Kdy dítěti koupit pohorky?

2230
14.3.15 20:06

kdy diteti koupit pohorky?

Chtela bych se zeptat od kdy si myslite ze je detem vhodne poridit pohorky? Chodime hodne, od jara do podzimu hodne jezdime do ceskeho raje, adrspachu atd na nekolik km prochajdy i narocnejsim terenem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
14.3.15 20:10

Rekla bych od chvile, kdy budou plnit svou funkci, nejsem velky vyletnik, ale predpokladam, ze jde hlavne o pohodlne doslapovani v terenu a hlavne fixaci kotniku. Pokud uz s vami dite chodi a neveze se, ani nenese nebo jen kratce, koupila bych pohorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
14.3.15 20:12

Moje nosí od dvou let membranový trekový fare, v podstatě místo holinek..protože nechci aby když jdeme se psem šla cca 2km v holinkách..a navíc v tomhle není zima..Nepustí to ani potok..
(dělají je teda od 23)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
14.3.15 20:16

Obema detem jsem je kupovala mezi 3. a 4. rokem, v podstate od te doby, co chodi do lesni skolky - znacky Keen nebo Olang

• Citovat
  • Upravit
56287
14.3.15 20:17

@spiky01 jak máš velké dítě? To je přesně téma pro mě, taky to řeším. My máme šestiletého, chodíme hodně, letos se chystáme do hor několikrát i na delší dobu, taky uvažuju o tom mu nějaké vyšší boty koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
14.3.15 20:18

No hned jak je uzijou a jak je sezenes, kazdy dite je jiny :lol:. Nase dvacetimesicni sice ujde treba dva kilaky, jenze ma velikost 18, takze jaksi zatim bereme, co je :lol:, ale myslim, ze to staci, stejne ji v terenu musime drzet za ruce, sama se boji, ale jestli bude porad takovy chodec (my jsme, tak je zvykla a ted uz casto chce jit sama a ne byt v krosne), tak ji samozrejme koupime lepsi boty, az bude lip chodit sama a budou mit jeji velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
14.3.15 20:26

Je nějaký rozdíl mezi pohorkama a koženýma kotníkovýma celoročkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
14.3.15 20:29

@Lama Lama no, velkej :mrgreen:
googlila jsem si tady zmiňované trekingové fare - http://shop.fare.cz/…ts/zbozi.php?…

Co je nosíte - není v tom v létě na horách vedro?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
14.3.15 20:30

@Moise skoro 5 a skoro 7, holky. Letos je prvni sezona (zi, ni) kdy nepitrebovaly 2 velikosti bot tak o tom uz uvazuju, jinak kupovat na jednu sezonu sestery boty…

Celorocni nekupuju, kotnikovy nenosi uz dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
14.3.15 20:32

@spiky01 u nás už právě ten šestiletý taky kotníkové nenosí, loni chodil v Krkonoších v dobrých botaskách, letos nevím. On by je měl určitě na dva roky, už mu tolik noha neroste. Ale co jsem koukala ty Fare, tak nevím, jestli by se mu v tom nepotila noha 8o
Pro dvouletou zatím neuvažuju, ta se nosí v krosně a uběhne tam tolik co jindy, tak ta bude mít normální botky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
14.3.15 20:35
@spiky01 píše:
@Moise skoro 5 a skoro 7, holky. Letos je prvni sezona (zi, ni) kdy nepitrebovaly 2 velikosti bot tak o tom uz uvazuju, jinak kupovat na jednu sezonu sestery boty…Celorocni nekupuju, kotnikovy nenosi uz dlouho

a co nosí v mokru, do lesa na podzim?
naši maj ty celoročky fakt celoročně, od podzimu do jara, včetně zimy - s vlněnou ponožkou. Nemusí mít ani holiny. Nekotníkový byly k prdu, to měly věčně v botech mokro - nasáklo to přes ponožku od mokrý trávy.
pak maj samo na teplé suché dny plátěné tenisky nebo sandále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
14.3.15 20:36
@Moise píše:
googlila jsem si tady zmiňované trekingové fare - http://shop.fare.cz/…ts/zbozi.php?…

to kluk měl. říkala jsem tomu celoročky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
14.3.15 20:40
@Moise píše:
googlila jsem si tady zmiňované trekingové fare - http://shop.fare.cz/…ts/zbozi.php?…Co je nosíte - není v tom v létě na horách vedro? :think:

Myslim si, že může být, jako v létě ve všech zavřených botech :nevim: Membránajeod toho, aby byly prodyšný ven, ale nepouštěli do vnitř vodu..

V čem chodíš v létě po horách ty? Já třeba v něčem podobnýma nevadí mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
14.3.15 20:40

@Lama Lama kdyz je mokro a jdem do lesa tak holiny, jinak tenisky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
14.3.15 20:42

@ntkv no treba manzel v leze chodi v sandalech, i blbym terenem. Ja jedine pohorky, i na normalni noseni, ale od operace me zlobi kotnik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková