Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Catus píše:
Zažili jsme, hrůzaOsprchovat, rozevřít půlky co nejvíc, klidně trochu vody i dovnitř. To by jí mělo ulevit. Jestli máte Sudocrem nebo Bepanthen tak natřít. Může tam mít malé trhlinky a v nich třeba bakterie.
Nepoužíváte třeba nové vlhčené ubrousky? To taky může dráždit.
Vlh. ubrousky používám stále stejné. Ten Sudocrem zkusím ten mám. Díky
@Gloci píše:
Vlh. ubrousky používám stále stejné. Ten Sudocrem zkusím ten mám. Díky
Tak je zkuste chvíli vynechat. A ten Sud. mazni dovnitř. Uleví se jí.
@kotýsek píše:
Tak mázni Imazolem a uvidíš, jestli se ji přes noc uleví. A jesli nemáš Imazol, tak jestli ty sama jsi měla vaginální mykozu, což jsou také kvasinky, tak by jsi ji mohla klidně máznout Clotrimazolem a nebo Kanestenem. Což ji pomůže a nic se nestane, ikdyž je to pro dospělé a jestli uvidíš, že se ji ulevilo od svědění, tak zítra v lékárně koupíš Imazol.
Clotrimazol mám určitě doma. Moc díky za radu.
Ten Imazol udělá na kůži takovej ochranej film. A pomáhá na všechno na opruzeniny a i na ty kvasinky.
@kotýsek píše:
Ten Imazol udělá na kůži takovej ochranej film. A pomáhá na všechno na opruzeniny a i na ty kvasinky.
Imazol bohužel doma nemám. Ale už jsem zaúkolovala manžela a ráno zajde do lékárny.
Naše malá měla nedávno moučnivku napřed v pusince to začalo a pak se jí to rozlezlo, také ji svědil zadeček. Vlastně tu moučnivku způsobují také kvasinky. A to mi řekla naše dětská do telefonu, že když nemám Imazol, tak mám použít ten Clotrimazol, že to propárkrát nijak neuškodí a hlavně pomůže od svědění. Také nám to začalo v pátek večer a Imazol jsem tehdá doma ještě neměla. Mázla jsem zadeček i pipku a na druhý den se už vubec neškrábala. Ono ten Imazol je něco podobného, jako ten Clotrim. akorád v dětské verzi.
Pokud není k ruce lék, tak jako první pomoc na kvasinky naplácat bílý jogurt (nejlépe holandia nebo podobný), sama jsem to takhle několikrát musela udělat a pokud možno větrat. A další dny vynechat sladké pokrmy, tím jsou kvasinky nejvíc živené
@kotýsek namazala jsem Clotrim. a uvidíme. Kéž kdyby to zabralo. Malá je z toho už na nervy.