7letá krev v moči - nádor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7527
30.1.15 19:58
@Anonymní píše:
Já už s tím lítám po doktorech 4 měsíce… Teď po CT zjistili že mám nějáký,,obal" okolo ledviny :think: :think: Ještě mám jít za 14 dní na další vyšetření… Taky mám z toho strach :think: Jinak už jsem měla čtvery antibiotika, a krev v moči mám stále…
:hug: :hug: :hug: to bude dobrý :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
30.1.15 20:02
@ivulka píše:
Mé dceři (7 let) byla nalezena krev v moči. Máme jít na odběry krve, poté budeme odesláni na nefrologii. Doktorka říkala, že to nejhorší může být nádor, ale zatím se s tím nesetkala, vždy to byla mikroskopická hematurie. Je zde někdo, komu bylo diagnostikován nádor na ledvině a jak to nakonec probíhalo a dopadlo? Mám strašný strach
:hug: :hug: nestraš se hned nádorem, nějak nechápu lékařku že ti o tom hned řekla, spíš by měla vyvodit závěr až dle výsledku ne :think: zkus se naprogramovat na tu nejméně závažnou variantu :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
30.1.15 20:05

@ivulka mně operovali nádor z močového měchýře v dubnu 2014-teď docházím na onkologii a urologii 1× za 3měsíce na kontrolní cystoskopii, na scinti kostí a rentgen plic, sono jater. A abych pravdu řekla, neprojevilo se to krví v moči, nýbrž častými záněty močového měchýře, bolestmi břicha v podbřišku, mám i cysty na ledvinách. Měla jsem ho hraničně zhoubný, ale i tak mi doktor řekl, že rostou celkem pomalu (klidně i deset let), tak bych se tolik nádorem u dcery nestresovala :) na onko mi řekli, že s mladším člověkem, co by měl tento typ nádoru v močáku se ještě nesetkali :) buď v klidu, může to být nějaká cysta, nebo tak něco :) většinou je to u nádoru opravdu mikroskopická hematurie. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
30.1.15 20:11

Mívam to už od mala od zánětu močových cest, nyní se mi to bohužel vrací chronicky v zimě… neboj, nebude to nádor, mohla jen přejít pár močových zánětů a vygradovalo to na zánět ledvin… :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 20:15
@medunka23 píše: :hug: :hug: :hug: to bude dobrý :kytka:

Kuva, už se ani za anonym neschovám :cert: :cert: :mrgreen: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
7527
30.1.15 20:17
@Anonymní píše:
Kuva, už se ani za anonym neschovám :cert: :cert: :mrgreen: :hug: :hug:
:* :* :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
30.1.15 20:25

@mroe Wilmsův nádor postihuje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
30.1.15 20:29

@ivulka Nevím, jak u dětí, ale moje zkušenosti. Nastydla jsem, měla jsem krev v moči, ale vůbec žádné bakterie. Dělali mi různá vyšetření - sono, cévkovali, stěry z moč. trubice, gynda. No všechno možný, na nic se nepřišlo. Na ATB jsem měla alerg. reakci. Zabrly, ale brala jsem je moc krátce, tak s mi to vrátilo. Tak mi dali jiné prášky (chemoterapeutika - není to chemoterapie, prostě prášky) a ty mi krásně zabraly, od té doby dobrý. Tím chci říct - je zima. Třeba taky dcera jenom ofoukla, sedla si na studené nebo cokoli. Vím, že je to na zblázení. Jenom jsem tě chtěla uklidnit, že jde mít nález krve bez bakterie a přitom to nemusí být nic závažného.

Příspěvek upraven 30.01.15 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
30.1.15 20:29
@luciekal píše:
@mroe Wilmsův nádor postihuje děti.

Ano, ale obvykle uz ne v sedmi letech, postihuje spis deti mensi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
30.1.15 20:30

@ivulka upřímně se divím, že ji lékařka neposlala rovnou na usg ledvin a břicha je to neinvazivní vyšetření.
V krvi asi budou zkoumat funkci ledvin nádorový marker pro ledviny neexistuje.
Ale určitě bych nemyslela hned na to nejhorší samozdřejmě, že možnost, že to bude nádor ta je vždy, ale snažila bych se myslet pozitivné (asi to jde těžko)
Nádor to vůbec být nemusí.
Kdy jdete na nefrologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
30.1.15 20:32
@luciekal píše:
@ivulka upřímně se divím, že ji lékařka neposlala rovnou na usg ledvin a břicha je to neinvazivní vyšetření.
V krvi asi budou zkoumat funkci ledvin nádorový marker pro ledviny neexistuje.
Ale určitě bych nemyslela hned na to nejhorší samozdřejmě, že možnost, že to bude nádor ta je vždy, ale snažila bych se myslet pozitivné (asi to jde těžko)
Nádor to vůbec být nemusí.
Kdy jdete na nefrologii?
No, nesjpis ji tam neposlala proto, ze na nador podezreni nema, vetsina ostatnich pricin stejne neni na USG videt. Na nefrologii je poslala uplne spravne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
30.1.15 20:33

Na nefrologii az po odberech a sonu, jelikoz je tam cekaci doba 2-3 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
30.1.15 20:38

@ivulka 2-3 měsíce čekací doba na sono? Proboha kam jdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7977
30.1.15 20:43

@ivulka mikroskopická hematurie může mít milion příčin. Může být i dědičná. Někdy se objeví přechodně při obyčejné viroze a zase zmizí. U dětí je nádor opravdu vzácný. Ale čekací doba na sono 2-3 měsíce mi přijde šílená. Zkus se objednat jinam, jestli Ti nedají dřívější termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 20:43
@luciekal píše:
@ivulka 2-3 měsíce čekací doba na sono? Proboha kam jdete?

Já na sono čekám už měsíc, stejně tak jsem čekala na CT :think: 1. anonym

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí