Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím Vás, tento týden v úterý mladšímu synovi 13m píchali obě ouška. Dnes v so na kontrole ouška již zahojená, resp. zahojená ranka, v jednom oušku ještě malinko zarudnuté. Bereme bohužel ATB, které dobereme příští týden v úterý. Chci se zeptat, jak dlouho nemůžeme ouška máčet v bazénu? 14 dní, měsíc? Máte někdo zkušenosti? Děkuji za info, Jana ![]()
Zkušenost s bazénem nemám - neriskuji to, ale nechala bych min. měsíc po tom, co by byla ouška v pořádku, po kontrole dr.
U mojí dcerky se ty záněty bohužel vrací, i po atb ![]()
Nemáčet aspoň tři týdny- ani hlavu umývat.. pokud se to vrací..
Vím o čem mluvím, jak ditě jsem měla x krát uši a děti mají taky…
Vždycky jsem oplachovala tak, aby se tam voda nedostala
To jsem si také myslela cca ten měsíc…pak zkusíme bazén, ale bez potápění, tedy…má píchané jedenkrát…tak uvidíme
Moc děkuji za info ![]()
@JayLee ne, žádné trubičky… Dcerce píchali na začátku prosince obě ouška, brala atb, pak den po kontrole jí chytlo jedno ucho a opět píchnutí (bez atb). Od té doby je relativně klid, ale uši má citlivější (při polykání, při mytí hlavy držíme uši), zkrátka tam má nějakou hladinku, není to ok. Dr. doporučuje vytrhnutí nosní mandle, do toho se mi teda nechce ![]()
Na ty ventilační trubičky se zkusím zeptat při další kontrole, díky za tip ![]()
Nám na orl řekli minimálně 14 dní po tom co bylo ouško ok nekoupat v bazenu, potápět se nesměl celé léto (zánět měl začátkem června) kvůli tlakům v uších, špunty do uší nedoporučoval z důvodu že to dítě potom špatně slyší, může mít zhoršenou orientaci, nebude reagovat na vaše zavolání a může se stát i nějaký malér.
@JayLee Takže to neznají ani v Praze? ![]()
JH je moc daleko, jsem ze Sev. Čech ![]()
@JayLee píše:
a zavadeli vam tam trubičky do usi když se to vraci? v Jh nemocnice, kde je vyhlaseny ORl, tak pokud se ditite vraci zanety opakovane, tak uz nedavaji atb ale daji do ousek na rok ty ventilacni trubicky a kdo je z mého okoli ma, tak se jim to zatím nevrátilo i když jim je uz vyndali
Gromety mají význam pouze v případě, že je zánět způsoben dlouhodobě přítomnou tekutinou ve středouší, jinak fakt jako prevence zánětu středouší význam nemá.
@JayLee píše:ono co Dr tak to názor na věc co jsem zjistila no a pak se ma clovek rozhodnout. U nas to davaji i preventivne nejen z toho duvodu co ty pises a pak az trhaji mandle a výsledky jim mluvi za vse ale jak rikam bude to inovidualni asi jako všechno a nejde to brat celoplosne navíc každý dite je jiny a reaguje na enco jiného stejne tak Dr bude mit jiny názor na léčbu jak to resit mno
To není věc názoru, ale funkce těch trubiček.
@hanka.br. píše:
Gromety mají význam pouze v případě, že je zánět způsoben dlouhodobě přítomnou tekutinou ve středouší, jinak fakt jako prevence zánětu středouší význam nemá.
Ona tam právě tu tekutinu má, takže možná by to bylo řešení ![]()
@terulína píše:
Ona tam právě tu tekutinu má, takže možná by to bylo řešení
Tak pokud tekutinu ve středouší má, pak jsou trubičky nejefektivnější řešení.
@Jana80 píše:
Dobrý den, prosím Vás, tento týden v úterý mladšímu synovi 13m píchali obě ouška. Dnes v so na kontrole ouška již zahojená, resp. zahojená ranka, v jednom oušku ještě malinko zarudnuté. Bereme bohužel ATB, které dobereme příští týden v úterý. Chci se zeptat, jak dlouho nemůžeme ouška máčet v bazénu? 14 dní, měsíc? Máte někdo zkušenosti? Děkuji za info, Jana
nedávno prodělal starší syn, protože chodili do bazénu se školou povinně, měsíc měl omluvenku. ![]()