7letá krev v moči - nádor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1078
30.1.15 19:11

Krev v moči - nádor

Mé dceři (7 let) byla nalezena krev v moči. Máme jít na odběry krve, poté budeme odesláni na nefrologii. Doktorka říkala, že to nejhorší může být nádor, ale zatím se s tím nesetkala, vždy to byla mikroskopická hematurie. Je zde někdo, komu bylo diagnostikován nádor na ledvině a jak to nakonec probíhalo a dopadlo? Mám strašný strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35325
30.1.15 19:15

Ano, muze to byt priznak nadoru. Ale taky spousty jinych veci. Proc se hed ptas na zkusenosti s nadorem, kdyz jeste ani nevis, co ji je? :nevim: Neni to trochu predcasne?
Podle me je ve veku, kdy je nador na ledvine nepravdepodobny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 19:17
@ivulka píše:
Mé dceři (7 let) byla nalezena krev v moči. Máme jít na odběry krve, poté budeme odesláni na nefrologii. Doktorka říkala, že to nejhorší může být nádor, ale zatím se s tím nesetkala, vždy to byla mikroskopická hematurie. Je zde někdo, komu bylo diagnostikován nádor na ledvině a jak to nakonec probíhalo a dopadlo? Mám strašný strach

Já už s tím lítám po doktorech 4 měsíce… Teď po CT zjistili že mám nějáký,,obal" okolo ledviny :think: :think: Ještě mám jít za 14 dní na další vyšetření… Taky mám z toho strach :think: Jinak už jsem měla čtvery antibiotika, a krev v moči mám stále…

• Citovat
  • Upravit
1226
30.1.15 19:17

To teda nevím, proč vás hned straší nádorem :roll: Jsem případ s dlouhodobým výskytem krve v moči, pravidelně sledovaná na nefrologii, ale tím to končí. Zbytečně se dopředu nestresuj (vím, že se to lehko řekne), může to mít plno příčin. Držím palce, ať vše dobře dopadne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
30.1.15 19:25
@ivulka píše:
Mé dceři (7 let) byla nalezena krev v moči. Máme jít na odběry krve, poté budeme odesláni na nefrologii. Doktorka říkala, že to nejhorší může být nádor, ale zatím se s tím nesetkala, vždy to byla mikroskopická hematurie. Je zde někdo, komu bylo diagnostikován nádor na ledvině a jak to nakonec probíhalo a dopadlo? Mám strašný strach

ano nádor je ta nejhorší varianta.. nejhorší = ne jediná mezitím je kupa dalších možností- celá řada… čili počkejte na všechna vyšetření a nepanikařte, nic se zatím neděje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 19:28

@ivulka neděs se hned nádorem :hug: se synem jsem lítala taky po dr., sběr moči, sono, biochemie, krevní obraz, opakovaně kultivace i sediment..a až na mikroskopickou hematurii se na nic nepřišlo. Zjistila jsem, že jí má i manžel i tchýně. Tedy to vypadá, že se bude jednat nejspíš o familiární. Je trochu náchylnější na zánět moč. cest, ale tím to v podstatě končí. Jen chodíme pravidelně na kontroly nebo spíš nosíme moč na rozbor. Raději anonymně, přeci jen dost osobních údajů.

• Citovat
  • Upravit
30.1.15 19:33

Proč tě lékařka straší hned nádorem? :zed: :zed: To nechápu. Krev v moči opravdu většinou znamená zánět močových cest.. Chápu, že jsi z toho na nervy, ještě když ti to takhle řekne, ale neměj strach, dopadne to určitě dobře :kytka: taky jsem měla krev v moči, dostala jsem antibiotika a dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
30.1.15 19:33

Neboj se hned nádoru. To je ta nejhorší možnost, ale také jedna z těch nejméně pravděpodobných ;) Já bych ho tipla na nějaký zánět v močových cestách. Přeji, ať všechno dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2655
30.1.15 19:39

Nedelali Vam utz vysetreni? Ja mela Krev v moci a mela jsem kamen v mocovych cestach. Nechapu to straseni nadorem. Pockala bych si na podrobne vysetreni. Hlavne nestresuj, preji co nejmirnejsi diagnozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
30.1.15 19:49

@ivulka
Mikroskopicka hematurie je v detskem veku celkem casta, nadory celkem vzacne. Neplas hned :hug: na sono jdete kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
30.1.15 19:50

Po rozboru moči je vyloučen zánět močových cest, je problém s ledvinami. To jsem asi nějak zapomněla napsat. Ona mi řekla více variant, ale upřesnit to nedokáže, udělá odběry a posílá nás na sono a poté se musíme objednat do nefrologické poradny. Jen jsem chtěla vědět, jestli je tu někdo, kdo se opravdu „dočkal“ této špatné diagnozy. Ale nestresovat se moc tedy nejde, vůbec jsem to nečekala. U nás má s ledvinami problém manžel. Ale byl to šok, když vyšla krev v moči při preventivní prohlídce, vůbec jsem to nečekala, dcera je jinak úplně v pořádku. Všem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.1.15 19:50

My měli několikrát krev v moči, vždy zánět, taky nevím proč vás hned straší :nevim: nebojte, určitě to bude dobré :) zkuste urinal pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
30.1.15 19:51

V úterý na odběry a hned žádanku na sono, chci jít ještě v to úterý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 19:54

@ivulka a co má manžel za problémy? Zkus si něco přečíst o té familiární hematurii, třeba se to bude týkat i vás.

• Citovat
  • Upravit
6388
30.1.15 19:55

A co jednoduše zánět? :nevim:

Až ted jsem dočetla..Ať do dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie