Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, potřebuji poradit. Dcerka (3 roky) si už třetí den stěžuje, že ji svědí prdelka. Přitom tam nic nevidím, žádné zarudnutí, pupínky, podráždění prostě nic. A myslím si že ani roupy to být nemůžou protože na ně brala léky preventivně zhruba před dvěma měsíci. Nevíte co by to mohlo být?
Roupů se někdy těžko zbavuje, preventivně měla léky, protože je měl někdo z rodiny? Pro nic za nic asi ne ![]()
Syn mel neco podobneho, casto si stezoval, ze ho to tam svedi, mazala jsem kremem proti opruzeninam, nasadila vermox proti roupum a nic, pritom viditelneho tam nic nemel, casem se teda jakoby opruzenina objevila, ale opet zadne kremy nepomohly, takze jsme skoncili na koznim a byly to kvasinky, nasadili jsme protikvasinkovou diteu, mazali imazolem a koupali v kyseline vinne a dobry, mel tam ve finale i malou trhlinu, takze to byl celkem beh na dlouhou trat, ale uz je to dobry
@Ainy píše:
Roupů se někdy těžko zbavuje, preventivně měla léky, protože je měl někdo z rodiny? Pro nic za nic asi ne
Tenkrát ji bolelo při čurání a doktorka v moči nic nezjistila tak ji dala tablety na roupy že by to mohlo být ono proč ji bolelo čurání
@Gloci píše:
Ahoj maminky, potřebuji poradit. Dcerka (3 roky) si už třetí den stěžuje, že ji svědí prdelka. Přitom tam nic nevidím, žádné zarudnutí, pupínky, podráždění prostě nic. A myslím si že ani roupy to být nemůžou protože na ně brala léky preventivně zhruba před dvěma měsíci. Nevíte co by to mohlo být?
zkus ji nacpat česnekem - pomazánka, polívka, atd - pokud ti to bude jíst a uvidíš někdy to na začínající roupy zabere - pokud by to byli
@Gloci Tak ji nech vyšetřit stolici, měli by poznat parazity i kvasinky ![]()
Svědění a preventivně prostředek na roup dětský - podle mě je to zřejmé.
Preleceni se provadi po cca 3 mesicich, takze to mohou byt roupi. Pripravek nevyzabiji vajicka, ty se po jiste dobe zacnou lihnout. Snad si to dobre pamatuju, trpela jsem na ne mnoho let a nemohla se jich zbavit ![]()
V pondělí jdem k doktorce, to je jisté. Ale jak ji ulevit od svědění do pondělí?
My když meli podezření na roupy, tak nam dr radila se cca kolem 11-12 kouknout mezi pulky, ze pry radi vylézají v noci a kladou vajicka.
@Gloci
kdyby to byli kvasinky, tak ji můžeš pomoci, že ji každý den dáš laktobacili-probiotika oni ničí kvasinky ve střevě a konečník namazat imazolem. S roupama asi nepomůžeš, to až lékařka.
A ve stolici ji vidíš nějaký plazící potvory??
a pokud je ve stolici nemá, tak to budou určitě kvasinky a pokud ji bolelo před časem při čůrání, tak to mohlo ji klidně pálit, což oni těžko přesně definují a mohli to být kvasinky i v pipce. Určitě bych ji začala dávat ty probiotika a Imazolem mázla pipku i konečník. Oni ty malé holky to mají kousek od sebe a rychle se to může dostat tam i tam.
Příspěvek upraven 31.01.15 v 21:59
Myslíte že by byla hloupost s tím jet ráno na pohotovost? Teď vedle ní ležím a každou chviličku drbeme prdelku.Ani spát ji to nenechá. Nebo mám počkat na pondělí?
@Gloci píše:
Myslíte že by byla hloupost s tím jet ráno na pohotovost? Teď vedle ní ležím a každou chviličku drbeme prdelku.Ani spát ji to nenechá. Nebo mám počkat na pondělí?
Zažili jsme, hrůza
Osprchovat, rozevřít půlky co nejvíc, klidně trochu vody i dovnitř. To by jí mělo ulevit. Jestli máte Sudocrem nebo Bepanthen tak natřít. Může tam mít malé trhlinky a v nich třeba bakterie.
Nepoužíváte třeba nové vlhčené ubrousky? To taky může dráždit.
Tak mázni Imazolem a uvidíš, jestli se ji přes noc uleví. A jesli nemáš Imazol, tak jestli ty sama jsi měla vaginální mykozu, což jsou také kvasinky, tak by jsi ji mohla klidně máznout Clotrimazolem a nebo Kanestenem. Což ji pomůže a nic se nestane, ikdyž je to pro dospělé a jestli uvidíš, že se ji ulevilo od svědění, tak zítra v lékárně koupíš Imazol.