Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
mám doma něco málo přes týden Jorkšíra, kterého jsem si vzala od paní, která pejska velmi zanedbávala.
Pejsek má cca půl roku. Delší dobu jsem přemýšlela, zda ho ostříhat, jelikož je podvyživený a bez srsti bude vypadat jako „kostlivec“. Ale určitě se v té srsti taky necítí dobře, takže jsem se rozhodla ho ostříhat. Paní má volno až za týden a půjde úplně na krátko kvůli spoustě dredů.
Chci se zeptat, za jak dlouho mu srst doroste. Nebo spíš jak rychle srst roste u těchto plemen.
Taky bych chtěla poprosit o radu, co mu dávat, ať co nejrychleji přibere, když je ta zima a bude bez vlasů.
Dávám mu granule a mám objednané nějaké pro podvyživené pejsky, tak jen čekám. Dávám mu také tučný tvaroh s piškoty, kapsičky pro štěňata. Všechno se snažím v menších dávkách, ať mu nějak neublížím.
Děkuji moc za odpověď a rady ![]()
Prosimte, vykasli se na nejaky domaci pokusy. Capni psa, a jedte k veterinari. On ho naockuje, odcervi, doporuci krmivo VHODNE k jeho stavu. ![]()
Veterina, obleček, vhodné krmivo a klidně ostříhat, moje jorka celé léto chodila vždy na ježka
vypadala jak mini-knírač
během cca 3měsíců ti obroste a za 4-5 měsíců už bude mít úplně dlouhou srst, to jsem nenechávala z důvodu častého pobytu na chatě, dlouhé musíš denně vyčesávat… přeju pejskovi hodně štěstí ![]()
Srst dorustava velmi rychle, koupila bych oblecek a sla na veterinu.
Na veterině jsem již byla a byl naočkován proti vzteklině. Pejsek je jinak v pořádku. Odčervila jsem ho hned doma pastou.
Veterináři bohužel dost často s krmivem neporadí, neb sponzoři atd. Vyberte superpremiové granule pro štěňata malých plemen. Značka se někdy musí zkoušet, co pejskovi chutná a sedne mu. Orientací je pevný bobek. Kapsičky ze supermarketu rozhodně ne. Když tak zase značková konzerva. Piškoty ani tvaroh nepotřebuje.
O srsti a oblékání už víte a rozhodně česat.