týden v nemocnici na atb žilně, pak nás propustili do domaci léčby. Dneska má poslední atb. v sirupu a pak bude pokračovat 4týdny atb jen na noc. Teď jsme ani ne týden doma a má opět horečku. v
kašel a prusvitnou rýmu jen to s ní teče. Vůbec nechápu když má širokospektrální atb.jak je to možné, proč a co to může být… znamenat? Pije cca 1-1,5l ![]()
Ráno vyrazíme s močí k dr. Ale jsrm pěkně rozladěná
Tak pokud nezabírají ATB, chytla asi nějakou virózu, teď je toho všude plno.
@Hrozina píše:
Tak pokud nezabírají ATB, chytla asi nějakou virózu, teď je toho všude plno.
Z nemocnice jsme šli už s timto atb. sirupem a výsledky byly ok. Mám strach aby to nebylo zase od těch močových cest
No jsrm sama zvědavá. Je to na ní celkem dost
@Camael No nám taky při zánětu ledvin hrozilo hospitalizace, ale dali mi šanci. Já tam ztropila scénu, ze chci domácí léčbu
a ona nakonec souhlasila, ze je to lepsi..
ale ze když to do 3dnů nesleze ze okamžitá hospitalizace. No a jaká je pečliva hygiena..třeba se hloupe ptám, ale třeba dělám něco špatně
koupes? Nebo sprchujes? Děkuju.